Jalan ka Perdamaian Damai: Perdamaian sareng Kekerasan tina Pandangan Barudak

Siswa sakola dasar nganggap konsép perdamaian kalolobaanana dina rasa pribadi-individu sareng aranjeunna langsung nganggap konsép kekerasan salaku kekerasan sosial budaya.

(Diulang deui ti: Jurnal Studi Pendidikan Internasional. 2018)

By Fatih Yilmaz

Yilmaz, F. (2018). Jalan ka pendidikan perdamaian: Damai sareng kekerasan ti sudut pandang barudak. Studi Pendidikan Internasional, 11 (8), kc. 141-152. DOI:10.5539 / ies.v11n8p141

abstrak

Penting pikeun ngadopsi konsép perdamaian salaku budaya nalika HAM, démokrasi, koeksistensi sareng keragaman dihargaan dina tingkat sosial. Utamana dina umur dini, ngenalkeun konsép ieu ka individu tiasa nyegah budaya telenges tina mendakan dukungan sosial atanapi individu. Dina pengertian ieu, individu dipiharep nyebarkeun perdamaian ngalangkungan pendidikan sareng ngaluarkeun kekerasan. Dina panilitian ieu, diusahakeun nunjukkeun kumaha murid sakola dasar nganggap konsép perdamaian sareng kekerasan dina kahirupan sadidinten. Parantos diusahakeun nangtoskeun kumaha murid ngajelaskeun konsép ieu dina gambar gambarna, ungkapan sastra sareng lisan. Panilitian ieu dirarancang salaku panilitian kualitatif tina tarékah panilitian kualitatif. 68 murid sakola dasar ilubiung dina panilitian. Murid parantos ngaidentifikasi opat téma utama dina masalah perdamaian: "Damai universal / antar-komunal, antar-kelompok / perdamaian sosial, perdamaian antar-pribadi sareng perdamaian individu." Dua puluh lima sub-téma anu aya patalina sareng 4 téma utama ieu parantos didamel. Sedengkeun pikeun kekerasan, opat téma utama parantos muncul: "kekerasan sosial budaya, kekerasan langsung, kekerasan kelompok sareng kekerasan ékologis". Genep belas sub-téma parantos dikedalkeun, gumantung kana opat téma utama ieu. Tos kapendak yén dina pengertian umum, aranjeunna nganggap konsép perdamaian kalolobaanana dina rasa pribadi-individu sareng aranjeunna langsung nganggap konsép kekerasan salaku kekerasan sosial budaya.

pencét di dieu pikeun ngakses tulisan

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...