# kaamanan ékonomi

Herman Daly dina mémoriam: Ékonom Anu Ekonom Kahareup - sareng Masarakat - Moal Teu Ngalalanyahan

Pupusna Herman Daly kedah ditangisi ku sadayana anu narékahan pikeun ngirangan krisis iklim. Anjeunna ngingetkeun konsékuansi tina eksploitasi terus-terusan planét pikeun nyayogikeun kahirupan anu langkung istimewa pikeun anu beunghar, kakurangan anu langkung ageung tina jalma miskin sareng karusakan planét ieu. Pendidik karapihan anu hoyong ngabantosan murid pikeun ngembangkeun kapasitas katerangan tiasa ngabagi karya Daly.

Laporan ti Afghan Civil Society

Afghans for Tomorrow nembé ngaluarkeun pernyataan ngeunaan kaayaan donor ayeuna di Afghanistan sareng dampakna dina organisasi masarakat sipil, pendidikan sareng awéwé. Diantara bongbolongan maranéhanana pikeun nungkulan krisis ieu nyaéta penyediaan sareng prioritas pendidikan sareng kasempetan padamelan pikeun awéwé sareng awéwé.

Simulasi diajar gap kabeungharan ras

Roti kanggo Dunya nyayogikeun simulasi salaku pakakas interaktif anu ngabantosan jalma-jalma ngartos hubunganana diantara kabébasan ras, lapar, kamiskinan, sareng kabeungharan.

Tangga Ékonomi Berwarna Kode

Konéksi Corona ieu nalungtik musibah ékonomi pandemi anu parantos didatangan ku padamel low-padamelan anu gumantung kana kahirupan sadidinten masarakat; pagawé anu, kaseueuran, jalma-jalma Afrika Amérika sareng jalma-jalma warna sanés. Analisis ogé ngungkabkeun yén "pagawé penting" ieu umumna awéwé, janten jelas yén gender, ogé ras, mangrupikeun faktor anu kedah diperhatoskeun dina perencanaan prosés pamulihan.

Kerentanan sareng Virus: Tungtung Anu Palu tina Palu

Pandemi ieu parantos ngungkabkeun kanyataan yén jalma-jalma anu aya dina handapeun tangga sosial ékonomi global hirup dina kaayaan kakurangan sistemik anu teratur. Ngahudangkeun sadayana kana réalitas sareng sarat pikeun ngungkulan kerentanan struktural mangrupikeun tantangan langsung pikeun pendidikan perdamaian.

Ti Darurat dugi ka Munculna

David Korten nyatakeun yén COVID-19 mangrupikeun kasempetan anu teu pernah aya saacanna pikeun mikirkeun deui kumaha kapercayaan, nilai, sareng lembaga urang ngawangun hubungan urang. Urang tiasa nyiptakeun dunya anu tiasa dianggo pikeun sadayana atanapi nyanghareupan masa depan anu henteu dianggo deui pikeun saha waé.

Ngagulung ka luhur