#UNESCO

Tiasa karapihan leres-leres dimimitian di kelas? Forum online nalungtik masalah pikeun Poé Pendidikan Internasional PBB

Kumaha carana ngajarkeun karapihan sabudeureun planét éta topik Forum Atikan Peace Global on Poé Atikan PBB, January 24. Talks kaasup PBB Sek-Gen Antonio Guterres, Taliban shooting survivor sarta meunangna Hadiah Peace Nobel Malala Yousafzai, pendidik luhur UNESCO Stefania Giannini, Aktivis/aktris Perancis sarta profesor Harvard Guila Clara Kessous, sarta urut lulugu UNESCO Federico Walikota Zaragoza.

UNESCO milarian Diréktur visioner pikeun Institut Pendidikan Mahatma Gandhi pikeun Perdamaian sareng Pangwangunan Lestari

UNESCO, salaku agénsi kalungguhan pikeun Sustainable Development Goal 4 on Inclusive Quality Education ayeuna nuju milarian Diréktur visioner pro-aktif pikeun Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP). Calon anu leres bakal janten pamimpin, tiasa ngabina kapercayaan ngaliwatan pendekatan inklusif, sareng mere ilham batur.

Mobilizing komunitas global pikeun maju katengtreman ngaliwatan atikan

Mastikeun pendidikan leres-leres nyiapkeun peserta didik pikeun aktip sareng kalibet dina promosi masarakat anu damai sareng adil merlukeun guru sareng pendidik anu siap sareng motivasi, kawijakan sakola inklusif, partisipasi nonoman, sareng pedagogi inovatif, diantara ukuran sanésna. Pikeun ngabantosan nagara-nagara ngarobih sistem pendidikanna kalayan tujuan ieu, UNESCO ngarobih salah sahiji instrumen normatif anu penting: Rekomendasi ngeunaan pendidikan pikeun pamahaman internasional, gawé babarengan sareng perdamaian sareng pendidikan pikeun hak asasi manusa sareng kabébasan dasar.

Candak survéy 10-menit pikeun ngabantosan kabijakan global anu ngadukung pendidikan perdamaian

Kampanye Global pikeun Atikan Damai, dina konsultasi sareng UNESCO, ngadukung prosés tinjauan Rekomendasi 1974 Ngeunaan Atikan pikeun Pamahaman Internasional, Kerjasama sareng Damai. Kami ajak pisan partisipasi anjeun dina survey ieu, kasempetan anu penting pikeun nyumbangkeun sora anjeun kana kawijakan global anu ngadukung pendidikan perdamaian. Deadline pikeun ngabales nyaéta 1 Maret.

Kasempetan unik pikeun nyegerkeun konsensus global ngeunaan pendidikan pikeun perdamaian sareng HAM (UNESCO)

Konferensi Umum UNESCO sacara resmi nyatujuan usulan pikeun ngarévisi Rekomendasi 1974 ngeunaan Atikan pikeun Pamahaman Internasional, Kerjasama sareng Damai sareng Atikan anu aya hubunganana sareng Hak Asasi Manusa sareng Kabébasan Dasar. Rekomendasi anu dirévisi bakal ngagambarkeun pamahaman pendidikan anu mekar, ogé ancaman anyar pikeun perdamaian, pikeun nyayogikeun standar internasional pikeun promosi perdamaian ngaliwatan pendidikan. Kampanye Global pikeun Atikan Damai nyumbang kana pamekaran catetan téknis anu bakal ngadukung prosés révisi.

Dina Memoriam: Phyllis Kotite

Phyllis Kotite, anggota anu lami tina Kampanye Global pikeun Atikan Damai sareng kontributor UNESCO, maot minggu kamari di Paris. Anjeunna mangrupikeun advokat sareng kontributor pikeun pangwangunan perdamaian sareng pendidikan non-kekerasan ogé program pencegahan konflik.

Guru, nonoman sareng pamimpin pendidikan nyauran léngkah-léngkah konkrit pikeun mastikeun pendidikan transformatif pikeun sadayana

Atikan anu ngalengkepan unggal peserta didik ku pangaweruh, katerampilan, nilai sareng sikep pikeun miara silih sareng pangeusina sareng ngalaksanakeun masa depan janten pusat Forum UNESCO ka-5 ngeunaan pendidikan transformatif pikeun pangwangunan sustainable, kawarganagaraan global, kaséhatan sareng kesejahteraan. mahluk.

UNESCO milarian Program Spesialis (Atikan)

Spesialis Program boga tanggung jawab pikeun nyumbang kana peran koordinat kalungguhan UNESCO tina SDG4 2030 Agenda Pendidikan sareng ngadukung sareng ningkatkeun efisiensi operasi Mékanisme Kerjasama Pendidikan Global. Tuntas aplikasi: Nopémber 6, 2021.

UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development milarian Patugas Kabijakan Pendidikan

The UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP) milarian Patugas Kabijakan Pendidikan pikeun nyumbang kana analisa kawijakan anu relevan sareng Tujuan Pangwangunan Sustainable 4.7 nuju pendidikan pikeun ngawangun masarakat anu damai sareng sustainable di sakuliah dunya. Panawaran panerapan: 31 Oktober.

Ngagulung ka luhur