Pendidikan pikeun Perdamaian Berkelanjutan di Rwanda (ESPR) & Sekolah Perdamaian

Nami Program / Kursus / Latihan: Pendidikan pikeun Perdamaian Berkelanjutan di Rwanda (ESPR) & Sekolah Perdamaian

Organisasi / Lembaga: Aegis Amanah

Jenis Program:

Lokakarya / Pelatihan anu teras-terasan

Aegis Trust parantos ngembangkeun modél anu suksés pikeun pendidikan perdamaian di Rwanda, ngadukung puluhan rébu jalma ngora di panjuru nagara kalayan élmu sareng katerampilan pikeun ngatasi warisan genosida.

Pendidikan perdamaian dimimitian salaku pilot di 2008 di Peringatan Genosida Kigali. Metodologi partisipatif sareng interaktif, dimana pamilon diajar ku ngalaksanakeun, mangrupikeun inti tina program pendidikan perdamaian Aegis. Dina 2013-16 program dilegakeun ngaliput 22 distrik, ngalangkungan anu dipimpin ku Aegis Program Pendidikan Damai Rwanda (RPEP) sareng Program Panalitian sareng Rekonsiliasi Genosida (GRRP). Mitra program kalebet Yayasan USC Shoah, Radio la Benevolencija jeung Institute of Research and Dialog for Peace (IRDP).

Dina 2014, Déwan Pendidikan Rwanda ngumumkeun kaasup perdamaian sareng ngahargaan pendidikan salaku poko silang dina kurikulum nasional anyar Rwanda.

Ti 2016 Aegis Rwanda's Pendidikan pikeun Perdamaian Berkelanjutan di Rwanda Program (ESPR) ngadukung parobihan kurikulum, nyisipkeun perdamaian sareng ngahargaan pendidikan di kelas, bari nguatkeun katerampilan guru ngalangkungan Sakola Perdamaian. Pergeseran utama kurikulum dumasar kompeténsi anu anyar nyaéta nekenkeun kana kaparigelan: mikir kritis, empati, tanggung jawab pribadi sareng kapercayaan diperkuat ku cara diajar ngajar interaktif. Program 3 taun ieu museur ka Guru sareng kolot salaku pendidik ogé Pamuda.

Kolokium internasional anu diayakeun di Kigali dina Pébruari 2017 ngahijikeun ahli-ahli anu ngalaksanakeun pendidikan perdamaian pikeun ngabahas Nguatkeun Ketahanan kana Genosida: Konsép, Métode sareng Pangaruh.

Ngagulung ka luhur