Poé Guru Dunya nyokong pemberdayaan guru pikeun ngawangun masarakat anu lestari

El Fasher, Sudan (© Poto UN / Albert González Farran)

(Tulisan aslina: UNESCO)

UNESCO bakal ngarayakeun Poé Guru Dunya (WTD) dina 5 Oktober ku nyorot pentingna pemberdayaan guru pikeun ngahontal pangwangunan global anu inklusif sareng berkelanjutan.

Taun ayeuna, Poé datang pas nyoko kana Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan anyar ku Majelis Umum PBB sareng ngawakilan kasempetan munggaran pikeun netepkeun peta jalan pikeun guru dina énggal.Pendidikan 2030 buku harian.

Dinten nyaéta sohor di Markas UNESCO di Paris sareng upacara pembukaan sareng pidato ku Qian Tang, Asistén Diréktur Jénderal Pendidikan UNESCO, dituturkeun ku diskusi panel sareng babak ngeunaan Pendidikan 2030 sareng pentingna Atikan budak mimiti (ECE).

Sanaos pangakuan global ngeunaan pentingna guru dina ngarobih kahirupan barudak sareng ngawangun masarakat anu lestari sareng makmur, aranjeunna sadayana sering diremehkeun sareng teu dimangpaatkeun, khususna di daérah ECE.

Sakumna dunya aya kakurangan guru anu berkualitas sareng pelatihan profesional anu henteu cekap. Lembaga Statistik UNESCO perkiraan yén pikeun ngahontal pendidikan dasar universal ku nagara-nagara 2020 kedah ngiringan total 10.9 juta guru primér.

Sadaya faktor ieu ngahasilkeun sela ekuitas dina aksés sareng diajar anu seuseueurna mangaruhan daérah paling miskin sareng peunteun anu pangpayunna. Ieu khususna ngarusak, sabab aya bukti anu jelas yén taun-taun mimiti pangembangan budak nyaéta anu paling kritis.

Personalia ngajar ECE di seueurna dunya nampi latihan minimal atanapi henteu, gaji sareng kauntungan anu handap kalayan prospek karirna lemah, sareng status sosial ékonomi-na handap sacara umum.

Taun ieu Hari Guru Dunya nyorot kabutuhan pikeun memberdayakeun sadaya guru ku cara nyayogikeun kaayaan kerja anu pantes, aman sareng séhat, kapercayaan, otonomi profesional sareng kabébasan akademik.

Dina dinten anu sami, UNESCO, Education For All Global Monitoring Report, sareng Education International ngaluncurkeun a daptar kampanye pikeun guru daék janten pembela pendidikan sareng ngabantosan lobi pikeun kamajuan nuju agenda pangwangunan berkelanjutan anu énggal. Guru anu ngadaptarkeun bakal nampi toolkit advokasi, sareng inpormasi khusus nagara pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun lobi perobihan di nagarana.

Ngiringan ilubiung dina acara Paris nyaéta Delegasi Permanén, LSM dina kemitraan / pakait sareng UNESCO, guru sareng lembaga pelatihan guru sareng wawakil jaringan global / régional di ECE.

(Buka tulisan aslina)

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...