Poé Bumi Husus nelepon pikeun kontribusi kana volume ngadefinisikeun deui kaamanan global tina sudut pandang féminis

"...urang kedah sadar yén urang sanés ngan ukur nyicingan bumi, tapi urang bumi."
Nuju hiji Ékologi Manusa Integral, Maryknoll Society, 14th Bab Umum, sakumaha dicutat dina Majalah Maryknoll, Spring 2022

Definisi ulang kaamanan anu dilakukeun dina jilid ieu bakal dipuseurkeun Bumi dina éksplorasi konseptual sareng kontékstualisasi dina ancaman eksistensi krisis iklim. Anggapan dasar tina éksplorasi nyaéta yén urang kedah ngarobih pamikiran urang sacara jero, ngeunaan sagala aspek kaamanan; kahiji jeung foremost, ngeunaan planét urang jeung kumaha spésiés manusa relates to eta. Éditor ngaharepkeun yén para féminis anu ayeuna nalungtik, ngagambarkeun sareng ngalaksanakeun hubungan Bumi-manusa bakal nimbangkeun ngajukeun kontribusi kana jilid ieu..

Kumpulan ieu bakal ngajalajah konsép kaamanan dina kerangka féminis ngeunaan kaamanan manusa. Bakal ngajawab tantangan kaamanan paling urgent dinten ieu ti sudut pandang féminis, tempo strategi poténsi pikeun transformasi sistem kaamanan global tina salah sahiji konflik / krisis endemik kana salah sahiji kaamanan manusa stabil dicirikeun ku ékologi planet sustainable, agénsi manusa, sarta tanggung jawab kawarganagaraan global. Proposalna dugi ka 1 Juni.

Telepon pikeun Kontribusi pikeun Kaamanan Ngadefinisikeun Jilid:
"Perspektif Féminis dina Kaamanan Global: Nyanghareupan Krisis Eksistensial Konvergen"

éditor: Betty A. Reardon, Asha Hans, Soumita Basu jeung Yuuka Kagayma
Pamekar: Peace Pangaweruh Pencét

Pergeseran taneuh geopolitik ti mana krisis global konvergen anu teu acan kantos kantos tangtangan struktur kakuatan dunya parantos ngalungkeun pendirian kaamanan bahaya pisan. Aya pangakuan tumuwuh yén paradigma kaamanan nagara dominan nyaeta dysfunctional. A widening tina wacana kaamanan presents kamungkinan pikeun tinimbangan serius alternatif. Perspéktif kaamanan féminis narékahan pikeun nyaangan krisis global, ku kituna pikeun mere ilham cara mikir ngeunaan kaamanan global anu leuwih kondusif pikeun survival manusa jeung planét urang. Koléksi ieu dimaksudkeun pikeun ngajalajah sababaraha cara mikir sareng strategi poténsial pikeun ngarobih sistem kaamanan global tina konflik/krisis endemik kana kaamanan manusa anu stabil dumasar kana kaséhatan ékologis sareng lembaga sareng tanggung jawab manusa.

Panalitian sentral tina koleksi nyaéta, "Kumaha tilu krisis global eksistensi anu paling urgent sareng diakui sacara umum sareng hubungan sistemikna mangaruhan pangalaman sareng kamungkinan pikeun kaamanan manusa, ayeuna sareng sapanjang abad ka dua puluh hiji?"

Panalitian anu dilaksanakeun ngaliwatan lensa féminis-futuris bakal ngajalajah masalah komprehensif anu diwangun ku interaksi antara sareng antara: kaayaan darurat iklim (antar alia, konsékuansi tina objectification tina alam dunya, sarta fallacy manusa tina "fix téhnologis"); perang jeung pakarang (ia nganalisa sifat sareng tujuan lembaga perang sareng "budaya pakarang"); jeung apartheid gender (ia disempowerment sistemik awéwé salaku akar authoritarianism patriarchal dicirikeun ku kateusaruaan jeung ketidakadilan struktur ékonomi global, kolonialisme jeung sababaraha bentuk penindasan ras, agama jeung étnis).

Dipidangkeun dina sudut pandang konvergénsi tina tilu krisis sareng kabutuhan pikeun ngungkulan éta dina kerangka hubungan sistemikna, karyana bakal diwangun ku tilu bagian: 1) bubuka framing éditor, 2) tilu bagian substantif tina bab anu disumbangkeun, masing-masing. nu masing-masing baris museurkeun inquiries kana salah sahiji tina tilu krisis dianalisis dina watesan interlinkages na dua lianna, sarta 3) hiji kacindekan redaktur ', integral tina analisa masalah jeung nyimpulkeun arah saran pikeun aksi pikeun ngajawab masalah sacara umum. strategi pikeun parobahan dina kerangka pamikiran holistik-organik, féminis-futuris, salaku alternatif pikeun pamikiran kaamanan dominan tina rasionalis-reductionist, paradigma patriarchal museur ayeuna.

Kontribusi pikeun Bagéan 2 dipénta pikeun éséy anu diturunkeun tina panalungtikan féminis ngeunaan pangalaman kaamanan awéwé, ngerjakeun sistem kaamanan alternatif, sareng usulan féminis pikeun résolusi tina tilu krisis salaku léngkah pikeun ngahontal sistem kaamanan manusa global.

Bab-bab individu bakal nunjukkeun yén krisis-krisis ieu gaduh pangaruh anu saling nguatkeun, sabab ibukota global digabungkeun sareng pola pikir militeristik, teu aya hubunganana sareng kateusaruaan apartheid gender sareng eksploitasi kasar pangeusina. Kami milarian karangan anu ngajalajah sababaraha hubungan antara krisis sareng kabutuhan nganalisis aranjeunna dina kontéks konvergénsina. Éditor bakal mendakan unggal bab dina kerangka komprehensif anu digariskeun dina Bagéan 1, sareng ngamimitian wacana ngeunaan éta pentingna pikeun ngahontal kaamanan manusa ku ngajukeun patarosan pos bab, hiji panalungtikan anu diringkeskeun salaku dasar pikeun strategi pikeun tindakan praktis. dirumuskeun dina Bagian 3.

Krisis Iklim: Planét di Risk

Darurat iklim balukar tina gagalna ngurangan émisi karbon, ngurangan bio-diversity balukar tina ngembangkeun salah arah sarta téhnologi ngaruksak lingkungan pervades sarta exacerbate dua krisis lianna. Éta mangrupikeun ancaman anu paling jelas sareng penting pikeun kaamanan manusa. Dina umur nalika komunitas dunya geus sapuk kana standar tanggung jawab ékologis, nagara ngabales ku ukuran pikeun mitigasi jangka pondok tinimbang robah-robah jangka panjang pikeun nungkulan ketidakadilan ékonomi jeung konsumsi ngaruksak Bumi, sarta sumberdaya weaponizing. Tanggung jawab ékologis nyauran demilitarisasi kaamanan salaku kabutuhan pikeun nyalametkeun pangeusina.

Kontribusi anu kedah dipertimbangkeun: Pikeun bagian ieu, urang milarian karangan anu nunjukkeun sareng ngadokuméntasikeun hubungan integral antara darurat iklim sareng krisis sistem kaamanan militér anu disfungsi, atanapi alamat kurangna partisipasi awéwé sareng sudut pandang féminis dina pendekatan nagara-nagara pikeun krisis iklim. Tulisan anu fokus kana Global South, dimana komunitas ngalaman kamiskinan anu aya hubunganana sareng iklim anu paling parah sareng ningkatkeun deprivation, nawiskeun analisa féminis atanapi ngajalajah cara pikeun nyanghareupan kaayaan darurat anu kondusif pikeun kasalametan umat manusa sareng planét urang bakal disambut.

Krisis Perang sareng Senjata: Imperatif Robah Sistem Kaamanan

Sistem kaamanan global anu dipuseurkeun ku nagara parantos kaganggu ku persépsi anceman yén sadaya sarat sanésna kaserang ku modeu militeris pikeun réspon ancaman, ngajaga perang dilebetkeun salaku fitur konstan sistem pulitik. Dikuatkeun deui ku sikep sosial budaya, perang mangrupikeun kaayaan manusa. Akibatna, framing sempit ngeunaan awéwé, perdamaian, jeung wacana kaamanan leuwih preoccupied kalawan isu partisipasi awéwé sarta pencegahan kekerasan gender ti dina jalur ka abolition perang. Diskusi féminis ngeunaan hubungan lingkungan-pangwangunan jarang ngabahas hubungan antara militarisme, degradasi lingkungan anu ngagedekeun kateusaruaan génder. A assessment holistik tina masalah dasar perang merlukeun tinimbangan tina rentang pinuh tina interrelationships ieu nu ngawengku sistem perang. Karangan bakal nyayogikeun penilaian sapertos yayasan pikeun usulan féminis pikeun alternatif perang.

Kontribusi anu kedah dipertimbangkeun: Pikeun bagian ieu, urang neangan karangan pikeun nyaangan interrelationships antara urgencies darurat iklim jeung kaamanan militarized jeung gains bisa dilakukeun dina pindah ka arah kaamanan manusa sabenerna ku redefining kaamanan manusa jeung proposing alternatif pikeun perang jeung konflik pakarang nu bakal, ogé, ningkatkeun kaamanan Bumi.

Apartheid Gender: Krisis Paradigma Patriarchal

Frase "apartheid génder" dipaké pikeun nunjuk sistem umum separations oppressive kalawan épék négatip na on duanana tertindas sarta oppressor of segregation gender patriarchal. Patriarchy mangrupikeun susunan kakawasaan anu langkung lega tibatan pamisahan peran séks. Éta paradigma pulitik pikeun sabagéan ageung lembaga manusa, hiji hirarki dimana ampir sadaya awéwé ngalaman defisit kakawasaan sareng kurangna partisipasi dina sabagéan ageung ranah kabijakan umum anu nyegerkeun dina sababaraha kakurangan anu ditanggung ku sadayana, lalaki sareng awéwé, teu kaasup ti luhur. hirarki. Éta ngadasarkeun kateusaruaan sistem politik sareng ékonomi global.

Proliferasi bencana lingkungan, perjuangan bersenjata, sareng konflik ideologis parantos nyababkeun segregasi anu langkung parah, dibuktikeun nalika langkung seueur nagara digolongkeun dina pangaruh otoriterisme fundamentalis tina sababaraha ideologi sareng agama. Ngaronjatna réduksi dina kaamanan manusa awéwé jelas nembongkeun deficit kaamanan signifikan dina sistem kaamanan nu aya, sarta imperatif corollary tina hiji pilarian pikeun gender ngan alternatif.

Kontribusi anu kedah dipertimbangkeun: Pikeun bagian ieu, kami ngajak éséy anu nampilkeun analisa féminis ngeunaan sistem kaamanan militér, nunjukkeun mangpaat partisipasi awéwé dina pembuatan kawijakan iklim sareng kaamanan, studi kasus anu ngagambarkeun aksi iklim éféktif awéwé atanapi ékspérimén sareng politik kaamanan manusa, sareng / atanapi ngajukeun alternatif féminis. nampilkeun kawijakan sareng sistem iklim sareng kaamanan.

Ngirimkeun Kontribusi Mungkin

Mangga ngirim karangan, draf, atawa abstrak pikeun tinimbangan [email dijaga] jeung [email dijaga] ku 1 Juni 2022, Hatur nuhun.

 

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...