Naon anu tiasa diajarkeun ku Islam ka urang ngeunaan campur tangan

(Dihaturkeun deui tina Ngalaksanakeun Nonviolence, 21 Méi 2021)

ku: Adam Arman

Salila bulan puasa Muslim Ramadan (dipikahartos ku Muslim salaku bulan pangalusna pikeun contemplate, sarta enact parobahan positif), perhatian kuring ditarik ka uptick seukeut dina kejahatan hate ka Asians. Salaku nyatet ku New York Times dina awal April, geus aya leuwih ti 110 dilaporkeun kasus kajahatan hate anti-Asia blatant di Amérika Serikat saprak Maret 2020, nu ranged ti assaults fisik jeung verbal ka aksi vandalisme. Salaku Muslim sareng Asia, kuring ngawaskeun tren global ieu bari sakaligus nyobian ngarebut deui istilah-istilah anu disalahkeun tina budaya iman kuring salaku cara pikeun ngalawan Islamophobia anu sumebar di sakumna dunya.

Hate anti-Asia sareng Islamophobia muncul tina politik anu sanés sareng dehumanisasi, dimana supremasi bodas sareng sistem penindasan sanésna diwangun sareng berkembang. Kalayan kontéks ieu dina pikiran, aya pelajaran tina tradisi kaagamaan kuring pikeun langkung ngartos peran hiji individu dina ngalawan hate sareng ngawangun perdamaian.

Anu ahirna dilakukeun ku batur tiasa di luar kendali urang, tapi kumaha urang milih ngabales leres pisan dina kamampuan urang.

"Jihad" mangrupa kecap buzz overused di média barat, nu geus misappropriated, decontextualized tur dipiceun tina hakekat panggero na. Saluareun sababaraha jinis perang suci, jihad tiasa kahartos salaku tindakan (deui) ngarengsekeun konflik tanpa kekerasan. Istilah jihad langsung ditarjamahkeun jadi "perjuangan," atawa "berjuang," nu mangrupakeun prakték sapopoé akuntabilitas diri jeung perbaikan, kitu ogé teu kalibet dina kahirupan vice. Nyaeta marentah kana anu ma'ruf jeung ngalarang anu ma'ruf. Etika naon anu saé atanapi anu goréng pikeun debat - sanaos kalolobaan urang bakal satuju yén teu aya anu saé atanapi ngan ukur kaluar tina rasisme. Ngudag maréntahkeun anu hadé sareng ngalarang anu goréng nyaéta kumaha jihad aya hubunganana sareng "intervensi anu ningali".

Intervensi Bystander nyaéta panggero-to-aksi pikeun dulur kudu tanggung jawab jeung wijaksana, sarta pikeun campur jeung de-escalate kaayaan nalika hiji ketidakadilan - atawa sagala rupa bentuk pelecehan jeung / atawa kekerasan - lumangsung. Aya sababaraha caveats. Sok hadé pikeun naroskeun upami jalma anu diganggu peryogi bantosan anjeun sareng, upami merhatoskeun kasalametan anjeun nyalira bari campur, cobian nyuhunkeun dukungan ti batur anu caket.

Hollaback!, platform global pikeun ngeureunkeun pelecehan dina sagala bentukna, geus ngembangkeun lima métode populér intervening nu maranéhna disebut 5Ds. Éta pikeun ngaganggu, utusan, dokumén, reureuh jeung langsung. Pikeun ngaganggu nyaéta narik perhatian palaku tina udaganana. Ieu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, sapertos pura-pura leungit sareng naroskeun arah udagan, pura-pura terang udagan, nyanyi sacara acak, atanapi bahkan nangtung di antara palaku sareng udagan dina tindakan strategis anu halus. blocking," pikeun megatkeun kontak visual antara aranjeunna.

Pikeun utusan téh neangan pitulung ti jalma dina posisi otoritas (kawas guru, satpam, pagawe transit atawa pengawas toko) jeung bystanders sejenna dina nanya lamun aranjeunna daék nginjeumkeun leungeun dina intervening babarengan.

Pikeun ngadokuméntasikeun nyaéta pikeun ngarékam pidéo kajadian anu lumangsung, ngan nalika aya batur anu nyobian ngahalangan (upami henteu, anggo salah sahiji 4D anu sanés). Pastikeun pikeun ngajaga jarak anu aman, sareng sebutkeun waktos, tanggal sareng lokasi rékamanna. Sakali kaayaan geus de-escalated, tanya target naon maranéhna rék ngalakukeun jeung klip.

Pikeun reureuh nyaéta mariksa sareng jalma anu dituju kana hiji kajadian, sareng empati sareng aranjeunna pikeun naon anu kajantenan, sareng naroskeun naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngadukung aranjeunna. Penting pikeun ngabéjaan yén aranjeunna henteu nyalira.

Ngarahkeun nyaéta nyarios ngalawan palaku, sering ngan ukur nalika ngira-ngira tingkat kasalametan kaayaan. Hayu aranjeunna terang naon anu aranjeunna lakukeun teu adil / salah sareng ngantepkeun targét nyalira, netepkeun wates anu kuat dina cara anu pondok sareng ringkes. Teras, pindahkeun fokus kana udagan pikeun ningali kumaha aranjeunna laksanakeun sareng naroskeun kumaha anu pangsaéna pikeun nunjukkeun perawatan sareng dukungan anjeun.

Intina, intervensi bystander nyaéta tindakan ngalebetkeun diri kana kajadian pelecehan ku cara ngadukung sareng ngalipur jalma anu dituju, bari tetep ngaganggu / palaku.

Anu saé conto Intervensi anu suksés nyaéta kasus Raymond Hing, saurang lalaki Singapura 21 taun anu diserang di Inggris dina April. A YouTuber Britania ngan dipikawanoh salaku Sherwin, Kabeneran geus venturing sabudeureun wewengkon bari live-streaming. Anjeunna nyandak bewara kajadian unfolding sarta campur tanpa ragu. Sherwin buru-buru ka sisi Hing sarta ngagorowok sababaraha kali, "Tinggalkeun anjeunna nyalira!" lajeng nuluykeun pikeun meungpeuk aggressor ti meunang nyekel Hing. Kalakuan Sherwin nyababkeun panyerang kabur ti tempat kejadian, sareng pulisi teu lami dikontak. Hirup Hing berpotensi disimpen, sabab panyerang mimitina narik péso ka anjeunna. The rekaman tina kajadian éta viral dina YouTube sarta geus mere ilham loba jadi leuwih proaktif, lamun maranéhna manggihan diri dina kaayaan sarupa.

Diajar ngeunaan campur bystander geus ngamotivasi sarta resonated kalawan kuring deeply, utamana reminding kuring ngeunaan hiji hadits, atawa ajaran prophetic dina Islam: "Sing saha di antara anjeun ningali kajahatan, hayu anjeunna ngarobah ku leungeun-Na; jeung lamun manéhna teu bisa ngalakukeun kitu, mangka ku létah; Jeung lamun manehna teu bisa ngalakukeun eta, mangka kalawan haténa - sarta éta téh lemahna iman". The "leungeun" dina hadits ieu nujul kana nyokot tindakan pikeun fisik ngarobah atawa bolaykeun hiji ketidakadilan (kalawan hikmah prophetic approaching kaayaan kalawan nonviolence); "létah" hartosna ngagunakeun sora anjeun pikeun nyauran kateuadilan; jeung "haté" nujul kana niat anjeun, sarta bakal ngalibetkeun nyokot lumangsungna (sanajan anjeun ngan hiji nongton non-intervening witnessing eta) salaku panginget mun teu propagate ketidakadilan misalna hiji salajengna, diajar ti dinya, sarta striving jadi hadé.

Kaunggulan, atawa "ehsan" nyaeta ngalakukeun sakabeh tilu dina harmoni. Nalika nangtung ngalawan kateuadilan, niat, atanapi "niyyah," mangrupikeun unsur anu penting, sabab museurna kedah ka jalma anu dianiaya / ditindas, tibatan milarian kamulyaan atanapi kapahlawanan. Hal ieu diingetkeun deui dina hadits anu sanésna: "Ganjaran amal gumantung kana niatna sareng unggal jalma bakal nampi ganjaran anu dipiharep."

Anu ahirna dilakukeun ku batur tiasa di luar kendali urang, tapi kumaha urang milih ngabales leres pisan dina kamampuan urang. Henteu aya konflik atanapi panyambungan antara prakték iman sareng kahirupan sapopoe. Tumindak jihad, atanapi narékahan, aya dina sadidinten: dina nuju damel, ngalanjutkeun pangajaran urang, nyiptakeun kulawarga anu séhat, bahkan dina campur tangan anu ningali. Dina sagala kagiatan ieu, urang bisa narékahan pikeun ngaronjatkeun kualitas kahirupan pikeun diri urang jeung batur di sabudeureun urang. Sakumaha ajaran-ajaran ieu nunjukkeun, sabalikna tina gambaran anu salah dina média Kulon, tradisi agama kuring ngagaduhan seueur hikmah ngeunaan kumaha carana ngalawan hate sareng ngawangun perdamaian.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur