Saha Anu Paling kapangaruhan ku Sakola ka Pipa Penjara?

(Diulang deui ti: Sakola Pendidikan Amérika Universitas. 24 Pébruari 2021)

Pipa sakola-ka panjara ngarujuk kana prakték sareng kabijakan anu henteu saimbang nempatkeun murid anu warna kana sistem kaadilan kriminal. Panerapan bias tina tindakan disiplin anu parah sareng kaleuleuman rujukan kana penegak hukum nyumbang kana masalah, netepkeun mahasiswa anu rentan pikeun kagagalan sareng teu malire sabab anu nyababkeun.

Kumaha pendidik tiasa ngeureunkeun pipa sakola-ka-panjara? Léngkah munggaran nyaéta ngémutan pendekatan alternatif pikeun disiplin sakola.

Kanggo diajar langkung seueur, parios infographic (dipasang di handap) anu didamel ku American University's Doktor dina Kawijakan & Kapamimpinan Pendidikan program.

Bahaya Kawijakan Nol-Toléransi

Kawijakan nol-toleransi dumasarkeun tina perang narkoba sareng undang-undang kajahatan anu ketat anu ningkat pisan panjara massal di Amérika Serikat salami taun 1980an sareng 1990an. Perluasan kawijakan sapertos kitu pikeun ngungkulan kajahatan di kalangan budak ngora sareng lingkungan sakola nyababkeun naon anu disebat pendidikan sareng pembela kaadilan sosial ayeuna disebut pipa sakola-ka-panjara.

Asalna Kawijakan Zero-Toleransi

Kawijakan toleransi nol di sakola umum dimimitian ku Gun-Free Schools Act (GFSA) 1994. Dina kalakuan ieu, hukuman pikeun mawa senjata api ka sakola nyaéta gantung sahenteuna sataun ajaran. Perkenalan GFSA nyababkeun perluasan kawijakan nol-toleransi pikeun ngabantosan pelanggaran sanésna sareng ningkat ngalaporkeun ka penegak hukum. Ti saprak 1994, kabupatén sakola ogé parantos ngadopsi kabijakan ketat anu mandat hukuman anu parah pikeun pelanggaran anu kurang serius dina usaha ngirangan kajahatan anu langkung serius.

Balukar tina Kawijakan Zero-Toleransi

Kawijakan nol-toleransi parantos nyirorot ningkatkeun jumlah murid anu ditunda atanapi diusir. Ieu ngakibatkeun ramikasi serius. Salaku conto, murid anu sono sahenteuna 15 dinten sakola bahkan dina sataun hiji tujuh kali langkung gampang kaluar ti SMA. Siswa anu gagal ngalengkepan pendidikanana sigana bakal ngalaman hasil négatip sapertos kamiskinan, kaséhatan anu goréng, atanapi waktos dina sistem kaadilan kriminal. Salajengna, éta parantos ditangtoskeun yén disparities dina disiplin sakola nyumbang kana disparities dina kasempetan diajar. Éta ogé parantos ditangtoskeun yén murid Hideung sono ampir lima kali langkung seueur instruksi salaku akibat tina gantung di luar sakola dibandingkeun sareng murid kulit bodas.

Sapanjang jalan, sakola parantos nyewa langkung seueur perwira sumber daya sakola (SROs), ahli hukum panegak hukum anu tanggel waler pikeun kaamanan murid sareng pencegahan kajahatan. Paningkatan panempatan SRO parantos nyababkeun kanaékan jumlah murid anu ditéwak, ogé jumlah rujukan ka penegak hukum sareng pangadilan budak ngora.

Saha Anu Paling kapangaruhan ku Pipa Sakola-ka-Penjara?

Statistik ngalukis gambar anu suram: siswa ti kelompok anu marginalisasi mangrupikeun résiko anu paling ageung ditarik kana pipa sakola-ka-panjara.

Faktor résiko pikeun Panglibatan Juvenil dina Sistem Kaadilan

Aya tingkatan faktor résiko anu béda ngeunaan hubungan umur dina sistem kaadilan. Faktor résiko individu kalebet tingkah laku antisosial, hiperaktivitas, sareng nyalahgunakeun zat. Faktor résiko kulawarga kalebet kolot anu nyiksa, status sosial ékonomi anu handap, sareng kolot kolot. Faktor résiko réncang kalebet premanisme ti sasama, kaanggotaan geng, sareng hubungan sosial anu lemah. Faktor sakola sareng komunitas kalebet komunitas anu miskin atanapi teu teratur sareng kinerja akademik anu goréng.

Sabaraha Siswa Anu Nampi Gantung Di Luar Sekolah?

2.7 juta murid K-12 nampi hiji atanapi langkung gantung di luar sakola salami taun ajaran 2015-16. Jumlah ieu ngungkabkeun pangaruh henteu saimbang pikeun murid Hideung atanapi Afrika Amérika. Sanaos demografi ieu ngan ukur 8% ti duanana murid lalaki sareng awéwé, aranjeunna ngawakilan 25% sareng 14% tina gantung sakola di luar sakola masing-masing.

Dina babandingan, murid kulit bodas nampi suspénsi di luar sakola kalayan tingkat anu langkung handap tina daptarna. Sedengkeun 25% populasi murid lalaki sareng 24% populasi murid awéwé bodas, aranjeunna ngan ukur ngagambarkeun 24% sareng 8% gantung di luar sakola.

Diantara murid Hispanik atanapi Latinx, murid lalaki nampi langkung gantung di luar sakola tibatan murid awéwé. Hispanc sareng Latinx lalaki sareng awéwé duanana diwangun 13% tina jumlah murid, tapi masing-masing ngagambarkeun 15% sareng 6% tina gantung di luar sakola.

Sabaraha Murid Naha Rujukan Penegak Hukum sareng Pangaruh Pangaruh?

290,600 siswa ditunjuk ka lembaga penegak hukum atanapi ditéwak salami taun ajaran 2015-16. Ngan 15% murid anu Hideung atanapi Afrika Amérika, tapi murid ieu ngagambarkeun 31% rujukan penegak hukum sareng ditahan. 49% murid bule, tapi mahasiswa ieu ngan ukur 36% rujukan penegak hukum atanapi ditahan. 26% muridna Hispanik atanapi Latinx, sareng murid ieu ngagambarkeun 24% rujukan penegak hukum atanapi ditahan.

Kunaon Siswa Warna-warni Pangaruhan Henteu saimbang

Murid-murid ti komunitas anu marginalisasi langkung cenderung tungtungna dina pipa sakola-ka-panjara kusabab rasisme sistemik. Ogé kawanoh salaku rasisme struktural atanapi institusional, rasisme sistemik ngarujuk kana sistem sareng kabijakan anu nyiptakeun sareng / atanapi ngajaga henteu sami.

Tindakan disiplin anu nyababkeun rujukan pangadilan, suspénsi, atanapi diusir - sadayana nambihan kamungkinan kaluarna sareng lebet kana sistem kaadilan budak ngora - henteu saimbang dilarapkeun pikeun murid anu warna. Salaku tambahan, Siswa Hideung langkung dipikaresep tibatan réncang kulit bodasna ditunda, diusir, atanapi ditéwak kusabab jinis tingkah laku anu sami. Salajengna, murid Hideung ditunda atanapi diusir kalayan laju ampir 3.5 kali langkung ageung tibatan murid bule.

Kumaha Murid Warna Dipangaruhan

Pipa sakola-ka panjara nyababkeun sajumlah murid anu teu proporsional turun tina sakola sareng asup kana sistem kaadilan kriminal, anu tiasa mangaruhan pangaruh négatip anu ngarobih kahirupan.

Misalna, murid anu gagal ngalengkepan SMA sigana bakal dibui. Ieu masihan aranjeunna catetan kriminal, anu teras tiasa ngajadikeun hésé pikeun ngahontal perumahan, ngawangun kiridit, kéngingkeun padamelan, sareng mumpuni pikeun bantosan umum. Salaku tambahan, siswa anu dihukum pikeun pelanggaran hukum nyanghareupan halangan anu langkung ageung dina milarian padamelan, sareng aranjeunna tiasa kaleungitan hak sora sareng eligibility pikeun bantuan kauangan. Siswa anu henteu tamat SMA ogé ngala gaji anu langkung handap dibandingkeun sareng babaturan anu lulus.

Kakuatan Penyembuhan Kaadilan Pamulihan

Pikeun ngabantosan ngaleungitkeun pipa sakola-ka-panjara, pendidik kedah ngémutan ngagentoskeun kawijakan enol-toléransi sareng kaadilan réstoratif.

Pendekatan Anyar: Kaadilan Pamulihan

Kaadilan réstoratif milarian ngartos sabab anu nyababkeun tina kalakuan salah laku, ngaropea ruksakna, sareng ngawangun rasa masarakat. Prosés ieu ngarecah kana sababaraha prakték réstoratif. Prak anu pangpayunna nyaéta ngatasi diskriminasi prakték disiplin kalayan marios sareng ngawaskeun kawijakan sareng prakték pikeun mastikeun yén tindakan disiplin henteu diterapkeun sacara teu adil. Prakték anu kadua nyaéta nyiptakeun lingkungan sakola anu ngadukung anu museur kana perjanjian sareng mediasi tibatan hukuman. Prakték anu katilu nyaéta ngamangpaatkeun palatihan propésional sareng pamekaran pikeun ngembangkeun kompeténsi budaya, ngajembaran katerampilan komunikasi, ngatasi bias budaya, sareng diajar ngeunaan trauma pendidikan.

Pendekatan Langkung Hadé

Kaadilan réstoratif mangrupikeun cara alternatif pikeun disiplin sakola anu berpotensi pikeun nyababkeun panyabab anu salah tina tingkah laku sareng ningkatkeun hasil murid. Ku nanem modal dina kaséhatan sareng kasajahteraan siswa, pendidik nanem modal pikeun kapayunna nagara ieu.

sumber

 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...