Peran budaya sakola dina ngembangkeun profésional guru pikeun atikan perdamaian: kasus Sukma Bangsa School Pidie di Pasca-konflik Aceh, Indonésia

By Dody Wibowo

Citation: Dody Wibowo (2021). Peran budaya sakola dina ngembangkeun profésional guru pikeun atikan perdamaian: kasus Sukma Bangsa School Pidie di Pasca-konflik Aceh, Indonesia, Jurnal Pendidikan Perdamaian, Doi: 10.1080 / 17400201.2021.2015573

abstrak

Tulisan ieu ngajalajah hubungan antara prakték budaya sakola sareng pamekaran profésional guru pikeun pendidikan perdamaian. Ngagunakeun kasus Sukma Bangsa School Pidie (SBS Pidie) Pasca Konflik Aceh, Indonesia, sarta pangaruh budaya sakola dina ngembangkeun profésional guru salaku kerangka téoritis, tulisan ieu nyadiakeun sawala ngeunaan ngembangkeun profésional guru pikeun atikan perdamaian anu masih. kurang dina sastra. Papanggihan nunjukkeun yén guru SBS Pidie anu ilubiung dina ulikan ieu ditanggap yén kapamimpinan sakolana parantos ngembangkeun budaya sakola sareng kajelasan sikap anu kondusif pikeun diajar katengtreman. Kabudayaan di sakola ieu dumasar kana sikep anu jelas ti sakola ngeunaan perdamaian, sareng prakték anu nyumbang kana kamekaran profésional guru diwujudkeun dina manajemén sakola sareng lingkunganana, fasilitasi pikeun diajar, sareng hubungan antara guru. Papanggihan ogé nunjukkeun yén di daérah pasca konflik, budaya sakola kedah tiasa ngabantosan guru pikeun ngatasi trauma anu aya hubunganana sareng konflik.

artikel lengkep bisa diakses di dieu (bisa merlukeun langganan) 
nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur