#Ukraine

Dina ulang taun Nagasaki, waktuna pikeun mikirkeun deui strategi nuklir sareng ngeureunkeun perang di Ukraina

Dina ulang taun AS ngaragragkeun bom atom di Nagasaki (Agustus 9, 1945) penting pisan yén urang nalungtik kagagalan deterrence nuklir salaku kawijakan kaamanan. Oscar Arias jeung Jonathan Granoff nyarankeun pakarang nuklir maénkeun peran deterrence minimal di NATO jeung nempatkeun mudik proposal kandel nyieun olahan pikeun ditarikna sadaya huluna nuklir AS ti Éropa jeung Turki salaku hambalan awal pikeun muka hungkul jeung Rusia. 

Pesen ka sadaya Nagara Anggota PBB sareng Pamimpin PBB (Ukraina)

"Perang di Ukraina ngancam henteu ngan ukur pangwangunan sustainable, tapi kasalametan umat manusa. Kami nyauran ka sadaya bangsa, beroperasi saluyu sareng Piagam PBB, pikeun nempatkeun diplomasi kana jasa umat manusa ku mungkas perang ngaliwatan rundingan sateuacan perang mungkas urang sadayana. – Jaringan Solusi Pangwangunan Sustainable

Teu aya deui perang sareng larangan senjata nuklir

Upami aya anu konstruktif asalna tina bencana Ukraina, éta tiasa janten paningkatan volume dina panggero pikeun ngaleungitkeun perang. Salaku Rafael de la Rubia niténan, "konflik nyata antara kakuatan anu ngagunakeun jalma jeung nagara ku manipulasi, oppressing jeung pitting aranjeunna ngalawan hiji sarua séjén pikeun kauntungan jeung gain ... mangsa nu bakal datang bakal tanpa perang atawa henteu pisan."

Pak Guterres punten URGENTLY ka Moskow sareng Kyiv

Urang nelepon ka sadaya saha urang bisa ngahontal pikeun ngirim requests sorangan ka Sekretaris Jéndral Guterres indit ka Moskow jeung Kyiv pikeun ngadegkeun hiji gencatan senjata saharita sarta maju ceramah karapihan serius disponsoran ku PBB, ngalambangkeun jalma di dunya anu hayang jeung butuh katengtreman.

Pasifis Ukraina Yurii Sheliazhenko ngeunaan cara ngadukung panyabab perdamaian

Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pasifis Ukraina, illuminates pentingna atikan karapihan pikeun nungkulan sieun jeung hatred, nangkeup solusi nonviolent, sarta ngarojong ngembangkeun budaya perdamaian di Ukraina. Anjeunna ogé nalungtik masalah tatanan global militérisasi sareng kumaha sudut pandang pamaréntahan global non-kekerasan dina dunya anu bakal datang tanpa tentara sareng wates bakal ngabantosan konflik Rusia-Ukraina sareng Wétan-Kulon ngancam kiamat nuklir.

Tungtung perang, ngawangun perdamaian

Ray Acheson boga pamadegan yén adu crises compounding di Ukraina, perang jeung profiteering perang kudu mungkas, pakarang nuklir kudu dileungitkeun, sarta kami kudu adu dunya perang anu geus ngahaja diwangun ku expense karapihan, kaadilan, jeung survival.

Ngagulung ka luhur