# kekerasan dumasar-génder

Universitas anu ngalibatkeun lalaki pikeun ngeureunkeun kekerasan ngalawan awéwé

Program pencegahan kekerasan lalaki (MVP) milarian ngarobih jempé sareng teu aktipitas lalaki janten sekutu sareng parobihan. Nanging, kedah jelas: MVP mangrupikeun pendekatan komplementér pikeun kekerasan sanés ngalawan padamel awéwé (VAW). Intina sanés pikeun museurkeun lalaki, tapi pikeun ngadukung aktipitas awéwé, panilitian sareng kapamingpinan kana tujuan pikeun ngeureunkeun VAW dimana-mana.

Naon anu dianggo pikeun nyegah kekerasan ngalawan barudak di Apganistan? Pendakan tina pipilueun pendidikan perdamaian berbasis sakola di Afganistan

Tulisan ieu nampilkeun hasil évaluasi pendidikan perdamaian berbasis sakola sareng intervensi berbasis komunitas pikeun ngarobih norma sosial anu ngabahayakeun sareng prakték anu aya hubunganana sareng gender sareng panggunaan kekerasan dina resolusi konflik, dilaksanakeun di Afghanistan kalayan tujuan pikeun ngirangan kekerasan ngalawan sareng antara barudak.

Pendidikan mangrupikeun konci pikeun ngabasmi kekerasan ngalawan awéwé di Yucatán (Méksiko)

"Ngaliwatan palatihan anu saé sareng panguatan pakakas pikeun jalma anu damel pikeun ngabasmi kekerasan ngalawan awéwé, Pamaréntah Yucatán nurut kana prinsip Agenda 2030 pikeun Pangwangunan Berkelanjutan", saur kapala Sekretariat Umum Pamaréntahan (SGG), María Fritz Sierra dina panutupan lokakarya "Atikan pikeun perdamaian, transformasi konflik, ngarusak siklus kekerasan."

Hadiah Nobel Peace 2018: momen anu ngajarkeun

Hadiah Nobel ieu nampilkeun waktos anu tiasa diajarkeun. Saeutik teuing anu sadar kumaha kekerasan integral ngalawan awéwé (VAW) nyaéta perang sareng konflik bersenjata. VAW bakal tetep aya salami aya perang. Ngaleungitkeun VAW sanés ngeunaan ngadamel perang kumaha waé "langkung aman" atanapi langkung "kamanusaan." Ngurangan sareng ngaleungitkeun VAW gumantung kana ngaleungitkeun perang. 

Pitunjuk Global ngeunaan Ngungkulan Kekerasan Berbasis Gender Berbasis Sekolah

Pitunjuk ieu dimaksudkeun pikeun nyayogikeun sumberdaya anu komprehensif, saimbang dina kekerasan berbasis gender anu aya hubunganana sareng sakola (SRGBV), kalebet pitunjuk operasional anu jelas, dumasar kana élmu pangaweruh, studi kasus anu beragam anu dicandak tina conto prakték anu ngajangjikeun sareng alat anu disarankeun pikeun sektor pendidikan sareng mitra na digawé pikeun ngaleungitkeun kekerasan dumasar-génder.

Wawancara Inisiatif Awéwé Nobel sareng Cora Weiss

Inisiatif Awéwé Nobel ngawawancara Cora Weiss salaku bagian tina kampanye 16 Dinten Aktisme Ngalawan Kekerasan Génder. Salah sahiji inisiator Kampanye Global pikeun Perdamaian Damai, Cora yakin yén usaha perdamaian sacara holistik sareng kedah diudag ngalangkungan pendidikan perdamaian.

Ngagulung ka luhur