LAPORAN SURVEY REMAJA: Pangaweruh & Minat Pamuda dina Atikan Damai

Pangaweruh Pemuda & Minat dina Atikan Damai

Dina April 2021, anu Kampanye global pikeun Atikan Peace (GCPE) ngalaksanakeun survéy anu difokuskeun nonoman pikeun langkung ngartos kasadaran sareng minat kana katengtreman sareng pendidikan kaadilan sosial di antara pamuda SMA sareng umur kuliah. Laporan ieu mangrupikeun hasil tina panemuan sareng analisa Kampanye Global. Pamustunganana, GCPE ngaharepkeun yén laporan ieu bakal masihan wawasan ngeunaan kasadaran nonoman sareng minat kana pendidikan perdamaian dina usaha pikeun ningkatkeun papacangan nonoman.

Survei Pemuda ngeunaan Perdamaian sareng Atikan Kaadilan Sosial dilaksanakeun ku Kampanye Global pikeun Tim Pemuda Atikan Damai, diwangun utamina ku mahasiswa Program Studi Kaadilan sareng Damai di Universitas Georgetown. Anggota tim kalebet: Keaton Nara, Caelan Johnston, Maude Peters, Heather Huang, sareng Gabby Smiley. Laporan sareng analisa diawasan ku Micaela Segal de la Garza, Manajer Program, sareng Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global pikeun Atikan Damai.

Kampanye Global pikeun Tim Pemuda Atikan Damai ngiringan réspondén survey pikeun ngajalajah pamekaran jaringan nonoman pendidikan perdamaian.

Papanggihan konci sareng saran ditimbulkeun di handap. Pikeun detil sareng analisa tambahan, unduh laporan lengkep.

Unduh Laporan lengkep

Milarian Konci

  • Dina hal proyék sareng program pendidikan perdamaian anu aya, réspondén nunjukkeun tingkat minat anu paling luhur dina pencegahan kekerasan, hak asasi manusa, pangwangunan global, kawarganagaraan global, sareng kekerasan génder.
  • Responden nunjukkeun pangsaeutikna kasadaran dina meditasi sareng prakték restoratif.
  • Aya minat anu kuat dina kaadilan sosial, khususna ngeunaan masalah kekerasan gender, terorisme, sareng kekerasan ras, anu sadayana diidentifikasi minangka subyek anu penting dina kelompok demografi.
  • Pikeun demografi umur kuliah dunya - duanana kadaptar sareng henteu didaptarkeun dina program studi perdamaian - polarisasi politik mangrupikeun subjek anu paling luhur pikeun kapentingan proyék sareng program kaadilan sosial.
  • Dina ngukur minat latihan anu museurkeun nonoman, survey mendakan yén réspondén nunjukkeun, rata-rata, tingkat minat anu paling luhur dina toko kreatif (nyaéta kasempetan pikeun nyandak ideu énggal ku éksprési kreatif)

saran

  • Mayoritas réspondén, henteu paduli umur, lokasi, atanapi pendaptaran dina program studi perdamaian, diajar ngeunaan program pendidikan perdamaian sareng proyék di luar sakola. Aya kurangna atikan karapihan formal di sakola sanaos minat anu dicirian.
    rekomendasi: Ngarojong ngembangkeun kasempetan atikan karapihan di sakola anu ngungkulan kapentingan siswa; capacitate siswa kalawan kaahlian ngarah bisa ngajengkeun pikeun programming atikan karapihan (hal responden némbongkeun minat kuat).
  • Atikan karapihan sacara alami didorong ku komunitas, sareng éta mangrupikeun aspék komunal anu paling dipikaresep ku nonoman.
    rekomendasi: Nyiptakeun klub di sakola anu ngadidik murid ngeunaan pendidikan perdamaian sareng sakaligus nyiptakeun rohangan pikeun ngajalin hubungan masarakat; mawa atikan karapihan ka puseur komunitas; nyadiakeun atikan karapihan sanggeus program sakola.
  • Nyadiakeun kasempetan pikeun nonoman pikeun jadi pamilon aktif dina atikan maranéhanana mangrupa utmost pentingna.
    rekomendasi: Program sareng eusi pendidikan perdamaian kedah diturunkeun sareng dirarancang pikeun nyumponan kapentingan kaadilan sosial siswa sareng henteu ngan ukur kapentingan guru/dosen.
  • Platform média sosial penting pisan pikeun program nonoman sareng papacangan komunitas. Instagram, Facebook, Twitter, sareng buletin muncul salaku alat anu paling sering dianggo diantara responden.
    rekomendasi: Jieun platform média sosial anu kalibet nonoman; jieun tulisan anu pikaresepeun pikeun topik-topik khusus dina pendidikan perdamaian anu aranjeunna terangkeun minat; réspondén nunjukkeun, rata-rata, tingkat minat anu paling luhur dina toko kreatif pikeun pelatihan anu difokuskeun nonoman, sareng média sosial mangrupikeun médium anu saé pikeun ieu.
  • Seueur réspondén nunjukkeun minat kana jaringan fokus nonoman énggal, sanaos pendaptaran dina program studi perdamaian umumna nunjukkeun tingkat minat anu langkung luhur.
    rekomendasi: Ngamekarkeun jaringan fokus nonoman anyar pikeun maranéhanana anu kabetot pikeun jadi aub tur nyieun sambungan kalawan karana.

Advokasi Atikan Peace

GCPE ngagaduhan minat khusus pikeun mahasiswa anu tiasa ngajengkeun kurikulum sareng pendidikan sorangan. Inklusi nonoman dina pembuatan kaputusan mangrupikeun anu paling penting, naha éta réspondén ditaroskeun ngeunaan minat diajar kaahlian pikeun ngajengkeun pendidikan perdamaian di sakola sareng komunitasna. Sacara umum, réspondén nunjukkeun tingkat minat anu luhur pikeun diajar kaahlian advokasi pendidikan perdamaian kalayan réspon rata-rata dina grup nyaéta 3.6 sareng 5 mangrupikeun tingkat minat anu paling luhur. Tren ieu ditingalikeun dina grafik di handap ieu:

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 pamikiran dina "LAPORAN SURVEY REMAJA: Pangaweruh Pemuda & Minat dina Atikan Damai"

  1. Seueur patarosan pajeulit anu ngadepkeun kapamimpinan dunya sareng sadaya instruktur agama anu haus pikeun kacindekan anu satuju pikeun kaamanan global dina kaayaan proliferasi nuklir ayeuna dina konteks krisis moral dina etika politik sareng konflik agama.

    Ayeuna akademisi, lembaga sareng badan pamaréntahan dikhususkeun ngan ukur pikeun ngarengsekeun perwujudan masalah; ignoring aspék négatip na nu ngaronjatkeun dinten-dinten salaku tantangan pajeulit saméméh sakabéh dunya. Kami hartosna dina dampak globalisasi sareng parobihan téknis anu gancang, ayeuna urang tiasa ningali kumaha korupsi sareng kateusaruaan nyababkeun kahariwang ékonomi sareng ngarusak kohési sosial, hak asasi manusa sareng perdamaian ngahalangan kapercayaan masarakat sacara umum.

    Dina kaayaan ieu, atikan dumasar kana nilai-nilai inti SDG 4.7 mangrupikeun alat anu pangsaéna pikeun ngartikeun ulang alat politik sareng profésional kontemporer anu urang peryogikeun pikeun tindakan terpadu pikeun ngahontal Agenda 2030. Saterusna gagasan urang pikeun maju SDG 4.7 deeply nyepeng idéologi dasar pikeun nungtun komunitas global pikeun ngadopsi SDG 16.a dina hiji gagasan, pikeun promosi karapihan sarta non-kekerasan sarta apresiasi kontribusi budaya pikeun kamajuan sustainable. Nyatana, tanpa katengtreman sareng persatuan global, mustahil kapamingpinan dunya merhatikeun kasuksesan SDGs ku waktos.

    Ayeuna nurani generasi ngora urang antara 10 nepi ka 29 umur utamana rentan, dipake dina sagala bentuk kekerasan jeung mangrupakeun tantangan global pangbadagna nu merlukeun hiji "kacindekan unanimous" pikeun perbaikan generasi nu bakal datang urang jeung pikeun nyegah PROLIFERASI NUKLER dina sabenerna. kanyataan.

    Leuwih ti éta, celah jeung bédana antara ajaran agama urang nyadiakeun taneuh aman pikeun bisnis rasisme jeung fanatisme nu exacerbate dasar perang jeung terorisme bari malire aspék bisa nepi ka tiwasna proliferasi nuklir nurutkeun stances jeung posisi pulitik sorangan. Ku kituna, dasar perang jeung térorisme masih teu bisa dielehkeun pikeun kapamimpinan dunya jeung sakabeh ajaran agama ngarah nu berjuang jeung panji karapihan sarta diversity budaya nepi ka ayeuna. Saterusna dina kaayaan ieu duit dunya sarta kakuatan pakarang teu cukup potensi pikeun merangan pikiran rasisme, radicalization jeung terorisme nu nyumputkeun dosa maranéhanana balik narcissism agama.

    Ieu mangrupikeun fakta otentik anu teu tiasa dipaliré dina biaya naon waé. Dina hal ieu, masarakat dunya butuh inovasi kakuatan intelektual (sastra) pikeun ngahartikeun deui nurani generasi ngora urang anu enthralled dina mazes iman (ajaran agama), glamor terestrial jeung aspék bisa nepi ka tiwasna frustasi, bari ngamekarkeun kaahlian profésional maranéhanana. Ieu anu kami maksud nyaéta definisi "UN-SDG 4.7", hiji-hijina jalan pikeun ngabantosan masarakat dunya pikeun ngahontal "UN-SDG16.a" dina kanyataanana.

    Ayeuna novel sareng literatur pangarang hébat ti sakumna dunya anu nyarankeun pikeun "édisi sakola anu teu kabeungkeut" lolobana napigasi nurani generasi anyar ka dunya anu hese dihartikeun anu kaluar tina imajinasina pikeun ngamajukeun karagaman budaya anu urang kedah ngawangun. a "dunya fairer". Mamang, éta ngagambarkeun ideologi hébat anu aya hubunganana sareng kaayaan jaman baheula sareng ayeuna, tapi tanpa solusi anu leres yén urang kedah ngamajukeun karagaman budaya dina kanyataan anu saleresna. Éta janten hiburan pikeun kamajuan moral dina wates sareng ogé ngabantosan murid pikeun ngembangkeun kamampuan komunikasi. Di dieu naon anu kami usulkeun nyaéta penyuluhan gagasan éta ku ngamekarkeun rahmat sastra boh pikeun hiburan boh pencerahan, sabab kiwari prestasi wawasan profésional, politik jeung ilmiah anu resurrecting saluareun prosés Alam jeung rahmat kamanusaan sarta spiritualitas turun ka. jurang anu bahaya, sareng nyiptakeun dasar pikeun rasisme, radikalisasi, intoleransi sareng krisis kamanusaan sanés salaku halangan dina jalan pikeun ngawangun kapercayaan diantara sadaya budaya, norma sareng adat istiadat, yén urang kedah ngamajukeun karagaman budaya pikeun nyumbang kana kasuksésan sadayana anu sustainable. tujuan pangwangunan.

    Proyék urang dirancang husus pikeun hubs akademik, nepikeun dasar pikeun pencerahan ku cara hiburan jeung wahyu. Éta mangrupikeun ékspérimén sareng literatur Inggris pikeun ngembunkeun waktos pikeun pamiarsana kalayan panjelasan anu épéktip sareng éksplorasi penting dina sababaraha kecap. Prinsip pamaréntahan urang ngahijikeun élmu sareng iman pikeun ngahijikeun sakumna umat manusa saluareun henteu ngan ukur wates agama, wates, sareng bédana; tapi ogé pandangan pulitik pikeun nyaangan yayasan ilmiah hirup éféktif jeung ngagambarkeun kumaha mindsets positif sarta virtues ngaronjatkeun kahirupan individu jeung, pamustunganana, well-mahluk masarakat.

    Niat urang lain ngan ukur pikeun ngahijikeun eksistensi umat manusa anu dipisahkeun ku perpecahan agama jeung kompetisi, tapi ogé pikeun ngamajukeun sagala definisi iman urang dina hiji gagasan, anggapan, jeung konsép di luar sistem pamikiran warisan urang pikeun ngamajukeun dialog jeung elmu nu. ngaleungitkeun spiritualitas. Éta dirancang, jujur, pikeun ngahijikeun ayana urang dina pondasi perdamaian-sanés pikeun kompetisi, argumen, atanapi kontroversi.

    Kuring yakin, anjeun sadayana bakal bungah nengetan pikeun ngadopsi ideologi anu diusulkeun ku sabab urang kedah ngahontal tujuan urang dina kanyataanana. hatur nuhun

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur