Kalaparan Taliban - atanapi urang Afghanistan?

(Poto: Institut Pembelajaran Afghan / Nyiptakeun Harapan Internasional)

"Éta dimana urang Afghan"

Mangtaun-taun ka pengker, nalika pendidik ngora nyandak kasempetan anu hébat pikeun ngarobih struktur sakola sareng kurikulum sahingga aranjeunna tiasa langkung nyinkronkeun sareng kanyataan dunya sareng kahirupan para nonoman, seueur pendidik ngantunkeun sakola pikeun milari cara anu sanés pikeun ngadidik. Nalika kuring naroskeun ka hiji guru anu komitmen pisan anu teu resep pisan tina "sistem" naha anjeunna neraskeun ngajar di sakola umum, jawabanna langsung sareng nyarios. Anjeunna ngawaler, "Kusabab éta tempat murangkalih." Nyingkabkeun naon anu kuring émutan mangrupikeun faktor penting tina komitmen kana tujuan, perawatan sareng perhatian pikeun jalma-jalma anu kalibet.

Pendidik perdamaian anu akrab sareng kajahatan sareng kaayaan Medea Benjamin sareng Ariel Gold outline dina pernyataan anu dipasang di handap bakal naroskeun patarosan anu sami. Dina nyanghareupan kaayaan ieu, naha nungkulan Taliban? Waleran anu urang pasihkeun dina arguméntasi anu dikedalkeun kalayan alus anu dituturkeun telepon anu saacanna dipasang mayar guru Afghanistan sareng tenaga kasehatan Éta jelas sareng otentik sapertos anu diomongkeun ku guru éta, "Sabab éta tempat urang Afghan." Kahirupan maranéhanana ayeuna - urang ngadoa teu lila teuing - dina kadali Taliban pangperangan. Jalma anu paduli ngeunaan kasalametanna, ngeunaan tetep hirup kamungkinan pikeun masa depan anu langkung saé pikeun nagara, ogé bakal milari cara pikeun berinteraksi sareng Taliban anu ngamungkinkeun salamet bari nyegah panyiksa salajengna, sareng panginten milarian cara pikeun ngirangan hak asasi manusa pelanggaran anu urang sadar pisan ku kanyeri.

Saperti sateuacanna, kami ngadesek pendidik perdamaian pikeun ngahontal ka sadaya anu nyandak kaputusan anu aya hubunganana, ngadesek aranjeunna pikeun ngalakukeun sagala kakuatan pikeun nyegah bencana kamanusaan satuluyna, pikeun ngadeukeutan ka Taliban ku cara ngarayu aranjeunna nyandak léngkah nuju karaharjaan. urang Afghanistan. (BAR, 10/19/2021)

Kalaparan Taliban - atanapi urang Afghanistan?

By  jeung 

(Diulang deui ti: Tanggung jawab Statecraft. 18 Oktober 2021)

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...