Pernyataan ngeunaan Ukraina ti Kelompok Kerja Atikan Damai tina Partnership Global pikeun Pencegahan Konflik Bersenjata

poto ku Victor Katikov via pexels.

Telepon pikeun Aksi - Mungkas perang di Ukraina!

Sakali perang ieu réngsé, éta kedah mungkas demi sadayana, pendidikan pikeun perdamaian bakal penting. Jalma kudu diajar hirup babarengan deui, kumaha carana nungkulan trauma perang jeung karuksakan sarta mulangkeun karapihan di komunitas maranéhanana.

(Diulang deui ti: Partnership Global pikeun Nyegah Konflik Bersenjata. 5 April 2022)

Kami, anggota Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict (GPPAC) - Peace Education Working Group (PEWG) didaptarkeun salaku signatories handap, nelepon ka Putin jeung pamaréntah Féderasi Rusia pikeun ngeureunkeun perang di Ukraina. Teu aya anu meunang dina perang ieu. Karusakan, maot, sareng kekejaman anu terus-terusan, nyababkeun jutaan pangungsi sareng Jalma Terlantar (IDP), teu tiasa diyakinkeun. Para pangungsi lolobana awéwé jeung murangkalih anu hirupna ayeuna dipinuhan ku kasieun, kasangsaraan, sareng trauma. Perang henteu pernah janten jawaban kana konflik naon waé sareng salawasna ngagaduhan akibat négatip dina istilah manusa, material, sareng lingkungan.

Urang ngadesek Déwan Kaamanan PBB, pikeun minuhan amanat jeung tanggung jawab primér na enshrined dina Piagam PBB, pikeun "pangropéa karapihan sareng kaamanan internasional" (Pasal 24). Kaayaan ayeuna ngancam karapihan global sareng mangaruhan kahirupan jutaan jalma di seueur nagara.

Kami ngadesek ka sadaya pamimpin nagara, khususna anu masih gaduh pangaruh kana pamaréntahan Féderasi Rusia, ngagunakeun pangaruh éta pikeun ngeureunkeun permusuhan, demi rahayat Ukraina anu paling kapangaruhan, demi umat manusa, sareng pikeun kasalametan sakabéh planét urang. Kami ngajak anjeun ngagunakeun sadaya cara diplomatik anu sayogi pikeun tujuan ieu.

Kami ngadesek agénsi kamanusaan pikeun nyayogikeun kabutuhan dasar sareng dukungan psiko-sosial pikeun pangungsi sareng IDP, khususna pikeun rojongan psycho-sosial pikeun barudak di sakola.

Salaku pendidik perdamaian anu damel di sakumna dunya, urang terang bibit-bibit kabencian anu didorong sareng dikuatkeun, sering di sakola, dina pamimpin sareng saatosna tina karusuhan bersenjata. Ieu tiasa nyandak generasi pikeun cageur.

Salaku pendidik perdamaian anu damel di sakumna dunya, urang terang bibit-bibit kabencian anu didorong sareng dikuatkeun, sering di sakola, dina pamimpin sareng saatosna tina karusuhan bersenjata. Ieu tiasa nyandak generasi pikeun cageur. Urang nelepon kana pamingpin lembaga atikan, universitas jeung sakola pikeun alamat sagala kampanye misinformation jeung propaganda nyoco konflik ieu. Salaku pendidik anu leres, urang kedah nyiapkeun murid urang pikeun janten pamikir kritis sareng tiasa tangtangan rétorika perpecahan sareng hate pikeun ngabantosan kaayaan katengtreman global. ayeuna sareng pikahareupeun.

Sakali perang ieu réngsé, éta kedah mungkas demi sadayana, atikan pikeun katengtreman bakal krusial. Jalma kudu diajar hirup babarengan deui, kumaha carana nungkulan trauma perang jeung karuksakan sarta mulangkeun karapihan di komunitas maranéhanana.

Ngatur konflik tanpa kekerasan dimimitian ku nyokot akar dina hate jeung pikiran urang lajeng dibuktikeun dina lampah urang. Kami ningali kumaha ngandelkeun kakuatan militér pikeun kauntungan politik atanapi wilayah sanés solusi sareng ngajantenkeun konflik langkung parah. Tekad urang pikeun ngadidik pikeun perdamaian sareng alternatip non-kekerasan parantos ningkat supados sadaya jalma tiasa hirup aman sareng pinuh di mana waé di dunya.

tulus,

  • Gary Shaw, Pupuhu, Kelompok Kerja Atikan Damai, GPPAC (Australia, Pasifik)
  • Jennifer Batton, Co-Chair, Peace Education Working Group, GPPAC (AS, Amérika Kalér); Dosen, Universitas Negeri Cleveland
  • Jorge Baxter, Anggota, Grup Gawé Atikan Peace, GPPAC (Kolombia, Amérika Kidul); Profesor Madya, Universitas Andes
  • Loreta N. Castro, Anggota, Grup Gawé Peace Education, GPPAC (Filipina, Asia Tenggara); Puseur pikeun Atikan Peace, Miriam College & Pax Christi Filipina
  • Gail Reyes Galang, Anggota, Peace Education Working Group, GPPAC (Filipina, Asia Tenggara); Kursi, Program Studi Kulawarga; Diréktur Mitra, Pusat Atikan Damai; Professor Madya, Jurusan Psikologi; Présidén, Maryknoll/Miriam College Alumni Association
  • Tony Jenkins, Anggota, Grup Gawé Atikan Peace, GPPAC (AS, Amérika Kalér); Koordinator, Kampanye Global pikeun Atikan Damai; Diréktur, International Institute on Peace Education; Dosen, Universitas Georgetown
  • Ketei Matsui, Anggota, Grup Gawé Atikan Damai, GPPAC (Jepang, Asia Wétan); Profesor, Jurusan Studi Kewarganegaraan Global, Universitas Seisen; Kampanye Global pikeun Atikan Damai, Jepang; Agama pikeun Damai, Komite Jepang; Asosiasi Internasional pikeun Awéwé Kaagamaan Liberal.
  • Jose F. Mejia, Anggota, Grup Gawé Atikan Peace, GPPAC (Kolombia, Amérika Kidul); Diréktur Eksekutif, Aulas en Paz
  • Kazuya Asakawa, Anggota, Grup Gawé Atikan Damai, GPPAC (Jepang, Asia Wétan); Sasama Panaliti, PRIME, Institut Panaliti Damai Internasional, Universitas Meiji Gakuin
  • Gohar Markosyan, Anggota, Peace Education Working Group, GPPAC (Arménia);Women for Development, LSM
  • Jae Young Lee, Anggota, Grup Gawé Atikan Damai, GPPAC (Koréa Kidul, Asia Wétan); Diréktur, Korea Peacebuilding Institute & Asosiasi Korea pikeun Kaadilan Réstoratif
  • Edita Zovko, Anggota, Grup Gawé Atikan Damai, GPPAC (Bosnia & Hérzégovina, Balkan); Puseur Dialog Nansen Mostar
nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

1 Comment

  1. Saran pikeun nyegah Konflik Bersenjata… Kontrol Senjata, Produksi Senjata sareng Perdagangan bakal nyegah Konflik Bersenjata… Kamakmuran ngalangkungan .Usaha mesin pembunuhan anu teu adil.getih manusa anu teu bersalah..

Gabung sawala ...