Hub nonoman

Kampanye Global pikeun Hub Pemuda Pendidikan Damai

(Poto: Bank Liat on Unsplash)

Wilujeng sumping di Kampanye Global pikeun Peace Education Youth Hub anu dihasilkeun ku Tim Pemuda GCPE! Halaman ieu didédikasikeun pikeun nyayogikeun inpormasi pendidikan perdamaian sareng sumber daya khusus pikeun para parobihan ngora dina pikiran! Mangga ngajalajah eusi di handap pikeun ngamimitian kalibet dina karya bermakna atikan karapihan jeung parios deui pas keur sumber tambahan datang dina mangsa nu bakal datang! Wilujeng diajar!

Atikan Pemuda sareng Damai

Naon Pendidikan Perdamaian?

Atikan karapihan diartikeun sacara lega salaku "pendidikan ngeunaan sareng katengtreman." Atikan "ngeunaan" karapihan examines sual naon karapihan (jeung kaadilan) jeung explores kemungkinan pikeun kumaha carana ngahontal karapihan. Éta ogé ngalibatkeun pamahaman sareng nguji sacara kritis kekerasan dina sagala rupa bentuk sareng manifestasi na.

Atikan "pikeun" katengtreman nyiapkeun murid kalayan pangaweruh sareng kaahlian pikeun ngudag katengtreman sareng kaadilan sosial sareng ngabales konflik sacara nonviolently. Éta ogé prihatin sareng ngasuh sumber moral sareng étika batin anu penting pikeun aksi perdamaian éksternal.

Atikan perdamaian lumangsung dina seueur kontéks sareng setélan, di jero sareng di luar sakola. Henteu sadayana pendidikan perdamaian sacara eksplisit dilabélan salaku "pendidikan perdamaian." Kaseueuran usaha pendidikan perdamaian muncul tina pangalaman lokal kekerasan sareng / atanapi kateuadilan. Éta tiasa ngabéréskeun kaadilan ras, pangwangunan perdamaian pasca konflik, kaadilan gender, rekonsiliasi, pencegahan kekerasan di sakola, pendidikan anti perang, sareng sajabana. (Pikeun inpormasi lengkep, mangga tingali: "Naon Pendidikan Perdamaian?")

Peran Pemuda dina Atikan Damai

Sakedap kanggo mertimbangkeun kumaha anjeun tiasa ngalebetkeun pendidikan perdamaian kana kahirupan anjeun sareng damel di komunitas anjeun. Salaku jalma ngora, anjeun museur kana palaksanaan sareng kasuksésan pendidikan perdamaian. Karep, kapentingan, sareng motivasi anjeun ngajantenkeun pendidikan karapihan, sareng ngalangkungan usaha anjeun urang tiasa ngusahakeun masa depan anu langkung adil. Kusabab pendidikan perdamaian diperyogikeun ayeuna langkung ti kantos pikeun merangan ketidakadilan sistemik sareng kekerasan di sakumna dunya, kami ngajak anjeun mertimbangkeun kumaha anjeun tiasa kalibet dina usaha pendidikan perdamaian atanapi kumaha anjeun tiasa nganggo alat sareng kerangka pendidikan perdamaian pikeun ngudag masalah anu anjeun jaga. paling ngeunaan. Anjeun aya di payuneun parobihan, sareng kami ngarepkeun nyayogikeun anjeun sumber daya anu mangpaat pikeun mingpin parobahan éta.

Laporan Survey Pemuda: Pangaweruh & Minat Pamuda dina Atikan Damai

Kalibet nonoman dina pendidikan perdamaian penting pisan pikeun kamekaran gerakan perdamaian sareng kaadilan di sakumna dunya. Tapi naon anu para nonoman terang ngeunaan pendidikan perdamaian sareng kumaha aranjeunna hoyong aub? Naon anu dipikabutuh pikeun mastikeun jalma ngora sapinuhna tiasa diajar sareng terlibat sareng pendidikan perdamaian? Pikeun ngajawab patarosan ieu, Kampanye Global pikeun Tim Pemuda Atikan Damai ngalaksanakeun survey di 2021 sareng nyiptakeun laporan dumasar kana pamanggihan. Tina survey ieu, urang diajar yén para nonoman resep kalibet dina karya pendidikan perdamaian, tapi kakurangan sumber daya pikeun ngalakukeunana. Pikeun ngatasi kurangna pendidikan karapihan di sakola sareng kontéks anu sanés, aya seueur kahayang diantara para nonoman pikeun diajar kumaha ngajengkeun pendidikan perdamaian di komunitasna.

Éta tempat hub nonoman asalna di! Kami komitmen pikeun nyayogikeun anjeun, pamuda pamuda, sareng sumber atikan sareng alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngajengkeun pendidikan perdamaian di komunitas anjeun sareng teuleum kana karya pendidikan perdamaian di sakumna dunya. Kami ajak anjeun ngajalajah laporan survéy pikeun langkung ngartos bentang atikan nonoman sareng perdamaian ayeuna, ogé mertimbangkeun sababaraha cara pikeun ngeusian sela survey anu dipendakan dina pangaweruh nonoman sareng papacangan dina pendidikan karapihan sareng ngiringan peers anjeun. karya atikan karapihan. Teras, pariksa sumber daya di handap pikeun ngamimitian usaha advokasi pendidikan perdamaian anjeun!

Aub dina Atikan Damai

Naha anjeun siap ngamimitian nyokong pendidikan perdamaian di komunitas anjeun sareng ngarancang proyék pendidikan perdamaian anjeun nyalira pikeun ngadamel parobihan anu bermakna? Parios toolkit di handap pikeun inpormasi ngeunaan pendidikan perdamaian sareng karya advokasi sareng pituduh léngkah-léngkah pikeun ngarancang sareng ngalaksanakeun proyék anjeun nyalira!

Atikan Damai pikeun Pemuda:
A Toolkit pikeun Advokasi & Planning

Kami ngararancang toolkit ieu, anu nyayogikeun inpormasi ngeunaan naon atikan karapihan sareng kumaha éta tiasa dilaksanakeun dina tingkat praktis, kalayan émut para pamuda pamuda. Kami ngarepkeun nyorot pentingna strategi pendidikan perdamaian dina kontéks formal sareng informal salaku cara pikeun mangaruhan parobahan. Bari toolkit ieu bisa diadaptasi kana sababaraha usaha advokasi, éta husus dirancang pikeun ngarojong nonoman dina advokasi pikeun atikan karapihan dina spasi formal (sakola, universitas) jeung learning non-formal (setting komunitas). Siap diajar langkung seueur ngeunaan pendidikan perdamaian sareng kumaha anjeun tiasa ngamimitian proyék anjeun nyalira? Pariksa toolkit dina link di handap!

(Poto: Andy Blackledge via Flickr. CC ku 2.0 DEED)

Sumberdaya atikan

Glosarium Studi Perdamaian

Nalika anjeun ngajalajah sareng terlibat dina pendidikan perdamaian, panginten tiasa ngabantosan ngartos basa anu dianggo dina pangajaran perdamaian. Sumberdaya ieu boga tujuan pikeun masihan anjeun panjelasan ngeunaan istilah anu tiasa muncul dina bacaan anjeun anu aya hubunganana sareng katengtreman sareng kaadilan sareng ngadukung anjeun dina ngayakeun paguneman anu terang ngeunaan perdamaian. Glosarium anu disayogikeun di handap henteu kalebet unggal istilah anu aya hubunganana sareng studi perdamaian, tapi éta bakal janten titik awal anu mangpaat pikeun perjalanan anjeun ka lapangan.

Pamuda Anjog Gerakan: Dialog Global ngeunaan Anti Rasisme

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun diajar ngeunaan masalah sosial sareng gerakan pikeun parobihan nyaéta ti jalma-jalma anu kalibet dina padamelan pikeun nyiptakeun perdamaian sareng kaadilan anu lestari! Seueur anu tiasa diajar ti anu aya di payuneun gerakan-gerakan ieu, sareng aranjeunna tiasa mere ilham urang pikeun gabung dina padamelan pikeun perdamaian. Taun 2020, Kampanye Global pikeun Atikan Damai ngayakeun webinar "Pamuda Ngajukeun Gerakan: Dialog Global ngeunaan Anti-Rasisme." Dina seminar ieu, anjeun gaduh kasempetan pikeun ngadangu ti para nonoman ti sakumna dunya ngeunaan kumaha aranjeunna damel dina gerakan anti rasisme sareng diskriminasi anti étnis. Éta ogé ngajalajah kumaha pendidikan perdamaian khususna tiasa dianggo pikeun ngatasi penindasan sareng nyiptakeun perdamaian anu sustainable. Muga-muga éta bakal ngalegaan pamahaman anjeun ngeunaan gerakan anti rasisme sareng diskriminasi anti étnis sareng ajak anjeun mertimbangkeun kumaha anjeun tiasa ngagunakeun pendidikan karapihan salaku sarana pikeun ngarobih parobahan dina rupa-rupa kontéks.

Pamuda Fokus News & Sumberdaya

Baca beja panganyarna, sumber, sareng laporan anu museurkeun nonoman di dieu! Aksés arsip lengkep ngeunaan kontén anu difokuskeun nonoman atanapi ngalaksanakeun panéangan anu difokuskeun ngagunakeun Peace Education Clearinghouse.

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:
Ngagulung ka luhur