Tanda kutip atikan Memes

Wilujeng sumping di Diréktori kami Kutipan & Memes!

Diréktori ieu mangrupa kumpulan éditan tina tanda petik annotated tina sudut pandang ngeunaan téori, prakték, kawijakan jeung pedagogy dina atikan perdamaian. Diréktori dirarancang salaku sumber bibliografi umum ogé alat pikeun dianggo dina pelatihan guru dina pendidikan perdamaian. Unggal cutatan ieu complemented ku hiji meme artistik nu urang ajak anjeun pikeun ngundeur tur nyebarkeun ngaliwatan média sosial. Naha anjeun gaduh kutipan anu mereun sareng bermakna anu anjeun hoyong tingali kalebet? Kami ngajak sareng ajak anjeun ngalebetkeun tanda petik pikeun ngabantosan kami ngalegaan diréktori kami. Kirimkeun tanda petik anjeun nganggo formulir online kami di dieu.

Pikeun ngaksés éntri lengkep sareng annotated (sareng pikeun ngaunduh meme) klik nami atanapi gambar panulis.

Nampilkeun 1 - 30 tina 90

Panulis (s): Douglas Allen

file pépéling

"Kakuatan pangageungna pendidikan perdamaian Gandhi: tindakan pancegahan pikeun parobahan jangka panjang laun anu diperyogikeun pikeun ngaidéntifikasi sareng ngarobih panyabab sabab na penentu sabab anu nyababkeun urang kajebak dina siklus kekerasan anu ningkat."

file pépéling

"Hayu urang kerjakeun kamampuan batin urang ngawangun perdamaian ku ngarobih kekerasan janten non-kekerasan, ngawangun komunitas, damel babarengan dina karaharjaan umum, komunikasi sacara tegas sareng ngahargaan ideu sareng pipikiran séwang-séwangan. Ngalakukeun éta dina kahirupan sadidinten anjeun bakal modél ngawangun perdamaian, guru perdamaian ngalangkungan tindakan anjeun ku ngamajukeun Hak Asasi Manusa, ku percanten sareng miara diri sareng batur sakuriling anjeun "

Pamustunganana, pendidikan perdamaian kritis sanés ngeunaan milarian jawaban anu pasti, tapi ngantep masing-masing patarosan anyar ngahasilkeun bentuk sareng prosés pamariksaan anu énggal.

Panulis (s): Monisha Bajaj

file pépéling

"Poténsi transformatif pendidikan perdamaian pikeun ngiringan peserta didik dina tindakan nuju kaadilan sareng kaadilan sosial anu langkung ageung sareng kedah di galvanis ku nimbangkeun réalitas sosial sareng politik anu langkung ageung anu ngawangun, ngawatesan, sareng ngaktipkeun panilitian sareng prakték di lapangan."

Panulis (s): Monisha Bajaj

file pépéling

"Kanggo pendidik perdamaian kritis, kurikulum anu relevan lokal ngeunaan masalah hak asasi manusa sareng kaadilan kedah dikembangkeun kalayan tujuan sakaligus ngokolakeun analisis pamilon ngeunaan ketidaksetaraan struktural sareng raos agénsi dina bertindak pikeun ngungkulan pasualan-pasualan ieu."

Panulis (s): Monisha Bajaj

file pépéling

"Hak asasi manusa mangrupikeun kerangka alam pikeun pendidikan perdamaian, tapi memperlakukeun éta salaku statis tibatan dinamis, sareng kadang kontradiktif, henteu nganggap kompleksitasna."

Panulis (s): Tauheedah Baker

file pépéling

"Upami urang hoyong ningali masarakat anu langkung sosial pikeun urang sadayana, urang kedah ngaleungitkeun heula rasisme. Urang kedah ngamimitian di kelas, sareng guru mémang kedah ngajarkeun ngarobih dunya. ”

Panulis (s): Tauheedah Baker

file pépéling

"Milarian ngabongkar henteu saimbangna kakuatan anu ngesahkeun kalakuan kekerasan rasialis, tanpa alamat prakték kelas sareng hirarki rasial dina kurikulum urang, ngalaksanakeun rasisme sistemik. Ngan hiji pedagogi transformatif, diadegkeun dina kaadilan ras, anu ngamungkinkeun urang sadar cita-cita kabhinekaan sareng inklusifitas kami. "

Panulis (s): Cécile Barbeito

file pépéling

"Ngenalkeun aspek-aspek positip tina konflik nunjukkeun parobahan anu jero tina sudut pandang: éta ngalibatkeun ngahargaan bédana, ngararasakeun kontroversi, sareng nganut kompleksitas."

Pedagogi kritis tetep janten pusat patarosan ngeunaan kumaha hubungan kakuatan dina ngawangun élmu sareng kumaha guru sareng murid tiasa janten agén démokratis anu transformatif anu diajar ngungkulan ketidakadilan, prasangka, sareng struktur sosial anu henteu sami.

Panulis (s): Augusto Boal

file pépéling

"Teater mangrupikeun hiji bentuk élmu; éta kedah sareng tiasa ogé janten alat pikeun ngarobah masarakat. Teater tiasa ngabantosan urang ngawangun masa depan urang, daripada ngan saukur ngantosan na. "

Panulis (s): Elise Boulding

file pépéling

"Kumaha carana saha waé diajar hal anu anyar? Kusabab utopias sacara definisi 'énggal,' 'henteu-acan,' anu sanés, 'manusa bakal tiasa fungsina dina cara-cara anu henteu ngalungkeun urang kana tatanan anu lami waé upami urang merhatoskeun kana diajar. Pikiran angen ngeunaan transformasi kasadaran anu dipikahoyong salaku prosés sajarah anu teu tiasa dilawan ngaganggu urang tina diajar disiplin anu sesah anu bakal ngajantenkeun transformasi. "

Panulis (s): Elise M. Boulding

file pépéling

"Kami moal ngagaduhan hubungan anu hormat sareng hormat sareng planét - sareng kawijakan anu masuk akal ngeunaan naon anu urang lebetkeun dina hawa, taneuh, cai - upami murangkalih alit pisan henteu mimiti diajar ngeunaan hal-hal ieu sacara harfiah di imahna, kebon bumi, jalan sareng sakola. Urang kedah gaduh manusa anu berorientasi cara éta tina émutan anu pangpayunna. "

Panulis (s): Elise Boulding

Jalma-jalma kudu didorong pikeun ngagambarkeun diri, diajarkeun ngalaksanakeun kapasitas anu aranjeunna leres-leres gaduh tapi henteu biasa ngagunakeun ku cara anu disiplin. Halangan-halangan pikeun pencitraan bagianna aya dina lembaga sosial urang, kalebet sakola-sakola, anu ngingkirkeun pencitraan kusabab éta ngakibatkeun visualisasi alternatif anu nangtang ka pengaturan sosial anu aya.

file pépéling

"Pendidikan perdamaian nyalira moal ngahontal parobihan anu diperyogikeun pikeun perdamaian: éta nyiapkeun peserta didik pikeun ngahontal parobihan."

file pépéling

"Komponén partisipatif tina prosés diajar perdamaian ogé mangrupikeun prakték kabébasan nyalira, sareng praxis dimana ayana refleksi sareng tindakan."

Panulis (s): Candice Carter

Karapihan mangrupikeun pagelaran ... Ieu ngabutuhkeun prosés kognitif, sensorial, spiritual, sareng fisik anu ditujukeun pikeun ngagaduhan kaayaan karapihan. Loba prosés ieu teu "normal" lampah sapopoé, utamana salaku respon kana konflik. Sabalikna, aranjeunna sering ngalibetkeun pamikiran sareng paripolah anu dirobih anu parantos dikenal, dianalisis, sareng disarankeun salaku léngkah-léngkah nuju katengtreman. Kusabab karapihan mangrupikeun pagelaran interaksi anu ditujukeun anu henteu diajarkeun sacara lega dina pendidikan formal sakola modern, pangalaman téater di tempat sanés parantos ngajantenkeun pangajaran sapertos kitu. Diajar ngaliwatan involvement dina téater jeung tari, utamana dina model terapan maranéhanana, geus nyadiakeun instruksi kinerja diperlukeun.

Panulis (s): Paco Cascón

file pépéling

"Prakarsa dina tingkat pendidikan bakal hartosna campur dina konflik nalika éta dina tahap anu pangpayunna, tanpa ngantosan éta janten krisis."

"La proofción a nivel Educativo va a significancear intervenir en el conflicto cuando está en sus primeros estadios, sin esperar a que llegue la fase de crisis."

Panulis (s): Paco Cascón

file pépéling

"Di abad énggal, diajar méréskeun konflik dina cara anu adil sareng henteu telenges mangrupikeun tantangan anu gedé, sareng salah sahiji pendidik pikeun perdamaian moal tiasa nyimpang, ogé moal urang keukeuh."

"En el nuevo abad, aprender a resolver contrados de manera justa y novio- lenta es todo un reto que la educación para la paz no puede ni quiere soslayar."

Panulis (s): Paco Cascón

file pépéling

"Ngadidik konflik hartosna diajar nganalisis sareng ngabéréskeun konflik boh di tingkat mikro (konflik antarpribadi di lingkungan pribadi urang: kelas, bumi, lingkungan, sareng sajabana) sareng di tingkat makro (konflik sosial sareng internasional, sareng anu sanésna)."

"Educar para el conflicto supone aprender a analizarlos y resolverlos, tanto a nivel micro (los contrados interpersonales en nuestros ámbitos más cercanos: clase, casa, barrio, ...), como a nivel macro (confosio sociales, internacionales, ... ). "

Panulis (s): John Dewey

file pépéling

"Kayakinan yén sadaya pendidikan asli asalna ngalangkungan pangalaman henteu hartosna yén sadaya pangalaman leres-leres atanapi sami-sami ngadidik."

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Dasar maca kritis dina murangkalih téh panasaran. Sakali deui, ngajar murangkalih maca sareng nyerat kedah janten acara kasenian. Sabalikna, seueur guru ngarobih pangalaman ieu kana kajadian téknis, kana hal tanpa émosina, tanpa pamanggihan, tanpa kréativitas - tapi ku pangulangan. Seueur guru damel sacara birokratis nalika aranjeunna kedah damel sacara artistik. Ngajar murangkalih kumaha maca kecap di dunya mangrupikeun hal anu henteu tiasa dilebetkeun kana program. Biasana, murangkalih hirup sacara imajinatif vis-a-vis reality, tapi aranjeunna tiasa rumaos salah upami maca cara kieu dina program maca birokrasi téknis sareng akhirna tiasa nyungkeun imajinatif, bacaan kritisna pikeun prosés behavioristik. ”

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Kanggo sajaba ti panilitian, sajaba ti praxis, individu moal tiasa leres-leres manusa. Pangetahuan mecenghul ngan ukur ku penemuan sareng panemuan deui, ngalangkungan jalma-jalma anu teu tenang, teu sabar, neraskeun, jalma anu ngarep-ngarep di dunya, sareng dunya, sareng silih. "

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"conscientização" numutkeun penerjemah Freire, "istilah conscientização ngarujuk kana diajar ningali kontradiksi sosial, politik, sareng ékonomi, sareng nyandak tindakan ngalawan unsur-unsur anu nindes kanyataanana."

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Ngan dialog, anu meryogikeun pamikiran kritis, ogé sanggup ngahasilkeun pamikiran kritis. Tanpa dialog teu aya komunikasi, sareng tanpa komunikasi teu aya pendidikan anu leres."

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Pembebasan otentik - prosés humanisasi - sanés deposit sanés anu dilakukeun pikeun lalaki. Pambébasan mangrupikeun praxis: tindakan sareng réfléksi lalaki sareng awéwé ka dunya maranéhna pikeun ngarobahna. Anu leres-leres komitmen kana tujuan pembebasan moal nampi konsép mékanika kasadaran salaku kapal kosong anu kedah dieusian, sanés panggunaan metode perbankan dominasi (propaganda, slogan - setoran) dina nami pembebasan. "

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Guru sanés ngan ukur ngan saukur hiji-anu-ngajar, tapi saurang anu diajar sorangan dina dialog sareng murid, anu dina gilirannana bari diajar ogé ngajar. Aranjeunna janten tanggung jawab babarengan pikeun prosés dimana sadayana tumuh. "

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Pendidikan sahingga teras-terasan diémutan deui dina praxis. Supados janten, éta kedah janten. Éta "durasi" (dina hartos Bergsonian tina kecap) aya dina hubungan anu kalenturan sareng parobihan. "

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Naon waé kaayaan di mana sababaraha individu nyegah anu sanés ngalaksanakeun prosés pamariksaan mangrupikeun kekerasan. Cara anu dianggo henteu penting; pikeun ngasingkeun manusa tina kaputusanana masing-masing nyaéta ngarobih kana objék. "

Panulis (s): Paulo Freire

file pépéling

"Kautamaan pamungkas, upami tiasa, nyaéta kamampuan pikeun mikanyaah murid, sanaos sagala hal. Kuring henteu hartosna jinis cinta anu lemes atanapi manis, tapi sabalikna cinta anu pohara negeskeun, cinta anu ditampi, cinta pikeun murid anu ngadorong urang pikeun ngalangkungan, anu ngajantenkeun urang beuki seueur tanggel waler pikeun tugas urang. "

Ngagulung ka luhur