# pelucutan senjata

Naha ngahukum ancaman ngagunakeun senjata nuklir?

Ancaman Rusia pikeun ngagunakeun pakarang nuklir geus ngaronjat tegangan, ngurangan ambang pamakéan pakarang nuklir, sarta greatly ngaronjat résiko konflik nuklir jeung bencana global. Tulisan pengarahan ieu anu disiapkeun ku ICAN nyayogikeun tinjauan naha delegitimisasi ancaman ieu penting, perlu sareng efektif.

Pakarang Nuklir dina Perang Tiis Anyar (sareng Daniel Ellsberg)

Brooklyn For Peace ngayakeun Daniel Ellsberg pikeun acara zum virtual dina 13 Oktober. Ellsberg bakal ngatasi bahaya pakarang nuklir sareng kasempetan pikeun pangarampasan pakarang nuklir saatos invasi Rusia ka Ukraina sareng Perang Tiis Anyar antara AS, Rusia, sareng Cina. .

Poé Internasional pikeun Total Ngaleungitkeun Pakarang Nuklir

PBB miéling tanggal 26 Séptémber minangka Poé Internasional pikeun Total Éliminasi Senjata Nuklir. Poé ieu nyayogikeun kasempetan pikeun komunitas dunya pikeun negeskeun deui komitmenna kana pangarampasan pakarang nuklir global salaku prioritas. Eta nyadiakeun kasempetan pikeun ngadidik publik - sarta pamingpin maranéhanana - ngeunaan mangpaat nyata ngaleungitkeun pakarang misalna, sarta waragad sosial jeung ékonomi perpetuating aranjeunna.

Déklarasi Damai Nagasaki

Taue Tomihisa, Walikota Nagasaki ngaluarkeun Déklarasi Damai ieu dina 9 Agustus 2022, mutuskeun pikeun "Nagasaki janten tempat terakhir anu ngalaman bom atom,"

Kabeneran sanés strategi…

Kate Hudson, Sekretaris Jenderal Kampanye pikeun Pangarampasan pakarang Nuklir nyatakeun yén urang henteu tiasa ngandelkeun tuah pikeun ngajagaan urang tina résiko perang nuklir. Nalika urang nyirian ulang taun ka-77 tina bom Hiroshima sareng Nagasaki, urang kedah émut naon hartosna panggunaan nuklir, sareng cobian ngartos kumaha perang nuklir ayeuna.

Dina ulang taun Nagasaki, waktuna pikeun mikirkeun deui strategi nuklir sareng ngeureunkeun perang di Ukraina

Dina ulang taun AS ngaragragkeun bom atom di Nagasaki (Agustus 9, 1945) penting pisan yén urang nalungtik kagagalan deterrence nuklir salaku kawijakan kaamanan. Oscar Arias jeung Jonathan Granoff nyarankeun pakarang nuklir maénkeun peran deterrence minimal di NATO jeung nempatkeun mudik proposal kandel nyieun olahan pikeun ditarikna sadaya huluna nuklir AS ti Éropa jeung Turki salaku hambalan awal pikeun muka hungkul jeung Rusia. 

Ancaman nuklir, kaamanan umum sareng pangarampasan pakarang (Selandia Anyar)

Dina 1986 pamaréntah Selandia Anyar ngadopsi tungtunan Studi Damai pikeun ngawanohkeun atikan perdamaian kana kurikulum sakola. Taun saterusna, parlemén diadopsi panerapan prohibiting pakarang nuklir - cementing kana kawijakan shift arah kawijakan luar nagri dumasar kaamanan umum. Dina artikel ieu, Alyn Ware miéling ulang 35th tina panerapan bébas nuklir, highlights sambungan antara atikan karapihan jeung shift dina kawijakan kaamanan, sarta nyarankeun Peta salajengna pikeun pamaréntah jeung Selandia Anyar pikeun mantuan ngaleungitkeun pakarang nuklir global.

Penimbunan Nuklir Dilarang ku Perjangjian Larangan Nuklir

Pendidik perdamaian anu aya hubunganana sareng masalah pangarampasan pakarang kedah wawuh sareng Institut Panaliti Perdamaian Stockholm (SIPRI) sareng karyana anu dihargaan pisan dina sajumlah masalah anu aya hubunganana sareng pakarang sareng senjata. Jalma anu ngajawab masalah pakarang nuklir jeung gerakan pikeun ngaleungitkeun maranéhanana baris manggihan panalungtikan SIPRI ngeunaan stockpiling dipasang di dieu bahan pangajaran mangpaat.

Ngagulung ka luhur