Pasifis Ukraina Yurii Sheliazhenko ngeunaan cara ngadukung panyabab perdamaian

Susuratan di handap ieu antara Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pasifis Ukraina, sareng Werner Wintersteiner, anggota anu lami tina Kampanye Global pikeun Atikan Damai, terang pentingna pendidikan perdamaian pikeun ngatasi kasieun sareng kabencian, nangkeup solusi non-kekerasan, sareng ngadukung pangwangunan. tina budaya perdamaian (s).

Salian korespondensi pribadi ieu, kami ngeposkeun di handap Demokrasi Ayeuna! wawancara sareng Yurii Sheliazhenko (1 Maret 2022) sareng pidéo youtube (6 Maret 2022) dimana Yurii naliti masalah tatanan global militerisasi sareng kumaha sudut pandang pamaréntahan global non-kekerasan dina dunya anu bakal datang tanpa tentara sareng wates bakal ngabantosan. deescalate Rusia-Ukraina jeung konflik Wétan-Kulon ngancam apocalypse nuklir.

Tilu cara kumaha carana mantuan ngabalukarkeun karapihan

Tanpa investasi dina pamekaran budaya perdamaian sareng pendidikan perdamaian pikeun kawarganagaraan urang moal ngahontal karapihan anu asli.

Ku Yurii Sheliazhenko

(Korespondensi pribadi sareng Werner Wintersteiner, 12 Maret 2022)

Aya tilu cara pikeun ngabantosan katengtreman dina kaayaan sapertos kitu. Anu mimiti, urang kedah nyarioskeun kaleresan, yén teu aya jalan telenges pikeun katengtreman, yén krisis ayeuna ngabogaan sajarah panjang misbehavior dina sagala sisi jeung sikep salajengna kawas urang malaikat bisa ngalakukeun naon urang hayang jeung maranehna setan kudu sangsara pikeun ugliness maranéhanana bakal ngakibatkeun escalation salajengna, teu kaasup apocalypse nuklir, sarta ngabejaan bebeneran kedah ngabantu sagala sisi tenang jeung negotiate karapihan. Kaleresan sareng cinta bakal ngahijikeun Wétan sareng Kulon. Kabeneran umumna ngahijikeun jalma-jalma kusabab sifatna henteu kontradiktif, sedengkeun kabohongan bertentangan sareng akal sehat anu nyobian ngabagi sareng ngatur urang.

Cara kadua pikeun nyumbang kana ngabalukarkeun karapihan: Anjeun kedah nulungan nu malarat, korban perang, pangungsi jeung jalma lunta, kitu ogé objectors conscientious kana layanan militér. Mastikeun évakuasi sadaya warga sipil ti medan perang kota tanpa diskriminasi dina dasar gender, ras, umur, dina sagala grounds ditangtayungan. Nyumbangkeun ka agénsi PBB atawa organisasi séjén nulungan jalma, kawas Palang Merah, atawa sukarelawan gawe dina taneuh, aya loba amal leutik, anjeun tiasa manggihan aranjeunna dina grup jaringan sosial lokal online dina platform populér, tapi Waspada nu lolobana aranjeunna ngabantosan angkatan bersenjata, janten pariksa kagiatanana sareng mastikeun yén anjeun henteu nyumbangkeun senjata sareng langkung seueur pertumpahan getih sareng paningkatan.

Jalma-jalma peryogi pendidikan karapihan sareng peryogi harepan pikeun ngatasi kasieun sareng kabencian sareng nangkeup solusi non-kekerasan.

Jeung katilu, panungtungan tapi teu saeutik, jalma butuh atikan perdamaian sarta kudu harepan pikeun nungkulan sieun jeung hatred sarta nangkeup solusi nonviolent. Kabudayaan karapihan anu teu maju, pendidikan militer anu ngahasilkeun wajib militer anu rada taat tibatan warga kreatif sareng pamilih anu tanggung jawab mangrupikeun masalah umum di Ukraina, Rusia sareng sadaya nagara pasca-Soviét. Tanpa investasi dina pamekaran budaya perdamaian sareng pendidikan perdamaian pikeun kawarganagaraan urang moal ngahontal karapihan anu asli.

Abdi ngarepkeun ku bantosan sadaya jalma di dunya nyarioskeun kaleresan ka kakawasaan, nungtut lirén némbak sareng ngamimitian nyarios, ngabantosan jalma anu peryogi sareng investasi kana budaya perdamaian sareng pendidikan pikeun kawarganagaraan non-kekerasan, urang tiasa babarengan ngawangun anu langkung saé. dunya tanpa tentara jeung wates. Dunya dimana Kaleresan sareng Cinta mangrupikeun kakuatan anu hébat, nganut Wétan sareng Kulon.

Yurii Sheliazhenko, Ph.D. (UU), +380973179326, sekretaris eksekutif, anggota Déwan Gerakan Pasifik Ukraina, Biro Éropa pikeun Bantahan Conscientious (Brussels, Bélgia); Anggota Déwan Direksi, World BEYOND War (Charlottesville, VA, Amérika Serikat); Dosen sareng gaul Panalungtikan, Universitas KROK (Kyiv, Ukraina); LL.M., B.Math, Master of Mediasi jeung Manajemén Konflik

Putin, Biden sareng Zelenskyy, serius ngobrolkeun perdamaian!

(Lalajo dina Youtube)

Diomongkeun di Kyiv handapeun bombardment Rusia, Yurii Sheliazhenko ngécéskeun kumaha sudut pandang pamaréntahan global nonviolent di dunya hareup tanpa tentara jeung wates bakal mantuan mun deescalate konflik Rusia-Ukraina jeung Wétan-Kulon ngancam apocalypse nuklir. Masarakat sipil global kedah nyauran rundingan iman anu hadé ngeunaan perdamaian anu lestari antara: Présidén Biden ngabela kapamimpinan Amérika Serikat dina tatanan internasional anu diadegkeun ku aliansi militér démokrasi Kulon, ngadukung Ukraina sareng nungtut ngajantenkeun Rusia mayar serangan ka Ukraina sareng kasatiaan na. ka Kulon; Présidén Zelenskyy nyokong pilihan Euro-Atlantik Ukraina, kadaulatan dirina leuwih Donbass jeung Krimea, gencatan patempuran hubungan jeung Rusia jeung hukuman handap nya pikeun imperialisme jeung kejahatan perang; jeung Présidén Putin nyokong multipolarity jeung masalah kaamanan Rusia di wewengkon pos-Soviét, nungtut demilitarization jeung denazification Ukraina, kaasup non-alignment jeung alliances militér, henteuna pakarang nuklir, pangakuan kadaulatan Rusia leuwih Krimea jeung kamerdikaan Donetsk jeung Républik Rahayat Luhansk, kitu ogé non-diskriminasi jalma Rusia jeung budaya di Ukraina jeung hukuman anti-Rusia jauh-righters. Kontradiksi jero dina posisi ieu kudu direngsekeun dina hungkul prinsip dina dasar kapentingan, nilai, jeung kabutuhan rahayat Bumi. Pikeun ngabantosan prosés perdamaian, kuring ngajukeun pikeun nyiptakeun komisi umum para ahli bebas pikeun résolusi damai tina krisis di Ukraina sareng sabudeureun.

Pacifist Ukraina di Kyiv: Militarisasi Gagabah Dipingpin Perang Ieu. Sadaya Pihak Kedah Recommit ka Damai

(Diulang deui ti: Démokrasi Ayeuna! 1 Maret 2022)

Transcript

Ieu transcript gawena. Salinan bisa jadi dina formulir ahir na.

Amy Goodman: Invasi Rusia ka Ukraina geus asup poé kagenep na, kalawan Rusia escalating bombardment na. Gambar satelit némbongkeun nepi ka konvoi 40-mil kandaraan Armored Rusia, tank jeung barisan mariem jeung mortir nuju ka Kyiv, ibukota Ukraina. Tadi dinten ayeuna, misil Rusia nabrak gedong pamaréntahan di Kharkiv, nyababkeun ledakan ageung di kota panggedéna kadua Ukraina. Wewengkon sipil di Kharkiv ogé ditémbak. Otoritas Ukraina ogé ngalaporkeun langkung ti 70 prajurit Ukraina tiwas di kota wétan Okhtyrka saatos serangan misil Rusia dina pangkalan militér.

Dinten Senén, Ukraina sareng Rusia ngayakeun lima jam ceramah caket wates Bélarus, tapi teu aya kasapukan. Dua pihak diperkirakeun papanggih deui dina poé datang. Présidén Ukraina Volodymyr Zelensky parantos nyauran zona larangan ngapung di Ukraina, tapi Amérika Serikat sareng sekutu-sekutuna parantos ngaluarkeun ide éta, nyatakeun yén éta tiasa nyababkeun perang anu langkung lega.

Ukraina sareng kelompok hak asasi manusa ogé nuduh Rusia nargétkeun sipil kalayan bom klaster sareng thermobaric. Anu disebut bom vakum mangrupikeun bahan peledak non-nuklir anu paling kuat anu dianggo dina perang. Rusia parantos nampik nargétkeun sipil atanapi infrastruktur sipil. Samentara éta, Pangadilan Pidana Internasional geus ngumumkeun rencana pikeun nalungtik kejahatan perang di Ukraina.

Di PBB, Majelis Umum ngayakeun rapat darurat Senén pikeun ngabahas krisis éta. Ieu Duta Besar Ukraina Sergiy Kyslytsya.

SERGI KYSLYTSYA: Upami Ukraina henteu salamet, perdamaian internasional moal salamet. Lamun Ukraina teu salamet, PBB moal salamet. Teu boga ilusi. Upami Ukraina henteu salamet, urang moal heran upami démokrasi gagal salajengna. Ayeuna urang tiasa nyalametkeun Ukraina, nyalametkeun PBB, nyalametkeun démokrasi sareng membela nilai-nilai anu urang percanten.

Amy Goodman: Sareng sateuacan urang nyiarkeun, Présidén Ukraina Volodymyr Zelensky nyarios ka Parlemén Éropa ku pidéo. Tungtungna, Parlemén masihan anjeunna standing ovation.

Ayeuna urang angkat ka Kyiv, dimana urang dihijikeun ku Yurii Sheliazhenko. Anjeunna mangrupikeun sekretaris eksekutif Gerakan Pasifis Ukraina sareng anggota dewan Biro Bantahan Conscientious Éropa. Yurii ogé anggota dewan direksi di Dunya di luar Perang jeung gaul panalungtikan di KROK Universitas di Kiev.

Yurii Sheliazhenko, wilujeng sumping deui Démokrasi Ayeuna! Kami nyarios ka anjeun sateuacan invasi Rusia. Naha anjeun tiasa nyarioskeun naon anu kajantenan di bumi ayeuna sareng naon anu anjeun nyauran salaku pacifist?

YURII SHELIAZHENKO: Wilujeng siang. Hatur nuhun pikeun jurnalisme saimbang sareng nutupan protés perdamaian salaku bagian tina nyeri sareng karep perang.

Politisasi militér antara Wétan sareng Kulon jauh teuing, kalayan operasi militer anu teu kaduga, NATO ékspansi, invasi Rusia ka Ukraina jeung ancaman nuklir ka dunya, militarization Ukraina, kalawan pangaluaran Rusia ti lembaga internasional sarta expulsions of diplomat Rusia sacara harfiah ngadorong Putin tina diplomasi kana escalation perang. Gantina megatkeun beungkeut panungtungan umat manusa kaluar tina ambek-ambekan, urang kudu leuwih ti kantos pikeun ngawétkeun jeung nguatkeun tempat komunikasi jeung gawé babarengan antara sakabeh jalma di Bumi, sarta unggal usaha individu nurun boga nilai.

Sarta éta nguciwakeun yén rojongan Ukraina di Jabar utamana rojongan militér sarta imposition sangsi ékonomi nyeri on Rusia, sarta ngalaporkeun on konflik museurkeun kana perang jeung ampir ignores lalawanan nonviolent kana perang, sabab warga sipil Ukraina macul ngarobah tanda jalan jeung blocking. jalan-jalan sareng meungpeuk tank, ngan tetep dina jalanna tanpa senjata, sapertos lalaki tank, pikeun ngeureunkeun perang. Contona, di kota Berdyansk jeung désa Kulykіvka, jalma dikelompokeun unjuk rasa karapihan sarta yakin militér Rusia pikeun kaluar. Gerakan perdamaian ngingetkeun mangtaun-taun yén militarisasi gagabah bakal ngakibatkeun perang. Kami leres. Urang nyiapkeun loba jalma pikeun resolusi sengketa damai atawa pikeun lalawanan nonviolent kana agresi. Urang upheld hak asasi manusa, kawajiban universal pikeun mantuan pangungsi. Éta ngabantosan ayeuna sareng masihan harepan pikeun solusi anu damai, anu salawasna aya.

Kuring miharep ka sadaya jalma pikeun katengtreman sareng kabagjaan universal, teu aya perang ayeuna sareng salamina. Tapi, hanjakalna, bari lolobana jalma, lolobana waktu, di sabagéan ageung tempat, hirup di karapihan, kota geulis mah Kyiv, ibukota Ukraina, jeung kota Ukraina séjén anu target bombardments Rusia. Sateuacan wawancara ieu, kuring nguping deui sora ngabeledug tina jandéla. Sirén ngagorowok sababaraha kali dina beurang, salami sababaraha dinten. Ratusan jalma tiwas, kaasup barudak, kusabab agresi Rusia. Rébuan nu tatu. Ratusan rébu jalma anu lunta sareng milarian pangungsian di luar negeri, salian ti jutaan jalma anu lunta internal sareng pangungsi di Rusia sareng di Éropa saatos perang dalapan taun antara pamaréntah Ukraina sareng séparatis anu didukung Rusia di Donbas.

Sadayana lalaki anu umurna ti 18 dugi ka 60 diwatesan dina kabebasan gerak di luar negeri sareng disebat pikeun ilubiung dina usaha perang, tanpa aya pengecualian pikeun anu ngabantah kana palayanan militer sareng anu kabur ti perang ogé. War Resisters 'International pisan dikritik kaputusan ieu pamaréntah Ukraina pikeun nyaram sadaya warga lalaki umur 18 nepi ka 60 kaluar nagara jeung nungtut ditarikna kaputusan ieu.

Kuring admire unjuk rasa antiperang masif di Rusia, warga damai wani anu nonviolently ngalawan mesin perang Putin dina ancaman ditewak jeung hukuman. Babaturan urang, gerakan bantahan conscientious di Rusia, ogé anggota Biro Éropa pikeun Bantahan Conscientious, condemns agresi militér Rusia jeung nelepon ka Rusia pikeun ngeureunkeun perang, nelepon sagala recruits pikeun nolak layanan militer jeung nerapkeun pikeun layanan sipil alternatif atawa ngaku ngajadikeun bebas dina médis. grounds.

Sareng aya unjuk rasa perdamaian di sakumna dunya pikeun ngadukung perdamaian di Ukraina. Satengah juta jalma di Berlin bahaya pikeun protés ngalawan perang. Aya aksi antiperang di Italia, di Perancis. Babaturan urang ti Gensuikyo, Déwan Jepang Ngalawan Bom Atom sareng Hidrogen, ngaréspon ancaman nuklir Putin kalayan protés di Hiroshima sareng Nagasaki. Kuring ngajak anjeun milarian acara antiperang internasional sareng Amérika Serikat dina situs wéb WorldBeyondWar.org, pikeun ilubiung dina poé aksi global pikeun ngeureunkeun perang di Ukraina on March 6 dina slogan, "Pasukan Rusia kaluar. No NATO ékspansi," diayakeun ku CodePink sareng grup perdamaian anu sanés.

Éra yén Rusia sareng Ukraina dugi ka ayeuna gagal negotiate gencatan senjata sareng malah gagal satuju kana koridor kamanusaan anu aman pikeun évakuasi sipil. Rundingan antara Ukraina sareng Rusia henteu ngahontal gencatan senjata. Putin perlu status nétral Ukraina, denazification, demilitarization Ukraina jeung persetujuan yén Crimea milik Rusia, nu bertentangan jeung hukum internasional. Sareng anjeunna nyarioskeun ka Macron. Janten, urang nolak tungtutan Putin ieu. Rombongan Ukraina on hungkul éta siap ngabahas ngan gencatan senjata jeung pasukan Rusia ninggalkeun Ukraina, sabab, tangtosna, integritas wewengkon Ukraina. Ogé, Ukraina terus shelling of Donetsk bari Rusia bombarded Kharkiv jeung kota lianna. Dasarna, duanana pihak, Ukraina jeung Rusia, perang jeung teu daék tenang. Putin jeung Zelensky kedah kalibet dina ceramah karapihan serius tur iman alus salaku politikus tanggung jawab jeung wawakil rahayat, dina dasar kapentingan umum umum, tinimbang pajoang pikeun posisi saling ekslusif. Abdi ngarepkeun aya -

Juan GONZÁLEZ: Nya, Yurii, Yurii Sheliazhenko, kuring badé naroskeun ka anjeun - anjeun nyarios Présidén Zelensky. Anjeunna keur hailed di loba média Kulon salaku pahlawan saprak invasi. Naon penilaian anjeun kumaha Présidén Zelensky parantos ngajalankeun dina krisis ieu?

YURII SHELIAZHENKO: Présidén Zelensky sagemblengna nyerah kana mesin perang. Anjeunna ngudag solusi militér, sareng anjeunna gagal nyauran Putin sareng naroskeun langsung pikeun ngeureunkeun perang.

Sareng kuring ngarepkeun ku bantosan sadaya jalma di dunya nyarioskeun kabeneran kana kakawasaan, nungtut pikeun ngeureunkeun némbak sareng ngamimitian ngobrol, ngabantosan jalma anu peryogi sareng investasi kana budaya perdamaian sareng pendidikan pikeun kawarganagaraan nonviolent, urang tiasa babarengan ngawangun anu langkung saé. dunya tanpa tentara jeung wates, dunya dimana bebeneran jeung cinta mangrupakeun kakuatan hébat, embracing Wétan jeung Kulon. Kuring yakin yén nonviolence mangrupikeun alat anu langkung efektif sareng progresif pikeun pamaréntahan global, kaadilan sosial sareng lingkungan.

The delusions ngeunaan kekerasan sistemik jeung perang salaku panacea, solusi miraculous pikeun sakabéh masalah sosial, anu palsu. Sanksi jeung nu Kulon jeung Wétan anu maksakeun silih salaku hasil tina perang pikeun kontrol leuwih Ukraina antara Amérika Serikat jeung Rusia bisa ngaleuleuskeun tapi moal pamisah pasar global gagasan, tanaga gawé, barang jeung finances. Janten, pasar global pasti bakal mendakan jalan pikeun nyugemakeun kabutuhanna dina pamaréntahan global. Patarosan nyaéta: Kumaha beradab sareng kumaha démokrasi pamaréntahan global anu bakal datang?

Sareng tujuan aliansi militér pikeun ngadukung kadaulatan mutlak nyaéta ngamajukeun despotisme tinimbang démokrasi. Iraha NATO anggota nyadiakeun bantuan militér pikeun ngarojong kadaulatan pamaréntah Ukraina, atawa nalika Rusia ngirim pasukan tarung pikeun kadaulatan timer memproklamirkan tina Donetsk na Luhansk separatists, Anjeun kudu inget yen kadaulatan unchecked hartina pertumpahan darah, sarta kadaulatan - kadaulatan pasti moal nilai demokratis. Sadayana démokrasi muncul tina résistansi ka daulat haus getih, individu sareng koléktif. Profiteers perang Kulon mangrupakeun ancaman sarua keur démokrasi salaku pangawasa otoriter Wétan. Sareng usahana pikeun ngabagi sareng ngatur Bumi dasarna sami. NATO kudu mundur ti konflik sabudeureun Ukraina, escalated ku rojongan -na pikeun usaha perang jeung aspirasi kaanggotaan pamaréntah Ukraina. Jeung ideally, NATO kudu ngabubarkeun atawa transformasi kana aliansi pangarampasan pakarang tinimbang aliansi militér. Jeung, tangtu-

Amy Goodman: Hayu atuh nanya hiji hal, Yurii. Urang nembé ngagaduhan kecap ieu. Anjeun terang, Zelensky nembé nyarios ku pidéo Parlemén Éropa. Aranjeunna masihan anjeunna ngadeg ovation sanggeus, sarta Parlemén Éropa geus ngan disatujuan aplikasi Ukraina pikeun gabung Uni Éropa. Kumaha tanggapan anjeun kana éta?

YURII SHELIAZHENKO: Kuring ngarasa reueus pikeun nagara kuring yén urang ngagabung kana aliansi démokrasi Kulon, Uni Éropa, anu mangrupikeun persatuan damai. Sareng kuring ngarepkeun sadayana dunya ka hareup bakal janten persatuan damai. Tapi, hanjakalna, Uni Éropa, kitu ogé Ukraina, boga masalah sarupa militarization. Sareng sapertos Kamentrian Damai dystopian dina novel Orwell 1984, nalika fasilitas karapihan Éropa nyadiakeun bantuan militér ka Ukraina, tapi aya ampir euweuh bantuan pikeun solusi nonviolent kana krisis ayeuna jeung demilitarization. Kuring miharep, tangtosna, Ukraina milik Éropa. Ukraina mangrupakeun nagara demokratis. Tur éta hébat yén aplikasi Ukraina pikeun gabung Uni Éropa disatujuan, tapi kuring nyangka yén konsolidasi ieu Kulon teu kudu konsolidasi ngalawan disebut musuh, ngalawan Wétan. Wétan sareng Kulon kedah mendakan rekonsiliasi damai sareng kedah ngudag pamaréntahan global, persatuan sadaya jalma di dunya tanpa tentara sareng wates. Konsolidasi Kulon ieu teu kudu ngakibatkeun perang ngalawan Wétan. Wétan sareng Kulon kedah janten babaturan sareng hirup damai sareng demiliterisasi. Sareng, tangtosna, Perjangjian Larangan Senjata Nuklir mangrupikeun salah sahiji tempat demilitarisasi total anu diperyogikeun pisan.

Anjeun terang, ayeuna urang gaduh masalah pamaréntahan kuno dumasar kana kadaulatan nagara-bangsa. Nalika, contona - nalika Ukraina prohibits loba warga pikeun ilubiung dina kahirupan publik diomongkeun Rusia, sigana kawas normal. Sigana kawas kadaulatan. Henteu, tangtosna. Éta sanés alesan pikeun invasi sareng agresi militér, tangtosna, sakumaha anu diklaim Putin, tapi éta henteu leres. Jeung, tangtu, Kulon loba waktu kudu ngomong ka Ukraina yén hak asasi manusa mangrupakeun nilai pohara penting, jeung kabebasan éksprési, kaasup hak linguistik, masalah, jeung ngagambarkeun jalma pro-Rusia, urang Rusia-diomongkeun dina kahirupan pulitik. hal penting. Jeung penindasan budaya tatangga urang jeung diaspora maranéhanana di Ukraina, tangtu, bakal infuriate Kremlin. Sarta eta infuriated. Jeung memang krisis ieu kudu deescalated, teu escalated. Sareng dinten anu saé ieu nalika Ukraina diakui janten bangsa Éropa henteu kedah janten prelude pikeun oposisi, oposisi militér, antara Éropa sareng Rusia. Tapi kuring ngarepkeun yén Rusia, ogé, bakal angkat sareng pasukan militérna ti Ukraina sareng ogé bakal gabung Uni Éropa, sareng Uni Éropa sareng Organisasi Kerjasama Shanghai sareng pakumpulan régional sanés, Uni Afrika sareng saterasna, ka hareup bakal janten bagian tina a entitas pulitik global ngahiji, governance global, sakumaha Immanuel Kant dina brosur geulis na, Damai Abadi, envisaged, anjeun terang? Rencana Immanuel Kant pikeun -

Juan GONZÁLEZ: Muhun, Yurii, Yurii Sheliazhenko, kuring hayang nanya ka anjeun - dina watesan masalah deescalating kaayaan sarta néangan pikeun ngahontal karapihan, Ukraina geus dipénta zona no-ngapung leuwih wewengkon nu tangtu Ukraina. Éta écés kedah dikuatkeun ku militér Uni Éropa sareng Amérika Serikat. Naon anu anjeun rasakeun ngeunaan masalah ieu nyaéta panggero pikeun zona larangan ngapung di Ukraina?

YURII SHELIAZHENKO: Nya, éta mangrupikeun tuluyan tina jalur ieu pikeun ningkat, ngiringan sadayana Kulon, ngahiji dina aspék militér, pikeun ngalawan Rusia. Sarta Putin geus ngabales ieu kalawan ancaman nuklir, sabab anjeunna infuriated sabab anjeunna, tangtosna, sieun, kitu ogé urang sieun kiwari di Kyiv, sarta Kulon sieun ngeunaan kaayaan.

Ayeuna urang kedah tetep tenang. Urang kudu mikir rasional. Urang kedah ngahiji memang, tapi henteu ngahiji pikeun ningkatkeun konflik sareng masihan réspon militér. Urang kedah ngahiji ngudag solusi damai konflik, hungkul antara Putin sareng Zelensky, presiden Rusia sareng Ukraina, antara Biden sareng Putin, antara Amérika Serikat sareng Rusia. Obrolan perdamaian sareng hal-hal ngeunaan masa depan mangrupikeun konci, sabab jalma-jalma ngamimitian perang nalika kaleungitan harepan ka hareup. Sareng dinten ayeuna urang peryogi harepan anu dihirupkeun deui ka hareup. Urang gaduh budaya karapihan, anu mimiti mekar di sakumna dunya. Sareng urang gaduh budaya kekerasan kuno, kekerasan struktural, kekerasan budaya. Jeung, tangtu, lolobana jalma teu nyoba jadi malaikat atawa sétan; aranjeunna drifting antara budaya karapihan jeung budaya kekerasan.

Amy Goodman: Yurii, sateuacan urang indit, urang ngan hayang nanya ka anjeun, saprak anjeun aya di Kyiv, konvoi militér téh ngan di luar Kyiv: Dupi anjeun perencanaan ninggalkeun, kawas kitu loba Ukrainians geus diusahakeun ninggalkeun sarta geus ditinggalkeun, hal kawas perkiraan tina satengah juta Ukrainians ngaliwatan wates kana Polandia, Romania jeung tempat séjén? Atawa anjeun tetep nempatkeun?

YURII SHELIAZHENKO: Salaku Cenah mah, teu aya koridor kamanusaan aman sapuk ku Rusia jeung Ukraina pikeun ninggalkeun sipil. Ieu salah sahiji kagagalan dina hungkul. Sareng sakumaha anu kuring nyarios, pamaréntah urang nyangka yén sadaya lalaki kedah ilubiung dina usaha perang, sareng terang-terangan ngalanggar hak asasi manusa pikeun bantahan anu ati-ati kana jasa militér. Janten, henteu aya jalan pikeun pasifis kabur, sareng kuring tetep sareng Ukraina damai di dieu, sareng kuring ngarepkeun Ukraina anu damai moal ancur ku dunya anu terpolarisasi, militerisasi ieu.

Amy Goodman: Yurii Sheliazhenko, kami hoyong hatur nuhun pisan pikeun aya sareng kami. Sumuhun, lalaki antara umur 18 jeung 60 teu diwenangkeun ninggalkeun Ukraina. Yurii nyaéta sekretaris eksekutif Gerakan Pacifist Ukraina, anggota dewan Biro Éropa pikeun Bantahan Conscientious, ogé anggota dewan direksi di World. di luar Perang jeung panalungtikan gaul di KROK Universitas di Kiev, Ukraina.

Datang nepi, urang nempo akar krisis di Ukraina. Urang bakal diiluan ku Andrew Cockburn tina Harper urang majalah jeung profesor Universitas Yale Timothy Snyder. Cicing jeung urang.

[putus]

Amy Goodman: "Coba Inget," Harry Belafonte. Anjeunna tos yuswa 95 taun ayeuna. Wilujeng tepang taun, Harry! Upami anjeun hoyong ningali urang ngawawancara salami sababaraha taun sareng Harry Belafonte, anjeun tiasa angkat ka democracynow.org.

Eusi aslina tina program ieu dilisénsikeun a Kreatif Commons Attribution-non-komersil-Taya turunan Works 3.0 Amerika Lisensi. Mangga atribut salinan légal gawé ieu democracynow.org. Sababaraha karya (s) yén program ieu incorporates, kumaha oge, bakal dilisensikeun jadi nyalira. Kanggo inpo nu salajengna atawa idin tambahan, ngahubungan kami.
nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur