Nganyam Jaringan Aktivis Transnasional: Ngimbangan Strategi Pangwangunan Kapasitas Internasional sareng Handap-handap pikeun Aksi Tanpa Kekerasan di Amérika Latin

Pugh, JD, (2018). Tenun Jaringan Aktivis Transnasional: Ngimbangan Strategi Pangwangunan Kapasitas Internasional sareng Handap-Kana pikeun Aksi Non-Kekerasan di Amérika Latin Tinjauan Atlantik Tengah Studi Amérika Latin. 2 (1), hal.130-144.

Artikel lengkep sayogi (aksés kabuka)

abstrak

Amérika Latin parantos janten laboratorium pikeun tindakan non-kekerasan anu inovatif pikeun nyanghareupan penindasan, korupsi, pelanggaran hak asasi manusa, sareng otoriterisme. Salah sahiji panjelasan anu paling tonjol pikeun sabab sababaraha gerakan ngahontal skala sareng épéktipitas anu langkung ageung dina ngahontal tujuanana nyaéta katerampilan panitia gerakan dina ngahijikeun penduduk, ngarencanakeun gerakan stratégis, sareng ngajaga disiplin anu henteu kekerasan. Pelatihan sareng pendidikan pikeun ningkatkeun kamampuan ieu sering meryogikeun sumberdaya, jaringan transnasional, sareng bagi-bagi inpormasi ti palaku éksternal pikeun ngalengkepan kanyaho kontekstual, legitimasi lokal, sareng jaringan institusional anu lebet tina insiders lokal. Ésai ieu ngajukeun modél pikeun dukungan internasional ngeunaan latihan aksi non-kekerasan sareng pendidikan anu ngahindaran jebakan perdamaian liberal anu ditumpukeun sareng ngajajah hirarki anu tiasa ngarusak legitimasi gerakan sareng ngalaan aktivis pikeun pengawasan sareng penindasan anu langkung ageung. Dina raraga ngagambarkeun kumaha modél jalan dina prakték, ésai ngariksa kasus Lembaga Daérah pikeun Studi sareng Praktek Aksi Non-Kekerasan Strategis di Amérika.

Artikel lengkep sayogi (aksés kabuka)

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...