sambungan #corona

Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu Anyar

Coronavirus, ayeuna ngaliput dunya dina krisis kaséhatan anu teu acan pernah dilakukeun, ngaruksak ékonomi, ngagegedekeun sadaya masalah global anu sanés, sareng nambihan kasangsaraan ka rawan di panjuru dunya. COVID-19 sigana mangrupikeun anu munggaran tina pandemik anu teras-terasan anu dialaman dina waktos anu tos teu pasti anu pasti. Salaku pendidik perdamaian, urang terang yén urang moal tiasa nolak atanapi mundur tina kasieunan, tapi nyandak harepan sareng tindakan pikeun ngalibetkeun pembelajaran anu kami percanten janten réspon anu pangsaéna sareng paling épéktip pikeun kisaran pinuh ancaman pikeun planét urang. Krisis ieu mangrupikeun kasempetan pikeun nyusun patarosan anu nyababkeun urang kana auténtik anu anyar, bentuk anyar pembelajaran, patarosan anu teu acan pernah dilakukeun, leres-leres béda, tapi tetep diturunkeun tina jalma-jalma anu urang gaduh pikeun sababaraha waktos padamelan dina usaha urang pikeun néwak visi sareng rencana pikeun dunya anu dipikahoyong . Ayeuna waktuna, ogé, pikeun visi anu saleresna anyar. Kana konsépisasi visi éta, GCPE ngeposkeun séri ieu, "Corona Connections: Learning for a Renewed World."

Hubungan Manusa Ngajalin dina Kasangsaraan Manusa

Unsur anu teu ditingali dina pangalaman COVID nyaéta kumaha éta tiasa nyababkeun urang kana réfléksi hubungan manusa anu mawa urang dina sangsara, masihan urang rasa fisik anu saleresna janten anggota hiji kulawarga manusa, sanggup silih asuh, sakumaha urang kedah lamun kulawarga téh salamet. Pos ieu mangrupikeun conto anu jelas tina pangalaman sapertos kitu.

Krisis Senyawa: Corona di Zona Konflik

Artikel-artikel sateuacanna dina séri Corona Connections kami parantos utamina fokus kana ketidakadilan sareng disfungsi struktur global anu parantos dibuktikeun ku pandemi éta. Dina tulisan ieu, kami narik perhatian pendidik perdamaian kana kanyataan COVID parantos ngajantenkeun seueur ketidakadilan éta langkung parah.

Manifesto Alps-Adriatik: Politik Anyar pikeun Dunya Pasca COVID

Konéksi Corona ieu ngenalkeun Manifesto Alps-Adriatic, deklarasi kolaborasi trans-wates régional sareng hajat sipil. Manifesto ieu netepkeun "tujuan sareng prosés ngalangkungan pisah sareng papisah anu ngarusak kamungkinan perdamaian dina struktur internasional ayeuna." Kami bagikeun Manifesto ieu salaku kerangka diajar poténsial anu cocog sareng visi kosmopolitan perdamaian sareng pendidikan kawarganagaraan global.

COVID-19 The New Normal: Militarization sareng Awéwé Anyar Agenda di India

Dina Konéksi Corona ieu, Asha Hans ngagambarkeun réspon militér kana COVID-19 di India, ngagambarkeun hubungan antara sababaraha ketidakadilan "normal" pandemi ieu parantos kabongkar, nunjukkeun kumaha aranjeunna mangrupikeun manifestasi tina sistem kaamanan anu militérisasi pisan. Anjeunna ogé ngajak pendidik pikeun ngamimitian ngabayangkeun pedagogik sareng nyusun masa depan anu dipikaresep.

Privilege Bodas: Pervasive and Perverse

Dina Konéksi Corona ieu, kami ngajalajah kumaha rasisme jero-jerona jero budaya Amérika sareng psyche, ngamungkinkeun sababaraha cilaka dilantarankeun ku hak istimewa bodas. Kacuali sareng dugi ka urang bule Amerika jujur ​​adu sareng ngaku kaunggulan anu dipasihkeun ku teu langkung ti lahir kana kulit bodas, sareng nampi tangtangan pribadi sareng sosial pikeun ngaleungitkeun hak istiméwa éta, moal aya rekonsiliasi oténtik sareng kerjasama sosial diantara sadayana urang Amerika.

Ngagulung ka luhur