# peacebuilding paséa-konflik

Pendidikan sejarah sareng rekonsiliasi dina (post) masarakat konflik

Ésai ieu ku Jamie Wise ngemutan peran pendidikan sejarah dina ngawangun mémori koléktif sareng hubungan antar kelompok dina kontéks konflik (post). Pendidikan sejarah interséksi sareng pendidikan perdamaian ku fokus kana kumaha narasi ngeunaan kekerasan anu kapengker disaurkeun sareng diwangun dina (post) setting pendidikan konflik.

Kaberhasilan studi perdamaian pasca konflik aya dina guru ngajar

Dina taun-taun ayeuna, janten prakték umum di nagara-nagara pasca konflik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian atanapi kursus-kursus hak asasi manusa kana kurikulum sakola. Hanjakalna guru dina situasi paséa-konflik tiasa nyababkeun tapak tatu psikologis jero sareng prasangka. Kacuali aranjeunna dipasihan dukungan anu diperyogikeun pikeun ngungkulan pasualan-pasualan ieu maka aranjeunna moal kamungkinan épéktip dina ngalaksanakeun kursus pendidikan perdamaian.

Naha perdamaian di Kolombia hartosna kamajuan pikeun paguron luhur?

Rentang program panganyarna parantos nyobaan ngajantenkeun Kolombia langkung saing global dina pendidikan tinggi. Diantara program-program ieu nyaéta sakola-sakola usum panas internasional énggal anu ngahijikeun sakitar 300 akademi Kolombia sareng murid kalayan ahli internasional, kalebet prizewinner Nobel, pikeun ngalamar salah sahiji tina tilu pilar "konci" - pendidikan, pendidikan sareng perdamaian - ditandatanganan dina Rencana Pangwangunan Nasional présidén .

Datangna perdamaian sacara alami disambut, tapi paguron luhur sigana ati-ati dina optimismeu ngeunaan naon anu dipikaresep hartosna pikeun aranjeunna. Universidad del Norte's Roa ngarepkeun "investasi ékonomi anu hébat pikeun transisi pasca-konflik" tapi henteu aya bukti yén paningkatan dana bakal diarahkeun ka paguron luhur.

Buku Anyar - Atikan Perdamaian dina Masyarakat anu Dipangaruhan Konflik: Perjalanan Étnografi

Inisiatif pendidikan perdamaian parantos tunduk kana perdebatan publik anu panas sareng dugi ka ayeuna kompleksitas anu terlibat teu acan dipikaharti sapinuhna. Analisis multilayered ieu nalungtik kumaha guru negosiasi tantangan idéologi, pedagogis sareng émosional dina usahana pikeun nerapkeun kabijakan pendidikan perdamaian. Museurkeun utamina kana studi kasus Siprus anu kapangaruhan konflik, Michalinos Zembylas, Constadina Charalambous sareng Panayiota Charalambous tempatna kasus Siprus dina debat tioritis sareng metodologis anu langkung lega di lapangan sareng ngajalajah implikasi tina hasil pamanggihanna pikeun tiori sareng prakték.

Sesi cariosan anu didasarkeun-perdamaian nyababkeun harepan di komunitas anu teu aya hubunganana sareng konflik (Filipina)

Dina kaayaan konflik, carita ngamungkinkeun masarakat nyambung, kalibet, malahan masihan kasempetan pikeun méréskeun konflik. Aranjeunna ngabantosan bersosialisasi - nentang stereotip palsu sareng narasi anu menerkeun kekerasan sareng konflik sahingga ngabantosan prosés perdamaian. Nyatet nilai sareng pentingna Paréntah Éksékutip No 570 s. 2006, anu dikenal salaku Institusi Perdamaian Perdamaian di Pendidikan Dasar sareng Pendidikan Guru, sesi cariosan dilaksanakeun di sapanjang Payapa di Masaganang Pamayanan (PAMANA) daérah salami Bulan Sadar Perdamaian Nasional 2016.

Ngagulung ka luhur