Janji-janji gagal tina Déklarasi Universal Hak Asasi Manusa ngeunaan hak atikan

(Diulang deui ti: Pamaréntah Aksés Buka. 12 Méi 2022)

Anantha Duraiappah, Diréktur di UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP), ngajelaskeun janji gagal tina Déklarasi Universal Hak Asasi Manusa ngeunaan hak atikan

Dina prestasi sajarah pikeun umat manusa ampir 75 taun ka tukang, éta Universal Pernyataan Umum ngeunaan Hak Asasi Manusa atikan sacara jelas diakuan salaku hak asasi manusa. Sanaos dokumén anu henteu mengikat sacara sah, éta janten alat internasional anu munggaran anu ngaku pentingna hak pendidikan pikeun individu sareng masarakat.

Naon klausa spésifik Pasal 26?

  • Sarerea boga hak kana atikan. Atikan kedah gratis, sahenteuna dina tahap dasar sareng dasar. Pendidikan dasar wajib wajib. Atikan téknis sareng profésional kedah disayogikeun sacara umum sareng pendidikan tinggi kedah tiasa diaksés ku sadayana dumasar kana jasa.
  • Atikan kudu diarahkeun ka ngembangkeun pinuh kapribadian manusa jeung ka strengthening ajénan HAM jeung kabebasan dasar. Ieu wajib ngamajukeun pamahaman, toleransi jeung silaturahim diantara sakabeh bangsa, ras atawa agama, sarta bakal neruskeun kagiatan PBB pikeun pangropéa karapihan.
  • Kolot boga hak pikeun milih jenis pendidikan anu bakal dipasihkeun ka budakna.

Dinten ieu kami manggihan atikan industri booming kalawan privatisasi sanggeus nyokot nyekel sektor. Komodifikasi pendidikan ieu pasti nyiptakeun sistem élitis sakola swasta kalayan dana anu pangsaéna nyayogikeun pendidikan "pangsaéna" pikeun anu mampuh waragad pikeun ngahadiran sakola swasta ieu. Ieu ngabentuk naon Daniel Markovits dina bukuna "The Meritocracy Trap" ngajelaskeun salaku aristokrasi anyar dina bentuk meritocracy warisan. Nu nembe dibuka Laporan Penilaian Internasional Élmu sareng Pendidikan Berbasis Bukti (ISEE) ku UNESCO MGIEP ngaidentipikasi éta salaku panggerak konci pikeun kateusaruaan tumuwuh nu spills leuwih kana stratifikasi struktur societal kana "boga" 'jeung "boga teu".

Salian ti komodifikasi sistem pendidikan, ISEE ogé nyorot standarisasi kurikulum, pedagogi, sareng penilaian peserta didik. The "hiji ukuran fits sadayana" geus jadi andalan dina atikan sanajan urang boga bukti overwhelming, ayeuna endorsed ku papanggihan panganyarna tina Penilaian ISEE, yén unggal learner learns béda. Contona, urang ayeuna terang yén hiji di unggal lima nepi ka sapuluh peserta didik boga sababaraha bentuk béda learning nu urang ayeuna "hiji sistem fits sadayana" ngan teu nampung.

Kasalahan sistem pendidikan ayeuna

Rekomendasi kawijakan konci anu disarankeun ku Penilaian ISEE nyaéta ngamimitian saringan universal périodik pikeun ngaidentipikasi kaunggulan sareng kalemahan unggal peserta didik teras milarian intervensi pikeun ngasuh kaunggulan sareng ngaleutikan kalemahan. Sistem pendidikan inklusif ayeuna teu cekap dina bentuk ayeuna.

Cacat kadua dina sistem pendidikan urang, sareng ieu sanés fenomena énggal, nyaéta anggapan yén pendidikan sadayana ngeunaan akuisisi pangaweruh. Dina basa sejen, fokus dina dimensi kognitif unggal peserta didik. Tapi ayeuna urang terang, sareng ditekenkeun pisan ku Penilaian ISEE, nyaéta yén diajar sanés ngan ukur prosés kognitif tapi fenomena anu aya hubunganana antara kognisi sareng émosi. Kantun nempatkeun, diajar dipangaruhan ku émosi sareng émosi mangaruhan diajar urang. Tapi hayu urang teu nyieun kasalahan pindah ti hiji tungtung spéktrum ka séjén - éta konci pikeun ngarti yén learning memang hiji prosés interconnected antara kognisi jeung emosi.

Acknowledging dua wawasan dasar utama ieu bakal nyarankeun restructuring lengkep kurikulum urang ayeuna, pedagogies, sarta assessments learner. Fokusna bakal ngalih pikeun mastikeun yén aranjeunna sadayana nyandak pendekatan otak sadayana ieu, sareng peserta didik dibéré lembaga pikeun ngagambar jalur diajar sorangan bari dievaluasi ngalawan patokan sorangan. Pendekatan ieu masih bakal mastikeun peserta didik nyumponan kritéria dasar pikeun kompetensi dasar literasi, numerasi, pangaturan émosi, empati, sareng karep.

Restrukturisasi kurikulum kiwari

Panungtungan tapi teu saeutik, naon anu kritis leungit dina pembuatan kawijakan atikan urang kiwari nyaéta pamakéan élmu jeung bukti. Pikeun ngahontal ieu, pendekatan transdisipliner ngalibetkeun para ahli ti sauntuyan lega disiplin kudu dijieun intrinsik kana policymaking jeung pamanggih elmu konsensus kudu advocated. Bakal aya kateupastian dina dasar pangaweruh urang ngeunaan kumaha lumangsungna diajar sareng kumaha kontéks mangaruhan prosés diajar. Ku alatan éta, prosés anu ngabela konsensus diantara para ahli mangrupikeun kaayaan anu diperyogikeun kabijakan pendidikan.

Naon waé anu aya dina pergeseran ieu hartosna nyebarkeun kabijakan pendidikan dumasar kana pendapat sareng inpormasi ad-hoc anu dicekel ku sajumlah terbatas pamaén di lapangan. Ideally, badan élmu nétral internasional anu boga tanggung jawab pikeun ngumpulkeun jaringan transdisipliner para ahli ieu ti sakuliah dunya kudu dijieun pikeun mastikeun assessments global sarupa jeung Penilaian ISEE dipigawé périodik pikeun ngapdet basis informasi urang, nyieun database bukti ti sakuliah dunya. dunya sareng nguatkeun hubungan kabijakan sains dina séktor pendidikan. Dugi ka waktos éta, urang bakal teras-terasan gagal nyayogikeun hak asasi manusa anu dinyatakeun dina taun 1948 - khususna, hak pendidikan.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur