Tanda Peta

Awéwé Awéwé Nelepon Awéwé Amérika pikeun Solidaritas

Surat kabuka ieu ti saurang awéwé propésional ka awéwé anu sanés, hiji pangurus universitas Afghanistan kedah nangtang sadaya awéwé Amérika pikeun nyanghareupan konsékuansi tina ninggali jalma-jalma anu paling siap nungtun Afganistan nuju kaanggotaan konstruktif di komunitas dunya: anu dididik, awéwé mandiri anu tanggung jawab pikeun kauntungan dina kasetaraan sosial ayeuna ditincak ku Taliban. Kalayan bantosan Kantor Gedong Bodas ditagihkeun perkawis masalah génder, anu asli, serat anu henteu diédahkeun anu ditujukeun ka Wakil Présidén Kamala Harris parantos dikintunkeun ka kantor Wakil Présidén. Kami arepkeun éta ogé bakal dibaca sareng dibahas dina kursus-kursus dina studi perdamaian sareng pendidikan perdamaian pikeun masihan sora ka awéwé anu teu kawéntar di Apganistan dina kaayaan anu sami sareng panulis, anu antawisna kami ngarepkeun bakal mendakan tempat di paguron luhur sareng universitas kami. [teraskeun maca…]

Tanda Peta

Sagala anu Kamungkinan: Nyorong Peta PBB & Masyarakat Sipil di Apganistan

Masyarakat sipil terus milari kasempetan pikeun nyandak precedents sareng markas pikeun tindakan anu bermakna pikeun perhatian jalma-jalma dina sistem PBB anu ngagaduhan kapasitas pikeun ngalakukeun tindakan dina Apganistan. Punten baca usulan panganyarna kami anu dikintunkeun dina serat ka Duta Besar Kanada pikeun PBB sareng punten nimbangkeun daptar pikeun nunjukkeun dukungan anjeun. [teraskeun maca…]

Tanda Peta

Masyarakat Sipil Terus Nelepon Komunitas Dunya pikeun Aksi di Afganistan

Nalika nasib Afganistan ragrag kana cangkeng Taliban, International Civil Society teras-terasan nyungkeun tindakan pikeun ngirangan kasangsaraan manusa sareng tetep hirup dina kamungkinan perdamaian. Kami ngadorong sadaya anggota GCPE pikeun milarian tindakan atanapi tindakan pikeun nyauran pamaréntahna sorangan sareng perwakilan PBB pikeun nyandak sabab hak asasi manusa sareng perdamaian di Afganistan. [teraskeun maca…]

Tanda Peta

Panggero pikeun Aksi: UNSCR 1325 salaku Instrumén pikeun Perlindungan Awéwé Afgan

Anggota masarakat sipil internasional negeskeun yén HAM sareng kaamanan awéwé sareng budak awéwé kedah janten integral tina naon waé tindakan anu bakal ditangtukeun PBB di Afganistan. Kami ngajak anjeun ngiringan kana usaha ieu, ku nandatanganan telepon ieu pikeun nangtayungan awéwé Afghanistan, netepkeun UNSCR 1325 salaku norma internasional anu lumaku praktis, sareng mastikeun yén penjaga perdamaian siap ngahargaan prinsip-prinsipna. [teraskeun maca…]

Tanda Peta

GCPE nandatanganan Compact on Awéwé, Perdamaian, sareng Kaamanan sareng Peta Kamanusaan. Mangga gabung kami!

Nalika Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian asup kana "Perempuan, Perdamaian & Kaamanan sareng Peta Kamanusaan (WPS-HA) Compact," kami nunjukkeun tanggung jawab urang salaku pamilon dina masarakat sipil global, asal tina sababaraha norma internasional paling penting anu urang nganuhunkeun. GCPE ngadesek ka pamiarsa & anggota kami pikeun nyauran sadaya organisasi masarakat sipil anu ngalangkunganana aranjeunna damel pikeun daptar sareng gabung sareng Compact. [teraskeun maca…]