Ngamankeun Démokrasi dina Pilkada Konflik: Sumberdaya pikeun Pendidik

perkenalan

Amérika Serikat aya di ambang pamilihan anu henteu stabil sacara historis, dimana pamimpin politik tangtu ngahaja nempatkeun bibit cangcaya anu nyasabkeun ngeunaan legitimasi hasil pamilihan umum. Neruskeun résiko démokrasi mangrupikeun usaha langsung sareng stratégi pikeun nyingsieunan pamilih; ancaman pikeun nyebarkeun militér upami pamilihan diadu ku demonstran di jalanan; sumebarna paningkatan milisi sayap katuhu anu ditujukeun pikeun ngamankeun kameunangan politik ngaliwatan kekerasan; sareng présidén anu teras-terasan nyatakeun yén anjeunna moal nampi hasil pamilihan umum sareng nolak ninggalkeun jabatan. Seueur analis politik sareng panaliti perdamaian ngaduga hasil anu bentrok, kudéta poténsial, sareng poténsial tinggi pikeun kekerasan pasca-pamilihan umum.

Janten, naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngalestarikeun démokrasi sareng ngajagi hasil pamilihan umum? Kumaha urang tiasa ngaréspon kasieunan, kudéta poténsial, usaha nyingsieunan, sareng kekerasan kalayan henteu kekerasan? Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian nyusun daptar sumber daya pikeun ngadukung pendidik dina usahana pikeun ngajar ngeunaan momen politik ayeuna, nyiapkeun mahasiswa pikeun sacara konstruktif sareng tanpa kekerasan ngabales ancaman, sareng ngabina démokrasi anu langkung mantep sareng sustainable pikeun ka hareup.

Kumpulan ieu - hiji karya anu lumangsung - kalebet analisis, studi kasus sajarah, tautan kana gerakan pro-démokrasi, sareng kasempetan latihan non-kekerasan. Kami bakal neraskeun nambihan kana kumpulan ieu nalika kami mendakan sumberdaya anyar. Kami ogé ngabagéakeun kontribusi anjeun. Mangga anggap pasang saran anjeun dina bagian koméntar di handap ieu atanapi via email.

Diropéa: November 2, 2020


Analisis Panilitian Politik sareng Perdamaian


Sieun Trump Tiasa Kalah Pamilihan, Nolak Léngkah Turun Inspirasi Rébuan Pikeun Diajar Résistansi Damai

Ku Robin Young & Serena McMahon
WBUR - Kieu sareng Ayeuna

Rébuan parantos ngiringan dina grup payung nasional Ngajaga Hasilna pikeun nolak kekerasan ngalawan naon anu aranjeunna tingali salaku kudéta anu mungkin.

Tilu Cara Anyar Masyarakat Sipil Ngajagaan Pamilihan AS

Ku Ashley Quarcoo
Kurnia Carnegie pikeun Perdamaian Internasional (28 Oktober 2020)

Dina dinten-dinten akhir anu kaburukan sateuacan pamilihan umum Amérika Serikat, seueur pamilih anu gugup ngeunaan résiko kekerasan sareng naha hasilna bakal dianggap sah. Kelompok organisasi masarakat sipil anu beragam anu malikkeun kapercayaan kana prosés na.

Kumaha nyanghareupan kekerasan jangjang katuhu nalika ngabela pamilihan - paguneman sareng George Lakey 

Ku Bryan Farrell 
Ngalaksanakeun Kekerasan (15 Oktober 2020)

Nalika urang Amerika nyiapkeun pikeun ngeureunkeun kudéta, masalah pikeun kaamanan beuki ningkat. Palatih lami-lami George Lakey nawiskeun pelajaran ngeunaan ngungkulan rasa sieun sareng ngirangan kekerasan.

Kumaha Ngahontal Disiplin Anu Kuat pikeun Suksés: Pitunjuk pikeun Gerak Pro-Démokrasi

Ku Maciej Bartkowski
Pikiran Gerakan ICNC tina Gerakan (29 Oktober 2020)

Diktator dikerjakeun disiplin anu teu weléh nalika aranjeunna olahraga-atanapi hoyong laksanakeun - nahan kontrol kana masarakatna. Salaku réspon, gerakan kedah dianggo pikeun ngasah sareng ngamangpaatkeun disiplin sorangan. Janten langkung disiplin tibatan lawanna masihan gerakan antuk unggul dina meunang.

Nyegah Pamilihan Présidén anu Kaganggu sareng Transisi

Ku Proyék Integritas Transisi (TIP) (Agustus 2020)

Dina Juni 2020 Proyék Integritas Transisi (TIP) ngayakeun sakumpulan bipartisan langkung ti 100 pamaréntahan senior sareng pamimpin kampanye senior sareng ahli sanésna dina séri latihan perencanaan skénario krisis pamilihan umum 2020.

Naha Amérika Serikat siap nolak kudéta?

Ku Stephen Zunes
The Progressive (26 Oktober 2020)

Upami Trump nolak turun, urang kedah siap pikeun teu kerja sama.

Naon rencana permainan upami Trump leres-leres nyobian nyolong pamilihan umum? 7 taktik pikeun ngeureunkeun kudéta

Ku Daniel Hunter
Ngalaksanakeun Kekerasan (21 Oktober 2020)

Kusabab pencegahan kudéta ngagaduhan perhatian umum, ieu mangrupikeun séri taktik sareng rencana kanggo membela démokrasi urang.

Ieu mangrupikeun rumus anu kabuktosan pikeun mayungan sora bari tetep perdamaian

Ku Maria J. Stephan
Ngalaksanakeun Kekerasan (17 Oktober 2020)

Pikeun nyegah pamilihan anu dipaling urang kedah meunang sacara pasti dina pamungutan suara sareng nganggo tindakan massa anu teu telenges pikeun ngabéla hasil anu sah.

Naon anu bakal diperyogikeun pikeun membela pamilihan umum? Ieu salah sahiji strategi anu unggul

Ku George Lakey
Ngalaksanakeun Kekerasan (10 Séptémber 2020)

Protes anu tuur henteu bakal ngeureunkeun parebutan kakuatan Trump. Éta bakal nyandak sababaraha jelas, tiasa dilakukeun strategi anu babarengan ngamungkinkeun urang meunang.

10 hal anu anjeun kedah terang pikeun ngeureunkeun kudéta

Ku Daniel Hunter
Ngalaksanakeun Kekerasan (18 Séptémber 2020)

Nalika tetep jalma fokus kana prosés pamilihan anu kuat, kuat kedahna, urang ogé kedah nyiapkeun kudéta.


Pitunjuk, Gerakan, sareng Kasempetan Pelatihan


Tahan Garis: Pitunjuk Pikeun Ngajagaan Démokrasi

Ku Hardy Merriman, Ankur Asthana, Marium Navid, & Kifah Shah

Sadayana ngagaduhan peran pikeun ngabela démokrasi urang. The Tahan pituduh Garis mangrupikeun buku panduan léngkah-léngkah ngeunaan kumaha cara nyiapkeun sareng naon anu kedah dilakukeun bisi aya usaha pikeun ngarobah hasil pamilihan umum.

Pitunjuk pikeun Mobilisasi Massa Pilkada

Ku Proyék Gangguan

Hanjakal sigana aya sababaraha urang panginten nyobian nyolong pamilihan umum sareng urang panginten kedah ngalakukeun tindakan ngaganggu anu diskalakeun sacara masal. Ieu pitunjuk pikeun kumaha urang tiasa ngajantenkeun éta kajantenan.

Ngajaga Hasilna

Protéksi Hasil mangrupikeun koalisi mitra anu terus bertegas pikeun ngajagaan aturan hukum sareng ngajagi hasil akhir anu sah tina pamilihan umum 2020. Upami Donald Trump éléh pamilihan sareng nolak ngaku / ngaruksak hasilna, jaringan pasangan Jaga Hasil bakal ngaktipkeun anggotana sareng ngalakukeun tindakan koordinasi pikeun nangtayungan démokrasi urang.

Pilih Démokrasi

Démokrasi rapuh. Kami ngagaduhan alesan hariwang yén gugur ieu urang tiasa ningali parebutan kakuatan anu henteu demokratis - a kup. Urang ogé terang yén masarakat tiasa ngabela démokrasi urang. Protes protés non-kekerasan parantos ngeureunkeun kudéta di tempat sanés, sareng kami panginten kedah ngalakukeun hal anu sami di nagara ieu.

Pamilihan umum dianggo kusabab masarakat umum satuju pikeun ngahargaan hasil. Nya kitu, kudéta dianggo ngan ukur lamun masarakat ngahargaan aranjeunna. Nalika masarakat awam nolak nampi kudéta salaku sah, kudéta runtag. Panolakan katingalina sapertos jutaan jalma anu ngagunakeun alat-alat anu henteu nganggo kekerasan pikeun ngadelegasi kudéta ku nunjukkeun, nolak paréntah, sareng mareuman nagara dugi ka démokrasi unggul.

Kusabab kitu urang ayeuna komitmen pikeun milih démokrasi: ku milih, pastikeun sadaya sora diitung, sareng siap-siap jalan-jalan upami kudeta.

Babarengan, urang milih démokrasi.

Jaringan Amanah

Jaringan Amanah mangrupikeun jaringan / platform anu lega anu dirancang pikeun nyegah konflik anu telenges sateuacan, nalika sareng saatos pamilihan umum AS 2020. Tujuanana TRUST Network nyaéta pikeun nyegah sareng ngatasi kekerasan anu dirangsang ku masalah sosial - sateuacan pamilihan umum 2020, nalika pamilihan umum, sareng saatosna, nalika urang ngawangun deui persatuan urang. Sedengkeun kaayaanana ngareuwaskeun sateuacan pamilihan umum, éta ogé jelas pisan yén henteu paduli saha anu meunang, kabutuhan pikeun kohesi komunitas henteu kantos langkung ageung.

Dina raraga ngaidentipikasi sareng ngaleungitkeun ancaman atanapi instansi kekerasan sabab timbul, kami ngawangun mékanisme Tanggapan Awal Peringatan Dini dikembangkeun khusus pikeun Amérika Serikat.

Konci pikeun usaha ieu nyaéta partisipasi organisasi perdamaian lokal Amérika sareng individu anu terang komunitasna ti jero.

Kasempetan Pelatihan: Kumaha Ngéléhkeun Parebut Daya Anu Hubungan sareng Pamilihan

Gabung sareng salah sahiji bengkel nasional Pilih Demokrasi anu dipimpin ku George Lakey. Aya kasempetan yén Trump anu nekat bakal ngaréspon kameunangan sempit ku Biden ku nyatakeun pamilihan umum palsu, ngadesek basisna pikeun ngadukung Kapersidenan anu teras-terasan. Latihan ieu bakalan ngabagi hal-hal anu paling penting pikeun dipikanyaho sareng latihan supados siap pikeun kamungkinan éta.

Kasempetan Pelatihan ditawarkeun ku Tim Peace DC (online)

Tim Peace DC nawiskeun sababaraha pelatihan online anu bakal datang, kalebet:

  • Perlindungan Pamilihan Umum AS 2020: Intervensi Bystander sareng Komunikasi Non-Kekerasan
  • Lingkaran Komunitas Réstoratif: Gila pikeun integritas
  • Kasalametan Komunitas Non-kekerasan pikeun Skénario Pilkada.
  • Perlindungan Sipil sareng Ngiringan Pakarang
  • Semedi sareng Non-kekerasan
  • Intervensi Bystander Aktip

Analisis Sejarah & Studi Kasus


Studi Kasus disusun ku Milih Démokrasi

Nalika ngeunaan diajar ngeunaan kudéta, urang henteu kedah ngamimitian ti heula. Pilih Démokrasi parantos ngaidentifikasi sababaraha studi kasus ngeunaan gerakan massal anu parantos liren. Diajar nepi!

Résistansi Sipil Ngalawan Coups: Perspéktip Komparatif sareng Sejarah

Ku Stephen Zunes
ICNC Monograph Series (Désémber 2017)

Bangsa-bangsa henteu mampuh upami militér mutuskeun badé nindak kudéta. Dina mangpuluh-puluh kali dina sababaraha dasawarsa terakhir, bahkan dina nyanghareupan pamimpin pulitik anu nyingsieunan sareng teu paduli internasional, masarakat sipil parantos naék pikeun nantang kaum putchists ngalangkungan aksi langsung non-kekerasan sareng nonkooperasi.

Pikeun Anggota Pasukan Kaamanan: Pitunjuk pikeun Ngadukung Gerakan Pro-Demokrasi

Ku Maciej Bartkowski
Pikiran Gerakan ICNC tina Gerakan (29 Séptémber 2020)

Nalika warga nagara ngalawan résistansi sipil pikeun démokrasi ngalawan aturan otoriter, kumaha anggota panegak hukum, kaamanan interior, jasa intél, sareng militér di nagara éta tiasa ngabantosan?

Nolak Pamilihan Dipaling: Pelajaran ti Filipina, Sérbia, Ukraina, sareng Gambia

Ku Stephen Zunes
Pikiran Gerakan ICNC tina Gerakan (23 Oktober 2020)

Diskusi parantos tumetep mangpulan-bulan ngeunaan kumaha hasil pamilihan umum Amérika Serikat anu bakal datang tiasa diperebutkeun sareng kamungkinan dibalikkeun.

Teu aya anu terang pasti naon anu bakal kajadian, tapi aya precedents urang tiasa diajar tina ngeunaan kumaha usaha pikeun ngagulingkeun hasil pamilihan umum parantos dieureunkeun. Opat kasus dina dasawarsa ayeuna-hiji di Asia Tenggara, hiji di Afrika sareng dua deui di Éropa Wétan-ngalibetkeun présidén atanapi partai anu nyobaan pamilihan ngan ukur dibalikkeun ku aksi langsung non-kekerasan langsung. Tulisan ieu ningali kasus ieu, sareng ngaidentipikasi pelajaran penting.

1 Comment

  1. Nuhun kana inpormasi sanaos kuring henteu aya di Amérika Serikat, tapi saur kuring sadayana pembina perdamaian sok sareng kedah teras-terasan nyambung sabab pamilihan umum aya dimana-mana. Nanging, unggal pamilihan henteu diarepkeun janten damai tapi kedah tengtrem. Nalika waktuna pamilihan umum, wargi kedah teras-terasan gaduh hal-hal anu aya di pengkereun pipikiran, Hiji, ngarepkeun juara sareng anu éléh, dua, ngarepkeun perang perdamaian. Pikeun ngahontal perdamaian dina unggal pamilihan, warga kedah nyingkahan hasutan nalika milih, aranjeunna kedah waspada kana kalakuan sareng ucap na anu paling penting kedah waspada sareng sayaga ngajaga nagara-nagara na tina kudéta sareng ieu ngan ukur tiasa kahontal kalayan 'Pendidikan sateuacan Pamilihan '.

Gabung sawala ...