Banding Wanita pikeun Kaamanan Manusa, kaséhatan masarakat, perdamaian sareng pamekaran berkelanjutan

Siaran pérs

Maca Banding

 

Pamaréntah kedah ngirangan pengeluaran militér, sareng ningkatkeun fokus sareng anggaran pikeun kaamanan manusa sareng kerjasama global, supados pulih tina pandemi COVID-19, ngatasi perubahan iklim sareng mastikeun masa depan anu berkelanjutan, Numutkeun banding awéwé internasional anu dikaluarkeun dinten ayeuna ku Parlemén pikeun Nuklir Non-Proliferasi sareng Pelucutan Senjata (PNND), Lobi Anggota DPRD Awéwé (WiLL) sareng Déwan Kahareup Dunya (WFC).

Daya tarik, Kaamanan manusa pikeun kaséhatan masarakat, perdamaian sareng pamekaran berkelanjutan is didukung ku 238 awéwé anggota badan législatif, pamimpin agama sareng pamimpin masarakat sipil ti langkung ti 40 nagara. * Dilisarkeun dinten ieu saluyu sareng Poé Internasional Awéwé pikeun Perdamaian sareng Pelucutan Senjata (24 Méi 2020). Éta ngadukung, khususna, inisiatif PBB pikeun perdamaian sareng pelucutan senjata kaasup prakarsa gencatan senjata global sareng Agenda Sekretaris Jénderal PBB pikeun Pelucutan Senjata.

"Pandemi ieu parantos ditolak nunjukkeun yén masalah konci kaamanan manusa moal tiasa direngsekeun ku cara militér, atanapi sacara mandiri ku nagara, tapi meryogikeun kerjasama global, diplomasi sareng perdamaian. PBB, sareng agénsi na sapertos Organisasi Kaséhatan Dunya, sareng Program Lingkungan PBB penting pisan pikeun ngawangun kerjasama sareng perdamaian sapertos kitu. Aranjeunna kedah langkung didukung”Saur Alexandra Wandel, Diréktur Eksekutif, Déwan Future World.

"Prioritas kami jelas - Waktos ayeuna pikeun ngeureunkeun kantong kontraktor pertahanan sareng nyéépkeun dolar wajib pajak pikeun senjata nuklir. Sabalikna, urang kedah nganggo sumber daya pikeun ngadukung pamulihan ékonomi tina pandemi éta. Urang peryogi kerjasama global pikeun ngawangun deui bangsa-bangsa urang. Anggota badan awéwé anggota parlemén, pamimpin agama, sareng organisasi masarakat sipil anu ngagentoskeun seruan pikeun kaamanan manusa, "Jelasna Jennifer Blemur, diréktur, Lobi Anggota Pangawas Awéwé.

"Produksi senjata nuklir ngancurkeun planét urang, kabagjaan universal ngamumule dunya urang"Saur anu ngadukung banding Ela Gandhi, Ketua Amanah Pengembangan Gandhi sareng putu Mahatma Gandhi.

"Ieu naha we ogé kedah ngadukung prakarsa PBB pikeun gencatan senjata global, 'ngajelaskeun Vanda Proskova, Koordinator pikeun PNND Céko sareng salah sahiji panitia banding. "Awéwé di sakumna dunya terang yén konflik bersenjata di komunitasna nguatan pangaruh COVID-19 kana kaséhatan masarakat sareng kasangsaraan manusa, sareng nyusahkeun, upami henteu mustahil, pikeun ngatur. Sareng gencatan senjata kedah dirobih janten perjanjian perdamaian anu berkekalan, kalayan partisipasi pinuh ku awéwé dina negosiasi sareng nerapkeun perjanjian perdamaian. Kalebet awéwé dina prosés perdamaian ieu parantos dibuktikeun pikeun ngabantosan perjanjian perdamaian sareng mastikeun yén éta sustainable. ”

Banding ogé memperingati 75th ulang taun PBB, anu didirikeun pikeun 'nyalametkeun generasi panerus tina bala perang'.

"PBB ngagaduhan seueur mékanisme anu ngalangkungan nagara-nagara tiasa ngabéréskeun konflik, negosiasi perlucutan senjata sareng ngatasi masalah kamanusaan sareng ngahontal kaamanan ngalangkungan diplomasi, sanés perang, ”Satuju koordinator banding. "Kami ngadesek sadaya pamaréntah pikeun langkung ngagunakeun mékanisme ieu, kalebet nampi yurisdiksi wajib Pengadilan Internasional pikeun konflik internasional (74 nagara parantos ngalakukeun éta), sareng ngagentos pancegahan nuklir sareng balapan senjata anu provokatif kalayan ngandelkeun kaamanan umum . "

"Dunya janten langkung ngahiji pikeun merangan pandemi Coronavirus. Hayu urang ngawangun kana persatuan éta sareng janten obor pikeun dunya anu hadé anu nganut kaamanan manusa pikeun masa depan umum urang, " panandatangan nelepon.

[icon name = "download" class = "" unprefixed_class = ""] [icon name = "file-pdf-o" class = "" unprefixed_class = ""] unduh banding (pdf) - kalebet daptar lengkep dukungan

Banding

Kaamanan manusa pikeun kaséhatan masarakat, perdamaian sareng pamekaran berkelanjutan

Dina kasempetan Poé Wanoja Internasional pikeun Perdamaian sareng Pelucutan Senjata (24 Méi 2020) kami nyatakeun perhatian anu jero ngeunaan pangaruh kamanusaan sareng ékonomi tina pandemi COVID-19, pangaruh parah tina konflik sareng kekerasan bersenjata, sareng ancaman éksisténsial pikeun umat manusa sareng lingkungan tina parobihan iklim sareng senjata nuklir.

Salaku anggota déwan awéwé, pamimpin agama sareng perwakilan masarakat sipil ti sakumna dunya urang nyauran pamaréntah sareng pembuat kebijakan pikeun ngalangkungan wates nasional, béda-béda pujukan politik sareng kapercayaan agama anu beragam dina ngamajukeun minat umum kamanusaan pikeun perdamaian, kaséhatan masarakat, pangangguran senjata lestari sareng ékologis tanggung jawab.

Kami negeskeun peran penting awéwé dina perdamaian, pamekaran kabijakan sareng pamaréntahan. Pandemi COVID-19 nunjukkeun pentingna awéwé salaku kapala nagara, anggota parlemén, pembuat kawijakan, médis, élmuwan, pagawé perawatan kaséhatan, sareng pangasuh barudak sareng jalmi sepuh. Resolusi Déwan Kaamanan PBB 1325 nyorot nilai awéwé ogé tiasa nyumbang salaku pamilon aktif prosés perdamaian sareng pelucutan senjata.

Pandemi Coronavirus parantos ditolak nunjukkeun yén masalah konci kaamanan manusa moal tiasa direngsekeun ku cara militér atanapi sacara mandiri ku nagara-nagara, tapi meryogikeun kerjasama global sareng resolusi konflik anu teu telenges. Kami nyorot pentingna PBB, sareng agénsi na sapertos Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Program Lingkungan PBB, pikeun ngawangun kerjasama sapertos kitu, ngatur masalah global sareng mayunan kaamanan manusa.

Anggaran militér global $ 1,900 milyar ($ 100 milyar nyalira pikeun senjata nuklir) kedah dipotong sacara substansial pikeun dana anu langkung saé pikeun PBB (anggaran ayeuna $ 6 milyar) sareng ngadukung perlindungan iklim, kaséhatan publik, ékonomi anu tahan banting sareng Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan. PBB sareng WHO kedah ngémutan netepkeun prosés anu langkung saé pikeun transparansi sareng ngabagi inpormasi, sareng pikeun mempermudah kerjasama internasional sareng manajemén nasional pandemi pikahareupeun. Prosés ieu kedah dikembangkeun dina konsultasi sareng pamaréntah, ahli sareng masarakat sipil.

Kami ngabagéakeun Ngaamankeun Masa Depan Umum kami, Agenda Disarmament anu diluncurkeun ku Sekretaris Jénderal PBB (UNSG) Antonio Guterres dina Poé Internasional Awéwé pikeun Perdamaian sareng Pelucutan Senjata di 2018, anu ngaguratkeun pentingna perlucutan senjata pikeun kahontalna pangwangunan berkelanjutan, sareng ngiringan sadayana konstituén dina aksi pelucutan senjata, khususna awéwé sareng nonoman.

Sareng kami nyungkeun pihak anu bertelagah di sakumna dunya pikeun satuju kana banding UNSG dina Maret 2020 pikeun gencatan senjata global pikeun ngabantosan pandemi Coronavirus. Gencatan senjata sapertos kitu kedah dilanjutkeun bahkan nalika urang muncul tina pandemi ayeuna, sareng kedah dibarengan ku pangirangan anu signifikan dina produksi sareng perdagangan senjata konvensional sareng panangan alit, sareng tujuan pikeun ngahontal perdamaian dunya anu berkelanjutan sareng ngirangan kekerasan.

Naha urang ti Rusia atanapi AS, India atanapi Pakistan, Koréa Kalér atanapi Koréa Kidul, Iran atanapi Israél, Wétan atanapi Kulon, Kalér atanapi Kidul, urang ngabagi hiji planét sareng masa depan umum. Penting pisan yén urang nganggo diplomasi, resolusi konflik, kerjasama, kaamanan umum sareng hukum pikeun ngatasi masalah kaamanan, tibatan ancaman atanapi panggunaan kakuatan bersenjata atanapi hukuman hukuman.

Perserikatan Bangsa-Bangsa didirikan ku sababaraha mékanisme anu ngalangkungan nagara-nagara tiasa ngabéréskeun konflik, negosiasi perlucutan senjata sareng ngatasi masalah kamanusaan sareng ngahontal kaamanan ngalangkungan diplomasi sanés perang. Kami ngadesek sadaya pamaréntah pikeun langkung ngagunakeun mékanisme ieu, kalebet nampi yurisdiksi wajib Pengadilan Internasional pikeun konflik internasional (74 nagara parantos ngalakukeun éta), sareng ngagentos pancegahan nuklir sareng balapan senjata anu provokatif kalayan ngandelkeun kaamanan umum .

Resolusi anu pangpayunna PBB ngajukeun ngaleungitkeun "senjata nuklir sareng sadaya senjata sanés anu tiasa diadaptasi kana karusakan umum." Nanging, 75 taun saatosna, langkung ti 14,000 senjata nuklir tetep di gudang senjata di dunya, ngancam generasi ayeuna sareng pikahareupeun sareng artos $ 100 milyar unggal taun pikeun dimodernisasi sareng dijaga. Pakarang ieu kedah dileungitkeun sareng dana pikeun pamekaran sareng panempatanna ditransferkeun pikeun nyumponan kabutuhan kaamanan manusa anu sajati.

Kami bertindak salaku pamimpin di komunitas lokal kami sareng nagara-nagara pikeun ngatasi kabutuhan kaamanan manusa ieu. Tapi, salaku awéwé, urang ogé mikawanoh kamanusaan babarengan urang sacara global, sareng kabutuhan kolaborasi dina ngawangun dunya anu tengtrem, aman, sustainable, langkung hormat sareng adil.

Dunya janten langkung ngahiji pikeun merangan pandemi Coronavirus. Hayu urang ngawangun kana persatuan éta, sareng janten tukang lampu pikeun dunya anu langkung saé anu ngamankeun kaamanan manusa pikeun masa depan umum urang.

*  Banding anu didukung ku anggota déwan awéwé, pamimpin agama sareng pamimpin masarakat sipil ti Apganistan, Argentina, Australia, Austria, Bélgia, Kamerun, Kanada, Républik Démokratik Kongo, Costa Rica, Kroasia, Céko, Dénmark, Finlandia, Jérman, Ghana, Perancis, Irlandia, Hungaria, Islandia, India, Indonesia, Iran, Italia, Jepang, Kazakhstan, Kenya, Lichtenstein, Mexico, Maroko, Belanda, Selandia Baru, Nicaragua, Norwegia, Palestina, Filipina, Polandia, Romania, Rusia, Rwanda, Kidul Afrika, Koréa Kidul, Spanyol, Swédia, Swiss, Togolese Republic, United Arab Emirates, Uruguay, United Kingdom sareng Amérika Serikat.

Banding ogé sayogi di Arab, Perancis, Jérman, Rusia jeung Spanyol.

Tanda kutip tina sababaraha Endorser

Produksi senjata nuklir ngancurkeun planét urang, kabahagiaan universal ngabina dunya urang. "
Ela Gandhi (Afrika Kidul). Tilas Ko-Présidén Agama pikeun Perdamaian. Putu putri Mahatma Gandhi.

"Ayeuna waktuna pikeun nyiptakeun hubungan anu langkung caket sareng dulur-dulur urang pikeun langkung ngahiji sareng alam, pikeun ngarobih tembok perpecahan sareng perpisahan sareng miceun méntalitas aranjeunna sareng urang anu nyababkeun perlombaan senjata. Kamiskinan sareng pandemi henteu tiasa dibasmi ku senjata nuklir sareng perang. Urang sadayana kedah kerjasama pikeun mastikeun yén urang hirup babarengan sareng salamet salaku spésiés manusa dina diri sareng alam, alam sareng bumi anyar. "
Mairead Maguire (Irlandia Kaler). Nobel Peace Laureate (1976).

"Taun ayeuna urang miéling peringatan ka-20 Resolusi Déwan Kaamanan PBB 1325. Dinten ieu, di tengah pandemi COVID-19, peran awéwé dina pencegahan sareng resolusi konflik, negosiasi perdamaian, ngawangun perdamaian, perdamaian, réspon kamanusaan sareng di rekonstruksi pasca-konflik langkung penting tibatan kantos. Awéwé henteu ngan ukur korban konflik sareng kekerasan bersenjata tapi aranjeunna tiasa sareng kedah mingpin usaha dina perdamaian sareng kaamanan."
Maria Fernanda Espinosa (Ékuador). Présidén 73rd Majelis Umum PBB. Tilas Menteri Luar Negeri Ékuador.

"Dina momen-momen ieu, langkung ti kantos, penting pisan pikeun nyorot nilai padamelan perawatan sareng nilai jalma - seuseueurna awéwé - anu ngalaksanakeun padamelan ieu. Nengetan inti kawijakan penting pisan pikeun pamulihan anu dipuseurkeun ku jalma. "
Pilar Díaz Romero (Spanyol), Walikota Esplugues de Llobregat. Wakil Présidén Asistén jawab Hubungan Internasional, Barcelona.

"Kami ngabagéakeun Ngamankeun Masa Depan Umum Kami, Agenda Disarmament anu diluncurkeun ku Sekretaris Jénderal PBB (UNSG) di 2018, sareng kami nyungkeun pihak-pihak anu bertelagah di panjuru dunya pikeun satuju kana banding UNSG Maret Maret 2020 pikeun gencatan senjata global pikeun ngabantosan merangan pandemi Coronavirus. Éta kedahna dibarengan ku potongan anu signifikan dina produksi sareng perdagangan senjata konvensional sareng panangan alit, sareng tujuan pikeun ngahontal perdamaian dunya anu berkelanjutan sareng ngirangan kekerasan.
Hon. Daisy Lilián Tourné Valdez (Uruguay), Présidén, Forum Parlemén Pakarang Leutik sareng Pakarang Ringan

"Pandemi ayeuna parantos ngungkabkeun henteu sami dina infrastruktur kaséhatan urang sareng awéwé sareng budak awéwé, sareng bagian-bagian masarakat sipil anu rentan anu ngahasilkeun pangaruhna. Waktosna urang ngeureunkeun limbah sumberdaya anu leueur ieu dina WMD, panangan sareng amunisi dina alesan kaamanan anu salah. Sabalikna, urang peryogi kabijakan anu nyorong aksés ka pendidikan sareng perawatan kaséhatan, anu ningkatkeun daya tahan bencana sareng ngagentoskeun pikasieuneun ieu psikosis ku kahoyong katengtreman. "
Kehkashan Basu (Uni Émirat Arab / Kanada), Duta Pemuda Déwan Masa Depan. Jawara 2016 Hadiah Perdamaian Barudak Internasional. Dingaranan salah sahiji 25 awéwé pangirut Kanada di 2018.

"Nagara-nagara sapertos Kanada sareng tradisi panjang multilateralisme sareng Dursasana PBB nalika ogé ngagaduhan kaanggotaan dina NATO, aliansi bersenjata nuklir, ngagaduhan tanggung jawab khusus. Éta waktos anu parantos lami pikeun pergeseran kana perdamaian berkelanjutan sareng kaamanan umum, sakumaha anu disangka ku Piagam PBB, sareng Kanada kedah ngabantosan ngajantenkeun éta. "
Peggy Mason (Kanada), Présidén, L'Institut Rideau Institute. Tilas Duta Kanada pikeun Pelucutan senjata pikeun PBB.

'Dina taun peringatan ka-75 Perserikatan Bangsa-Bangsa ieu, sareng dina Poé Wanoja Internasional pikeun Perdamaian sareng Pelucutan Senjata, éta mangrupikeun kaistiméwaan kuring pikeun ngiringan anggota parlemén awéwé, walikota sareng pamimpin masarakat sipil sanés dina negeskeun komitmen koléktif urang kana tujuan pangadeg PBB. Urang kedah teras-terasan ngajaga perdamaian dunya sareng ngupayakeun ngajantenkeun dunya tempat anu langkung saé pikeun jalma-jalma di seluruh dunya ngalangkungan kerjasama sareng komitmen babarengan pikeun SDGs. Sareng urang kedah ngadukung juara hak asasi awéwé, sareng anu dianiaya pikeun promosi perdamaian sareng persamaan pikeun sadayana. Ngan ku aksi koléktif anu berkelanjutan urang tiasa ngabantosan ngawangun dunya anu tengtrem, aman, sustainable, sareng adil dimana sagala kaanekaragaman dianut sareng urang kalebet sadayana warga salaku manusa anu sami. '
Louisa Tembok MP (Aotearoa-Selandia Baru), Wakil Ketua PNND Selandia Anyar sareng Co-Kursi Palang Parlemén Parlemén Parlemén. Jawara Piala Dunia Rugbi Awéwé.

"Bahkan nyarios dina hal" ngalaksanakeun perang nganggo virus "ngungkabkeun roman urang ku senjata sareng kerangka perang. Kami henteu siap pikeun nyiapkeun darurat kaséhatan global sabab kami milih pikeun nanem modal senjata sareng karusakan global pikeun kaamanan manusa anu sajati. Paradox alamiah dina momen ieu nyaéta yén sanajan urang nganyenyeri karugian akibat pandemi ayeuna, urang tiasa nyandak pilihan anu langkung saé pikeun masa depan urang. Kami tiasa ngajawab telepon yuswa 75 taun pikeun ngaleungitkeun senjata pemusnah massal, investasi sumberdaya urang tibatan di masa depan umum urang. Kalayan tindakan kandel urang ayeuna, urang tiasa nyerat serat anu langkung saé pikeun generasi anu bakal datang sareng nyebat dunya anu diwangun dina perdamaian, hormat, pangwangunan berkelanjutan, sareng kaadilan. ”
Pdt. Emma Jordan-Simpson (USA), Diréktur Eksekutif, Fellowship of Reconsiliun Brooklyn, AS.

"Hésé dipercaya yén sajumlah tinggi artos luar biasa anu masih dibéakkeun pikeun senjata nuklir. Dina hiji waktos, nalika artos diperyogikeun pisan pikeun kaséhatan, pendidikan sareng sains. Hésé dipercaya yén masih aya konflik bersenjata nalika hiji-hijina cara pikeun merangan ancaman global sapertos pandemik sareng perubahan iklim nyaéta kerjasama. "
Christine Muttonen (Austria), Tilas Présidén Majelis Parlemén OSCE.

"Pakarang nuklir mangrupikeun tanggungan, sanés aset. Aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngajaga urang aman ngalawan pandemi anu ayeuna urang nyanghareupan, atanapi naékna ancaman perubahan iklim, atanapi ancaman séjén pikeun kaamanan nasional urang. Dinten ayeuna, urang ngagungkeun kasempetan anu caket pikeun ngarobih deui masa depan urang. Ieu mangrupikeun kasempetan urang pikeun ngartikeun naon anu leres hartosna kaamanan manusa sahingga urang tiasa ngahontal dunya anu langkung damai, inklusif sareng adil. "
Elizabeth Warner (AS)Ngatur Diréktur, Plowshares Fund sareng Prakarsa Awéwé.

"Resolusi UN SC 1325 nekenkeun peran penting awéwé pikeun ngalakukeun perdamaian sareng resolusi konflik. COVID19 parantos ngalaan kerentanan urang salaku nagara bangsa. Kaamanan global henteu kahontal ku perang sareng kakuatan militér. Peryogi kerjasama global sareng silih percaya. Anggota parlemén awéwé nyauran multilateralisme pikeun ngagentoskeun konflik sareng nyéépkeun senjata pikeun dialihkeun pikeun ngawangun réspon anu kuat kana bencana kaséhatan sareng iklim. Kami langkung kuat babarengan. ”
Hon. Hedy Fry, PC, MP. (Kanada). Perwakilan Khusus ngeunaan Masalah Génder pikeun Majelis Parlemén OSCE.

"Nalika komunitas internasional nyanghareupan timbulna deui ancaman anu dilakukeun ku senjata nuklir, aksi diplomatik kandel, kréatip, sareng kooperatif pikeun ngaleungitkeun senjata anu bahaya sareng ngaganggu ieu imperatif. Salaku warga global urang kedah maréntahkeun pamimpin nyandak léngkah-léngkah konkrit pikeun ngeureunkeun balapan senjata, ngaleungitkeun peran senjata nuklir dina doktrin kaamanan, sareng kabuktosan ngaleungitkeun gudang senjata nuklir, sabab teu aya tempat pikeun senjata nuklir dina perdamaian anu adil sareng berkelanjutan. "
Kelsey Davenport (USA), Diréktur Kawijakan Non-proliferasi, Asosiasi Kontrol Pakarang.

"Kuring ngadorong ka sadaya pamimpin dunya pikeun geuwat mimitian digawé pikeun gencatan senjata, demining, pelucutan senjata sareng prosés perdamaian. Anggaran militér global $ 1,700 milyar ($ 100 milyar nyalira pikeun senjata nuklir!) Henteu waras sareng kedah diénggalkeun pikeun ngadukung panyalindungan iklim, kaséhatan masarakat, nagara-nagara anu paling meryogikeun sareng Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan! "
Margareta Kiener Nellen (Switzerland)Tilas Ketua OSCEPA-Panitia ngeunaan Démokrasi, HAM sareng patarosan kamanusaan. Anggota Déwan Perdamaian Awéwé di Peuntas Globe (PWAG).

"Kuring bangga nganggap diri kuring salaku anggota aktip Lobi Anggota DPRD Awéwé. Ieu grup anu ngartos kumaha pentingna unggal masalah dina hubungan anu salajengna. COVID-19 parantos ngajantenkeun urang sadar kumaha leutikna sareng saling pakaitna dunya. Persenjataan nuklir henteu ngeureunkeun virus ieu sareng éta moal ngabantosan urang pikeun ngaleungitkeun éta. Urang kedah nolak aturan anu nétélakeun yén ngan pakarang anu ngajadikeun urang kuat. Kami moal tiasa malire deui tanggung jawab anu urang gaduh pikeun ngébréhkeun deui tempat diplomatik urang dina panggung internasional. Kuring nangtung sareng Lobi Legislator Awéwé ayeuna sareng unggal dinten nalika urang damel pikeun ngartikeun naon kakuatanana sareng ngan saukur ngajadikeun dunya ieu tempat anu langkung saé. "
Wakil Carol Ammons (AS)Anggota, Majelis Propinsi Illionis sareng Lobi Anggota DPRD Awéwé.

"Perspektif awéwé sareng peranna penting pisan pikeun ngungkulan masalah lokal sareng global anu urang nyanghareupan ayeuna. Krisis ayeuna ieu nunjukkeun langkung seueur kabutuhan ieu. Kami peryogi kabijakan publik anu ngajantenkeun kahirupan panggung, paduli, perdamaian sareng kerjasama. Kasaruaan gender kedah janten bagian integral tina solusi pikeun ngungkulan tantangan-tantangan utama dina waktos urang, sakumaha nyatakeun Deklarasi Beijing, diadopsi dua puluh lima taun ka pengker dina Konperénsi Awéwé Dunya ka-IV PBB, anu ngagaduhan panyokong lengkep 189 nagara. Dinten ieu kami kedah nungtut sakali deui yén kami henteu hoyong sareng peryogi langkung seueur senjata sareng anggaran militér tapi pendekatan anyar pikeun ngabéréskeun konflik kalayan cara anu henteu telenges. Kuring yakin yén kaseueuran awéwé dina jalur anu bener sareng pergeseran paradigma global ieu. Kami daék nyandak kalungguhan pikeun dunya anu langkung aman, adil, langkung damai sareng inklusif. Ngan ku cara éta urang bakal tiasa ngahontal pangwangunan berkelanjutan anu asli. "
Alba Barnusell sareng Ortuño, (Spanyol) Wakil Walikota pikeun perencanaan Strategis sareng Tata Pamaréntahan Déwan Kota Granollers sareng Wakil Wakil pikeun Kawijakan Sarua Génder di Déwan Propinsi Barcelona.

Ngeunaan pernyataan éta

"Kaamanan manusa pikeun kaséhatan masarakat, perdamaian sareng pamekaran berkelanjutan", banding awéwé global pikeun miéling Hari Awéwé Internasional pikeun Perdamaian sareng Pelucutan Senjata (24 Méi 2020) sareng taun peringatan 75th PBB, diprakarsai ku Parlemén pikeun Nuklir Non -prolusiasi sareng Pelucutan Senjata, Déwan Masa Depan Dunya sareng Lobi Déwan Anggota Awéwé, program Aksi Awéwé pikeun Pitunjuk Anyar (WAND).

Mangga nganjang www.pnnd.org pikeun téks banding sareng tindak lanjut ngeunaan poin aksi konci na.
Pikeun patarosan atanapi kontak inpormasi salajengna info@pnnd.org.

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...