#nolusi nuklir

"Era Nuklir Anyar" mangrupikeun séri tulisan saminggu (Juni 2022) anu dimaksudkeun pikeun ngenalkeun pendidikan ka arah ngaleungitkeun senjata nuklir, sareng pikeun mere ilham para pendidik karapihan pikeun ngatasi kabutuhan gerakan masarakat sipil anu énggal pikeun abolition pakarang nuklir. Séri ieu miéling sareng ngagambarkeun 40th ulang tina manifestasi anti-perang sareng senjata tunggal panggedéna dina sajarah gerakan perdamaian abad ka-20, 1 juta jalma maréntahkeun pikeun ngaleungitkeun senjata nuklir anu lumangsung di Central Park di New York City dina Juni 12, 1982.

Kami ngarékoméndasikeun marios tulisan dina urutan sabab terstruktur salaku sekuen diajar:

  1. Taun Lain, Dollar Lain: Refleksi Awal dina 12 Juni sareng Penghapusan Nuklir
  2. Era Nuklir Anyar: Imperatif Atikan Damai pikeun Gerakan Masarakat Sipil
  3. Senjata Nuklir Ilegal: Perjangjian 2017
  4. Senjata Nuklir sareng Perang Ukraina: Déklarasi Perhatian
  5. Realitas Nuklir Anyar"
  6. "Ngarobih Sieun kana Aksi": Paguneman sareng Cora Weiss
  7. Peringatan sareng Komitmen: Ngadokumentasikeun 12 Juni 1982 salaku Festival pikeun Kahirupan

Salian ti séri "Era Nuklir Anyar", anjeun ogé bakal mendakan di handap arsip tulisan ngeunaan abolition nuklir anu cocog pikeun diadopsi pikeun tujuan pangajaran perdamaian.

Anu Kuring Nyaho Ngeunaan Kahirupan Manusa salaku Downwinder Nuklir

Mary Dickson mangrupikeun salamet tina uji senjata nuklir. Salila sababaraha dasawarsa saprak tés munggaran di situs tés Nevada, korban tés nuklir parantos maot, umur kawates, sareng kahirupan nyeri sareng cacad fisik. Dickson neangan akuntabilitas jeung reparations pikeun korban lianna, faktor mertimbangkeun dina assessing etika kawijakan nuklir.

Ancaman nuklir, kaamanan umum sareng pangarampasan pakarang (Selandia Anyar)

Dina 1986 pamaréntah Selandia Anyar ngadopsi tungtunan Studi Damai pikeun ngawanohkeun atikan perdamaian kana kurikulum sakola. Taun saterusna, parlemén diadopsi panerapan prohibiting pakarang nuklir - cementing kana kawijakan shift arah kawijakan luar nagri dumasar kaamanan umum. Dina artikel ieu, Alyn Ware miéling ulang 35th tina panerapan bébas nuklir, highlights sambungan antara atikan karapihan jeung shift dina kawijakan kaamanan, sarta nyarankeun Peta salajengna pikeun pamaréntah jeung Selandia Anyar pikeun mantuan ngaleungitkeun pakarang nuklir global.

Penimbunan Nuklir Dilarang ku Perjangjian Larangan Nuklir

Pendidik perdamaian anu aya hubunganana sareng masalah pangarampasan pakarang kedah wawuh sareng Institut Panaliti Perdamaian Stockholm (SIPRI) sareng karyana anu dihargaan pisan dina sajumlah masalah anu aya hubunganana sareng pakarang sareng senjata. Jalma anu ngajawab masalah pakarang nuklir jeung gerakan pikeun ngaleungitkeun maranéhanana baris manggihan panalungtikan SIPRI ngeunaan stockpiling dipasang di dieu bahan pangajaran mangpaat.

Peringatan sareng Komitmen: Ngadokumentasikeun 12 Juni 1982 salaku Festival pikeun Kahirupan

"Dina Leungeun Urang," pilem ku Robert Richter, dokumén duanana kabagjaan tur kasadaran nu dicirikeun 12 Juni 1982 Maret pikeun abolition nuklir; kabagjaan engendered ku énergi positip masif marchers exuded, sarta kasadaran realities Stark sakumaha diucapkeun ku jadi loba anu diwawancara ku filmmaker nu. Film ieu dibere di dieu pikeun ngarojong peacelearning jeung réfléksi dina ngarojong aksi pikeun masa depan gerakan abolition nuklir.

"Ngarobih Sieun kana Aksi": Paguneman sareng Cora Weiss

The 12 Juni 1982 mobilisasi pikeun abolition pakarang nuklir éta hiji latihan dina ngarobah sieun kana aksi. Paguneman ieu sareng Cora Weiss, Robert Richter, sareng Jim Anderson ngadatangan deui Maret NYC sareng rally 1 juta jalma sareng ngajalajah naon anu ngajantenkeun mobilisasi sareng arah kahareup gerakan abolition nuklir.

"Realitas Nuklir Anyar"

Robin Wright nyarioskeun "Realitas Nuklir Anyar" ku nyauran kabutuhan pikeun "ngarancang arsitektur kaamanan anyar atanapi langkung stabil-kalayan perjanjian, alat-alat verifikasi, pangawasan, sareng penegak-pikeun ngagentos modél eroding anu didirikan saatos perang utama terakhir di Éropa réngsé. , tujuh puluh tujuh taun katukang.”

Senjata Nuklir sareng Perang Ukraina: Déklarasi Perhatian

Yayasan Damai Jaman Nuklir ngadukung sauran gerakan masarakat sipil skala lega pikeun ngaleungitkeun nuklir sareng ngajukeun usulan pikeun ngayakeun tribunal masarakat sipil pikeun ngatasi pelanggaran hukum internasional anu dilanggar ku nagara-nagara anu gaduh nuklir. Kami ajak para pendidik perdamaian maca deklarasi pikeun ngadukung panalungtikan ngeunaan poténsi tribunal masarakat sipil.

Senjata Nuklir Ilegal: Perjangjian 2017

Masarakat sipil global kedah ngagerakkeun pikeun nyangking pamaréntahan urang saluyu sareng Perjangjian Larangan Senjata Nuklir, cara anu paling efektif pikeun nyegah bencana nuklir. Ngaliwatan atikan karapihan yén pajangjian éta tiasa dipikanyaho ku jumlah anu diperyogikeun warga dunya anu digerakkeun pikeun tujuan ieu.

Taun Lain, Dollar Lain: Refleksi Awal dina 12 Juni sareng Penghapusan Nuklir

Pos ieu ngenalkeun "Era Nuklir Anyar," séri anu dimaksudkeun pikeun mere ilham para pendidik karapihan pikeun ngatasi kabutuhan gerakan masarakat sipil anu énggal pikeun ngaleungitkeun senjata nuklir. Séri ieu dipidangkeun dina observasi dua ulang taun ka-40, penting pikeun widang pendidikan perdamaian sareng gerakan abolition nuklir. 

Ngagulung ka luhur