Masalah Nail: Patriarki sareng Pandémik

Nalika hiji-hijina alat anu dianggona nyaéta palu, sadaya masalah siga kuku.

Bubuka Editor

Nalika pendidikan perdamaian nyanghareupan ancaman eksistensial katilu pikeun planét urang, urang ningali kabutuhan pikeun ngingetan diri sorangan ngeunaan pentingna penting pamikiran sacara holistik, ékologis, sareng dina hal hubungan antar masarakat Bumi sareng antara jalma-jalma sareng Bumi anu aranjeunna bagikeun. Kami ngingetan dirina kumaha pentingna pikeun waspada sanés ngan ukur naon anu urang pikir, tapi kumaha cara pikir sareng alat konsép anu ku urang dipikiran. Nalika urang ngémutan hubungan integral antara sareng antara perang sareng poténsial pikeun ngancurkeun nuklir, krisis iklim, sareng ayeuna pandemik anu ayeuna sareng anu bakal datang, urang kedah narik sadayana anu parantos urang pelajari ngeunaan pendidikan pikeun transformasi. Urang ayeuna kedah nyebarkeun pembelajaran anyar anu ditungtut, sabab urang janten langkung akut sadar kana dimensi sareng kamungkinan pandemik. Nalika urang sering ngingetan diri, manusa masih cicing di planét ieu, planét henteu kedah maot, sareng perang parantos réngsé. Kami mendakan harepan dina kamampuan urang pikeun diajar yén anu nyababkeun salamet mungkin.

Dina OpEd ieu, Betty Reardon ngadesek urang pikeun ngalaksanakeun tantangan diajar anyar ieu ku panilitian basa sareng gambar anu urang pikirkeun ngeunaan dunya sareng nyusun strategi pikeun ngarobihna, sahingga perang tiasa réngsé, pandemik dikandung, sareng urang sareng urang planét bisa terus hirup. Kami yakin yén komunitas pendidikan perdamaian ieu tiasa nyumponan tantangan; kitu ogé jalma-jalma anu pesen anjeun bakal mendakan dina postingan anu ngiringan konvergénsi sareng pesen Betty. Dina kayakinan yén pamiarsa urang ngabagi kapercayaan éta, kami ngajukeun tantangan diajar ieu.

.

Ku Betty Reardon

Tulisan halaman payun dina Minggu di New York Times ngeunaan réspon Présidén Amérika pikeun bencana Corona nyimpulkeun:

Janten Mr. Trump, sareng pedaranana anyar ngeunaan perang anu bakal dimeunangkeun ku "musuh asing," milari dinamika anu anjeunna kenal, ngajantenkeun virus salaku lawan anu kedah diteunggeulan, didamelna salaku jenis krisis anjeunna terang cara ngungkulan. "Anjeunna nyobian ngajantenkeun kaayaan unggul-éléh" saur anjeunna. (Gwenda Blair, biographer Trump) "Éta kumaha anjeunna ningali dunya - juara, anjeunna sareng anu éléh ku anu sanés. Anjeunna nyobian ngadamel coronavirus janten pecundang sareng dirina janten juara. " (Dipaké pikeun Nyanghareupan Tantangan Kalayan Bluster sareng Angkatan, Trump Nyanghareupan Krisis Béda sareng Sateuacanna - NY Times, 21 Maret 2020)

Naon anu anjeunna sareng panitén anu sanés ogé nyatet nyaéta nunjuk dirina salaku pamimpin perang ogé ngaku mantel pahlawan, ciri anu sanés tina sistem perang, anu muka panto pikeun kaleuleuwihan otoriter, sapertos krisis bencana sapanjang sajarah. Ieu cara patriarki, lembaga anu nimbulkeun sistem perang pikeun mastikeun kalanggenganana, nginféksi jiwa manusa sakumaha jero sakumaha kabiasaan, hubungan, sareng cara pikir urang anu paling merusak. POTUS sanés ngan ukur diantara urang anu ningali kulawarga manusa dibagi kana anu meunang sareng anu éléh; sanés pamimpin pangheulana nunjuk tangtangan atanapi masalah salaku "musuh," nganuhunkeun henteu dicekel dilarang dina kontes. Kaseueuran urang gaduh sababaraha tingkatan pandangan dunya patriarkal ngeunaan bifurkasi sosial sareng kateusaruaan manusa anu ngorondang dina eling urang. Ieu panginten tiasa janten waktos, sabab urang diasingkeun tina pengeluaran normal "normal" dinten-dinten urang di planét anu rapuh ieu, nalika urang tiasa ngagali sirah urang sorangan pikeun ningali kumaha urang mikirkeun tantangan sareng perjuangan. Hayu urang nyéépkeun waktos ieu pikeun muhasabah alternatif pikeun konsép sareng kiasan tina konflik maut sareng kamahéran anu nyebarkeun pamikiran sareng perencanaan anu urang nyanghareupan ieu sareng peril anu penting pikeun kamaslahatan manusa sareng kasalametan.

Kami parantos lami-lami deui nyanghareupan ancaman ayana perubahan iklim sareng jurang nuklir. Komo ayeuna nalika sadaya sumber daya sareng énergi diperyogikeun pisan dina perjuangan COVID-19, perang anu musnah musnah musnah terus dilaksanakeun, nyababkeun bantosan gencatan senjata ti Sekretaris Jénderal PBB (Tingali Berita PBB - COVID-19: Pimpinan PBB nyungkeun gencatan senjata global pikeun fokus dina 'gelut kahirupan urang anu sejati', 23 Maret 2020).

Ayeuna jelas pisan yén urang moal sanggup deui perang. Perang kedah dileungitkeun sabab kami diparéntahkeun ku Pres. Kennedy di 1963. Langkung langsung jelas nyaéta yén urang parantos panjang teuing nyingkahan anu sakuduna dipikaharti teu tiasa dihindari sapanjang abad ti saprak flu Spanyol. Pasti, ti saprak pangalaman Ebola dina dasawarsa ka tukang, urang kedah siap-siap pikeun pandemi, sabab Bill Gates nunjukkeun dina ceramah TED na anu dipasang di dieu:

Henteu ngan ukur ceramahna ramalan ngeunaan Novel Coronavirus ieu, anjeunna leres-leres ngingetkeun urang yén pandemik panginten henteu kajantenan sakali waktos sakumaha POTUS diklaim dina konperénsi berita dinten Minggu. Dina perkawis kamungkinan ieu, pendidik perdamaian panginten langkung merhatoskeun kana kamekaran antisipasi sareng ramalan alternatif pikeun sistem perang anu parantos lami urang promosikeun salaku tujuan pembelajaran anu penting.

Gates ogé masihan kami sababaraha kamungkinan praktis pikeun transisi kana naon anu disebut "kaamanan anu lemah", (nyaéta kaamanan anu henteu gumantung kana kamampuan pikeun nyababkeun kekerasan anu ngabunuh) nalika anjeunna ngusulkeun kumaha kakuatan terlatih sareng mobilisasi tiasa dianggo pikeun nyanghareupan tantangan pikeun manusa. kaamanan sapertos pandemik, lami teu dipalire upami henteu langsung ditolak, ku panyokong kaamanan anu militérisasi pisan. Tapi henteu, sakumaha anjeunna nunjukkeun, ku militér sorangan anu ngagaduhan rencana sapertos anu aya hubunganana sareng kamungkinan perang perang biologis. Hiji anu heran lamun nalika administrasi ieu motong bagian wabah Homeland Security, naha aranjeunna ogé ngirangan panilitian biologis-senjata. Gates henteu, nanging, nunjukkeun yén pengeluaran kaleuleuwihan pikeun pangwangunan senjata panginten tiasa dirobih nuju kaayaan pandemik ancaman anu nyata ieu pikeun kaamanan manusa. Nanging, pesenna anu sateuacanna henteu nangtang urang pikeun mikirkeun perjuangan manusa dina hal-hal sanés perang. Sapertos kitu Tony Jenkins dina email anu anyar masihan koméntar kana pengumuman POTUS anu sami anu ngainspirasi tulisan New York Times anu dikutip di luhur.

Tony embung ngalih kana basa anu kirang ngasingkeun sareng misahkeun sapertos tina "jarak sosial" ka "jarak jauh fisik," ngakuan yén hubungan sosial urang tetep vital sareng kuat dina nyanghareupan krisis ieu; ti "perang ngalawan virus" dugi ka "nyageurkeun bangsa anu gering." Upami urang namina hal anu béda, urang tiasa mikir anu béda. Kami bakal langkung saé tiasa nyanghareupan naon anu saleresna "bahaya anu jelas sareng ayeuna."

Kacenderungan kuring sorangan nyaéta ngémutan konsép sareng kiasan anu nyatakeun kahirupan sapertos anu dipendakan dina seni, pertanian sareng baranahan kahirupan sato; mikir kirang dina hal merangan masalah sareng langkung dina ngokolakeun alternatif. Kuring mendakan kuring deui kana konsepsi, kalahiran sareng ngamumule kiasan anu disimpulkeun Seksisme sareng Sistem Perang (Teacher College Press 1985) dimana kuring nyatakeun salaku konvergénsi tina nilai-nilai positip éta bahkan patriarki diidinan mekar dina tugas gender anu bifurcated na penindasan. Konvergénsi, kuring yakin, langkung gampang nguatkeun sistem sosial tibatan pamisahan sareng sebutan musuh anu parantos ngalemeskeun aranjeunna. Ngembangkeun kasadaran diri anu langkung jero ngeunaan diri urang sorangan sareng sistem urang ogé tiasa janten buah tina refleksi anu urang ngokolakeun nalika urang "nyalindung" tina virus. Kasadaran diri sareng sosial anu konsisten nyaéta asuransi sistem sosial. Kelangsungan sistem naon waé anu dirobah anu tiasa urang bawa bakal gumantung kana "réfléksi kontinyu sareng tangtangan kana aturan sareng strukturna sareng ku kapasitas na pikeun ngarobih réspon kana kaayaan énggal." (Seksisme sareng Sistem Perang kc. 97) Kecenderungan Patriarki pikeun ngayakeun réplika diri, sareng nalika ditantang pikeun ngadua kana réspon militér nyatakeun pisan kakurangan na tina kasadaran diri sareng basa anu pas anu dikonsepkeun pikeun alternatif anu hirup.

Seueur dina gerakan perdamaian sareng kaadilan parantos nyungkeun panggunaan waktos kritis ieu pikeun ngagambarkeun, ngarencanakeun sareng diajar jalan ka masa depan anu langkung positip. Hiji kontribusi anu urang, pendidik perdamaian panginten tiasa ngadamel kana prosés ieu nyaéta ngeunteung kana kamungkinan basa alternatif sareng basa kiasan nuju ahli bahasa perdamaian sareng féminis anu parantos lami nyobian ngarayu urang pikeun museurkeun perhatian urang. Naon gaganti pikeun bahasa bellicose normal sareng kiasan anu tiasa disarankeun ku pamiarsa tina tulisan ieu? Sareng sami pentingna, kumaha urang tiasa ngarobah pamikiran, wacana, sareng paripolah urang pikeun nunjukkeun parobihan konseptual éta? Punten bagikeun réfléksi anjeun kana pamundut ieu, supados urang tiasa babarengan ngembangkeun basa anu pas pikeun konsép sareng narékahan pikeun alternatif pikeun sistem perang patriarkal. Hayu urang nahan panggunaan palu ku ngartos yén tantangan urang langkung rumit sareng rupa-rupa tibatan paku ukuranana.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

1 pamikiran dina "Masalah Kuku: Patriarki sareng Pandémik"

  1. Tony dina tulisan éta nami anjeun Tony Jenkins kedah ngaitkeun kana artikel anjeun? Upami kitu, éta dd moal kajantenan.

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur