#Persatuan bangsa-bangsa

Tiasa karapihan leres-leres dimimitian di kelas? Forum online nalungtik masalah pikeun Poé Pendidikan Internasional PBB

Kumaha carana ngajarkeun karapihan sabudeureun planét éta topik Forum Atikan Peace Global on Poé Atikan PBB, January 24. Talks kaasup PBB Sek-Gen Antonio Guterres, Taliban shooting survivor sarta meunangna Hadiah Peace Nobel Malala Yousafzai, pendidik luhur UNESCO Stefania Giannini, Aktivis/aktris Perancis sarta profesor Harvard Guila Clara Kessous, sarta urut lulugu UNESCO Federico Walikota Zaragoza.

Pesen ka sadaya Nagara Anggota PBB sareng Pamimpin PBB (Ukraina)

"Perang di Ukraina ngancam henteu ngan ukur pangwangunan sustainable, tapi kasalametan umat manusa. Kami nyauran ka sadaya bangsa, beroperasi saluyu sareng Piagam PBB, pikeun nempatkeun diplomasi kana jasa umat manusa ku mungkas perang ngaliwatan rundingan sateuacan perang mungkas urang sadayana. – Jaringan Solusi Pangwangunan Sustainable

Pak Guterres punten URGENTLY ka Moskow sareng Kyiv

Urang nelepon ka sadaya saha urang bisa ngahontal pikeun ngirim requests sorangan ka Sekretaris Jéndral Guterres indit ka Moskow jeung Kyiv pikeun ngadegkeun hiji gencatan senjata saharita sarta maju ceramah karapihan serius disponsoran ku PBB, ngalambangkeun jalma di dunya anu hayang jeung butuh katengtreman.

PBB Dorong pikeun Déklarasi Poé Pendidikan Damai Global

Duta Besar Anwarul K. Chowdhury, mantan Sekretaris Jénderal Jenderal sareng Wakil Tinggi PBB sareng Pendiri Gerakan Global pikeun Budaya Perdamaian, nyarios dina Konperénsi Poé Pendidikan Damai Tahunan anu munggaran anu diatur ampir ku The Unity Foundation sareng Jaringan Pendidikan Damai. Panitia konpérénsi ngadukung agenda pikeun nyiptakeun "Dinten Pendidikan Damai Global."

Sagala anu Kamungkinan: Nyorong Peta PBB & Masyarakat Sipil di Apganistan

Masyarakat sipil terus milari kasempetan pikeun nyandak precedents sareng markas pikeun tindakan anu bermakna pikeun perhatian jalma-jalma dina sistem PBB anu ngagaduhan kapasitas pikeun ngalakukeun tindakan dina Apganistan. Punten baca usulan panganyarna kami anu dikintunkeun dina serat ka Duta Besar Kanada pikeun PBB sareng punten nimbangkeun daptar pikeun nunjukkeun dukungan anjeun.

Panggero pikeun Aksi: UNSCR 1325 salaku Instrumén pikeun Perlindungan Awéwé Afgan

Anggota masarakat sipil internasional negeskeun yén HAM sareng kaamanan awéwé sareng budak awéwé kedah janten integral tina naon waé tindakan anu bakal ditangtukeun PBB di Afganistan. Kami ngajak anjeun ngiringan kana usaha ieu, ku nandatanganan telepon ieu pikeun nangtayungan awéwé Afghanistan, netepkeun UNSCR 1325 salaku norma internasional anu lumaku praktis, sareng mastikeun yén penjaga perdamaian siap ngahargaan prinsip-prinsipna.

Ngagulung ka luhur