Tanda kutip sareng Memes Pendidikan Perdamaian: Perpustakaan Pendidikan Damai

"Quote"

"Kumaha carana saha waé diajar hal anu anyar? Kusabab utopias sacara definisi 'énggal,' 'henteu-acan,' anu sanés, 'manusa bakal tiasa fungsina dina cara-cara anu henteu ngalungkeun urang kana tatanan anu lami waé upami urang merhatoskeun kana diajar. Pikiran angen ngeunaan transformasi kasadaran anu dipikahoyong salaku prosés sajarah anu teu tiasa dilawan ngaganggu urang tina diajar disiplin anu sesah anu bakal ngajantenkeun transformasi. "

Catetan:

Kutipan ieu asalna tina "Bab 2: The Passion for Utopia" dimana Boulding nyayogikeun 1) tinjauan peran gambar utopian dina ngabina parobihan sosial, 2) sareng tren, tantangan, sareng ketegangan sababaraha paradigma utopia (nyaéta mékanis vs organik, terpusat vs desentralisasi, nyusun deui vs pendidikan deui). Di dieu anjeunna nyatakeun yén réformasi struktural sorangan henteu cekap, sareng yén hiji-hijina cara pikeun manusa "mekar sareng masarakat" nyaéta diajar diajar ngahaja perdamaian.

Ngagulung ka luhur