UNESCO Rallies Pelatih Guru pikeun Juara Atikan Damai sareng Nyegah Ekstremisme Kekerasan dina Atikan Guru

Sakola tiasa janten hub pikeun ngawangun perdamaian di komunitas dimana aranjeunna ayana sareng peran pendidikan dina katengtreman sareng gedong ketahanan tetep kritis pisan sabab maénkeun peran transformatif.

(Diulang deui ti: UNESCO. 22 Agustus 2022)

Kamentrian Atikan sareng Olahraga (MoES) di Uganda ngalaksanakeun proyék Peace Education and Prevention of Violent Extremism kalayan dukungan ti UNESCO's International Institute for Capacity Building in Africa (IICBA) anu judulna, "Pemberdayaan Pemuda pikeun Gedong Damai sareng Ketahanan sareng Pencegahan Kekerasan. Extremism di Nagara Afrika ngaliwatan Pangwangunan Guru". Proyék ieu dirojong ku Pamaréntah Jepang pikeun ngadukung infus atikan karapihan dina pendidikan guru, ngalatih guru sareng pendidik guru pikeun ngasuh jalma ngora janten agén perdamaian sareng ngajantenkeun lingkungan diajar anu aman.

Luyu sareng di luhur, bengkel hiji dinten diayakeun pikeun papacangan stakeholder di Kampala dina 29 Juli 2022, dimaksudkeun pikeun ngabagi pangalaman ngeunaan pendidikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan di lembaga pelatihan guru anu dipilih di Uganda, ngagambar langkung ti 40 pamilon. Bengkel ieu dimaksudkeun pikeun;

  • nyebarkeun hasil dasar ulikan ngeunaan atikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan di lembaga pelatihan guru anu dipilih.
  • ngabahas rencana kerja anu diusulkeun pikeun ngaruseurkeun pendidikan perdamaian sareng pencegahan ekstremisme kekerasan ku Universitas Muni sareng Muni NTC, sareng
  • babagi pangalaman atikan karapihan sarta pencegahan extremism telenges dina atikan guru

Inisiatif ieu relevan dina kontéks yén wewengkon Tanduk Afrika dimana Uganda perenahna loba sangsara tina konflik lumangsung sarta telenges disababkeun ku rupa-rupa faktor anu geus nyababkeun sangsara gede pisan jeung karuksakan boh sipat jeung kahirupan. Sababaraha konflik ieu asalna tina skirmish leuwih sumberdaya, stereotyping étnis-identipikasi, marginalization, pangaluaran jeung aksi extremism telenges, kalawan loba manifestasi ieu masih dibuktikeun tur hadir dina dinten ieu sareng umur. Pituduh ngeunaan pedagogi transformatif pikeun ngawangun perdamaian (pendekatan pedagogik inovatif anu nguatkeun peserta didik pikeun sacara kritis nguji sikep sareng kapercayaan) anu dikembangkeun ku UNESCO IICBA ku kituna nyayogikeun jangkar pikeun intervensi ieu.

Profési ngajar nyaéta salah sahiji anu tiasa ngarobih sadayana profési sanés sareng anjeun gaduh tanggung jawab tambahan pikeun maénkeun salaku agén perdamaian sareng panutan pikeun generasi ngora.

Kapala Tamu di bengkel Ibu Annet Kajura, Asisten Komisaris TETD di MoES naroskeun ka palatih guru pikeun janten panutan sareng utusan perdamaian. Anjeunna ngungkabkeun yén, "Profési ngajar mangrupikeun anu tiasa ngarobih sadayana profési sanés sareng anjeun gaduh tanggung jawab tambahan pikeun maénkeun salaku agén perdamaian sareng panutan pikeun generasi ngora."

Bapak Charles Draecabo Koordinator Projects Nasional dina alamat na ka pendidik guru emphasized kudu ngahijikeun prakték ngajangjikeun documented dina laporan sarta ngagunakeun eta model eusi program nu ngamajukeun karapihan dina pikiran peserta didik. Mr Draecabo nambahan, "Tanpa katengtreman, usaha naon waé anu anjeun hoyong laksanakeun, bakal sia-sia."

(Poto: ©UNESCO/Vincent Ogal)

Cik Victoria Kisaakye, Koordinator Program Senior pikeun Pangembangan Kapasitas pikeun Atikan di IICBA dina pidato na nyorot yén Institut museurkeun kana ningkatkeun kualitas peserta didik ngaliwatan pangajaran anu efektif dina lingkungan anu ngabina perdamaian. Anjeunna nyatakeun yén, "sakola tiasa janten hub pikeun ngawangun katengtreman di komunitas dimana aranjeunna ayana sareng peran pendidikan dina perdamaian sareng gedong ketahanan tetep kritis pisan sabab maénkeun peran transformatif..” Anjeunna sareng Ibu Eyerusalem Azmeraw, ngabagi sababaraha bahan pelatihan anu dikembangkeun ku IICBA sareng ngenalkeun kampus virtual ngeunaan pendidikan perdamaian pikeun pendidik guru anu hoyong ngalaksanakeun kursus online.

Lokakarya nyarankeun kabutuhan pikeun ningkatkeun palatihan pencegahan kekerasan ka sadaya lembaga pelatihan guru sareng paguron luhur ogé ngembangkeun modul anu nargetkeun karaharjaan pribadi pendidik sareng dukungan Psikososial dimana aranjeunna nyanghareupan tantangan anu mangaruhan kana kahirupan maranéhanana. Pamundut anu sanésna nyaéta pikeun UNESCO ngadukung langkung seueur pelatihan anu didasarkeun ku nonoman pikeun mahasiswa universitas pikeun nyegah kekerasan di paguron anu parantos janten rampant.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur