Pendidik Perdamaian Dunya nangtung sareng Guru Afghanistan

Guru: Ajen Pengembangan Manusa sareng Sosial

"Pendidikan mangrupikeun blok utama pikeun unggal masarakat." - UN, Pendidikan pikeun Sadayana

"… Pikeun negeskeun deui kapercayaan kana hak asasi manusa dasar…. Hak anu sami pikeun lalaki sareng awéwé ... ”- Piagam Bangsa-Bangsa

"Sadayana gaduh hak pendidikan." - Universal Pernyataan Umum ngeunaan Hak Asasi Manusa

"… Mastikeun pendidikan kualitas inklusif anu adil pikeun sadaya [kalebet, pendidikan dasar sareng menengah gratis gratis pikeun sadaya budak lalaki sareng budak awéwé]" - PBB, Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan

Mangabad-abad atikan parantos diaku salaku konstitusional pikeun kamekaran manusa. Masyarakat anu dicirikeun ku partisipasi masarakat ngajantenkeun pentingna pikeun pamaréntahan anu hadé. Ti saprak didirikeun PBB, éta parantos janten sinus qua non pangwangunan sosial. Prinsip-prinsip dasar ieu, diringkeskeun dina tanda petik di luhur tina standar PBB sareng negeskeun ku masarakat sipil internasional, ayeuna dina bahaya pisan handapeun kakawasaan fundamentalis-misogynis tina Taliban.

Pendidikan anu berkualitas, persiapan hirup anu minuhan sareng kawarganagaraan anu tanggel waler dina masarakat kalahiran sareng ilubiung dina komunitas dunya anu beragam sareng gancang, dirusak ku interpretasi idiotikkratis sareng non-ortodoksi Taliban kana agama Islam salaku kurikulum utama sadaya sakola. Al-Quran henteu masihan nilai manusa anu langkung handap pikeun awéwé.

Watesan anu parah dina pendidikan budak awéwé sareng awéwé ngora dina ngalarang sakola sekundér sareng paguron luhurna ngalanggar hak dasarna pikeun pendidikan anu berkualitas, nolak masarakat tina potensi satengah penduduk, sareng nangtung dina hal pangwangunan ékonomi sareng politik. , Wajib ka masa depan anu layak pikeun Afganistan.

Pamilon sareng pengikut Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian parantos akrab sareng kabutuhan pendidikan budak awéwé sareng kateguhan para pendidik Afganistan dina nyayogikeunana ngalangkungan laporan ti Sakena Yacoobi, Pendiri Institute of Learning Afghanistan. Conto anu paling jelas ngeunaan katahanan sareng komitmen vokasional pendidik Afganistan anu parantos dilaporkeun sacara lega konferensi pers, nungtut pamayaran gaji guru.

Halangan anu paling parah sareng nyeri pisan atikan pikeun pendidikan Afganistan ayeuna nyaéta kaayaan guru-guru anu dedikasi sareng wani. Seueur anu parantos ngajar tanpa gaji salami mangbulan-bulan, henteu diragukeun nalika masihan sumbangan sosial anu sanés dilakukeun ku guru. Seueur diantara aranjeunna, lalaki ogé awéwé, mangrupikeun hiji-hijina panyadia pikeun kulawargana.

Dina waktos ayeuna, hiji-hijina tindakan anu paling konstruktif pikeun kajayaan pendidik ieu, kulawarga sareng nagara na nyaéta Bank Dunia mindahkeun sababaraha bantuan kamanusaan anu tiasa mayar gaji.

Suratna disusun sareng medar ku Code Pink (diréproduksi dihandap sareng sayogi kanggo tanda tangan di dieu) ditujukeun ka Présidén Biden, sabab Amérika Serikat nyandak langkung beurat sareng Bank tibatan bangsa-bangsa sanés. Pamiarsa ngadesek pikeun nandatanganan serat ieu, sareng anu badé nyandak langkung seueur tindakan tiasa langsung masihan serat ka Bank Dunia sareng kapala nagara masing-masing, sareng wakil PBB, nyungkeun dukungan pikeun prakarsa ieu, sareng badan dunya, sadaya agénsi na sareng sadaya anggota komunitas internasional pikeun nungtut patuh standar internasional salaku prasyarat pikeun hubungan sareng Taliban.  (-BAR, 10/5/21)

Béjakeun ka administrasi Biden sareng Bank Dunia pikeun ngaleupaskeun dana kanggo mayar guru Afghanistan sareng padamel kasihatan

Awéwé Afganistan parantos masihan telepon anu ngadesek ngeunaan teu mayar gaji ka guru awéwé Afghanistan sareng padamel kasihatan. Tambahkeun nami anjeun kana petisi anu nyungkeun Administrasi Biden, Bank Dunia, sareng anggota konci Kongrés pikeun ngaluarkeun dana Afghanistan pikeun mayar gaji guru Afghanistan sareng padamel kasihatan.

asup suratna di dieu

Anu dipihormat ku Présidén Biden, Bank Dunia, sareng anggota konci Kongrés (tempo di handap pikeun anggota khusus Kongrés),

Numutkeun ka awéwé di Apganistan, Taliban ngamungkinkeun budak awéwé ka sakola dasar (kelas 1-6). Aranjeunna masih henteu muka kelas 7-12 ka budak awéwé tapi parantos ngajanjikeun pikeun ngalakukeunana. Nanging, aya halangan utama: teu mayar gaji ka guru. Ayeuna aya langkung ti 120,000 guru awéwé di sakola umum di sakumna nagara, sareng sakitar satengahna mangrupikeun hiji-hijina sumber penghasilan pikeun kulawargana. Hésé pisan, bahkan teu mungkin, pikeun nanyakeun ka guru ieu pikeun nuluykeun ngajar tanpa gaji.

Punten leupaskeun dana Afghanistan kanggo mayar gaji guru Afghanistan.

Krisis anu sami nyanghareupan pagawé Podomoro awéwé Afghanistan. Aya langkung ti 13,000 padamel kasihatan awéwé di Apganistan, kalebet dokter, bidan, perawat, vaksin, sareng staf awéwé sanésna. Kaseueuranna dibayar ku Bank Dunia ngalangkungan Dana Rékayasa Rekonstruksi Apganistan (ARTF), tapi ti saprak Juni, waragadna parantos lirén. Samentawis éta, sistem kasihatan aya di ujung runtuhna. Aya lonjakan kasus campak sareng diaré; a kebangkitan polio mangrupakeun résiko utama; ampir satengah barudak kurang gizi; ampir 1 ti 4 rumah sakit COVID parantos ditutup sareng 2 juta dosis vaksin COVID19 tetep henteu dianggo kusabab kurangna tanaga pikeun ngatur éta.

Punten dibébaskeun dana Afghanistan kanggo mayar padamelan awéwé sareng guru awéwé Afghanistan. Artos ieu tiasa sumping tina World Bank Afghan Trust Fund atanapi $ 9.4 milyar dana Afghanistan beku di bank AS.

tulus,

* Salian ti kontrak ka Présidén Biden, kami nganuhunkeun ka anggota konci Kongrés pikeun masalah ieu:

Komite Jasa Keuangan House:
Pupuhu Maxine Waters, Anggota Peringkat Patrick McHenry, sareng Wakil Présidén Jake Auchincloss;

Komite Jasa Keuangan House ngeunaan Perdagangan Internasional, Adat, sareng Daya Saing Global:
Pupuhu Thomas Carper sareng Anggota Peringkat John Cornyn;

Panitia Sénat dina Keuangan:
Pupuhu Ron Wyden sareng Anggota Peringkat Mike Crapo;

Panitia Sénat ngeunaan Perbankan, Perumahan, sareng Pangwangunan Urban:
Pupuhu Sherrod Brown sareng Anggota Peringkat Patrick Toomey;

Komite Sénat ngeunaan Perbankan, Perumahan, sareng Subkomite Pangwangunan Urban ngeunaan Kaamanan sareng Perdagangan Internasional sareng anggota Keuangan:
Tandaan Warner, Bill Hagerty, Jon Tester, Jon Ossoff, Krysten Sinema, Mike Crapo, Steve Daines, John Kennedy.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Kalaparan Taliban - atanapi urang Afghanistan? - Kampanye Global pikeun Atikan Peace

Gabung sawala ...