Tauheedah Baker: ngaleungitkeun rasisme di kelas

"Upami urang hoyong ningali masarakat anu langkung sosial pikeun urang sadayana, urang kedah ngaleungitkeun heula rasisme. Urang kedah ngamimitian di kelas, sareng guru mémang kedah ngajarkeun ngarobih dunya. ”

- Tauheedah Baker (2020)

Annotations

Ieu mangrupikeun seruan terakhir pikeun tindakan dina diskusi Baker ngeunaan pangaruh pedagogi transformatif kana kamajuan kaadilan ras. Anjeunna nyimpulkeun, Carter "Woodson ngartos yén kekerasan ngalawan urang Afrika Amérika dimimitian dina tingkat dasar ideu. Kuring pikir kekerasan ngalawan sadaya kelompok anu marginalisasi dimimitian dina tingkat ieu, sareng yén kekerasan sareng kakuatan dikemas dina dana pengetahuan anu aya dina ruang kelas urang. Nanging, kuring ogé yakin yén ngatasi keragaman penindasan tanpa ngabahas teu saimbangna kakuatan akibat tina ketidakadilan ras ngan ukur ngalaksanakeun henteu sami sistemik dina pendidikan, palayanan sosial, perawatan kaséhatan, lembaga hukum, sareng sadaya sistem anu sanés. ”

nyalukan

Baker, T. (2020, 13 Pébruari). Kakuatan guru pikeun transformasi: Kumaha hiji pedagogi dumasar kana kaadilan ras tiasa ngabantosan penekanan sistemik sareng minuhan janji pendidikan pikeun sadayana. Pascasarjana Pendidikan Sarjana Harvard. https://www.gse.harvard.edu/news/uk/20/02/power-teachers-transform.

Diajar langkung seueur ngeunaan sareng ngabagi kutipan ieu ku ngadatangan Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian sorangan Tanda kutip & Memes Pendidikan Perdamaian: Pustaka Pendidikan Damai. Diréktori bibliographic mangrupikeun kumpulan anu diédit tina kutipan perspektif anotasi ngeunaan téori, prakték, kawijakan, sareng pedagogi dina pendidikan perdamaian. Unggal entri cutatan / pustaka dibarengan ku mémé artistik anu didorong pikeun diunduh sareng sumebar ngalangkungan média sosial.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...