Nyawalakeun kaayaan COVID Jalma-jalma anu aya di handapeun Tangga Ékonomi

Sidang Indung Carmel Sr. Merin Chirackal Ayrookaran masihan masker pikeun TKI di beulah kidul-kulon nagara Kerala. (Poto: disayogikeun ka GSR)

Perkenalan rai

jeung ieu Sambungan Corona, kami nawiskeun bacaan anu sanés tina Laporan Suster Global (proyék Reporter Katolik Nasional). GSR nawiskeun laporan unik, langsung tina sababaraha masalah sareng masalah anu dibahas ku pendidikan perdamaian, sareng pedaran anu inspirasi tina kateguhan sareng komitmen seueur biarawati Katolik dina padamelanna pikeun ngungkulan ketidakadilan dasar anu nimbulkeun masalah. GSR mangrupikeun trove harta tina studi kasus pikeun pendidikan perdamaian.

Dihandap ieu anjeun bakal mendakan repost tulisan Juli 13, 2020 GSR "Biarawati India ngabantosan kuli migran terdampal di jalan salami lockdown”Diawalan ku perkenalan pikeun ngabantosan pendidik perdamaian dina nyusun pertanyaan anu relevan.

 

Nyawalakeun kaayaan COVID Jalma-jalma anu aya di handapeun Tangga Ékonomi

"Biarawati India ngabantosan buruh migran ... ” mangrupikeun salah sahiji laporan anu jelas, dipasang ku Laporan Suster Global. GSR mangrupikeun sumber tina panjelasan anu jelas pisan ngeunaan kanyataan kasangsaraan manusa anu ditumpukeun ku struktur ékonomi global anu teu adil anu diungkabkeun COVID-19, sabab nganyenyeri aranjeunna (tingali ogé: Tangga Ékonomi Berwarna Kode.)

Carita ieu nyaritakeun sababaraha cara kréatip awéwé masarakat sipil, dina hal ieu sadulur Katolik, ngaréspon kaayaan miskin, dina hal ieu TKI India, anu nandangan kasusahan pandemi. Éta mangrupikeun conto anu sanés tina tindakan langsung ku awéwé dina kaayaan krisis, pikeun mayunan kaamanan manusa. Peta sapertos anu diulas dina séri GCPE minggu kamari, Pembaruan ngeunaan Perdamaian sareng Kaamanan Awéwé.

Urang tingali kumaha biarawati Katolik ieu ngabantosan migran anu teu padamelan sareng padamelan. Bumi anu teu aya tempat nempatkeun aranjeunna dina résiko ditéwak kusabab ngalanggar penguncian ketat India, aranjeunna henteu ngagaduhan jalan tapi balik, seueur anu jalan, ka kampung halaman na. Deui, urang ningali épéktipitas tindakan langsung sareng lokal nalika pamaréntah henteu meta, sareng organisasi nasional ageung teuing rumit pikeun tugas-tugas anu mendesak. Kaayaan sapertos kieu diideuan usulan pikeun Rencana Aksi Masarakat sareng ideu anu dikedalkeun dina tulisan GCPE: Manifesto Alps-Adriatik: Politik Anyar pikeun Dunya Pasca COVID. Réspon anu teu raoseun sareng teu nyukupan pikeun seueur ancaman planet, sapertos anu urang alami dina pandemi, kamiskinan global, senjata nuklir, sareng krisis ékologis, ngajantenkeun tindakan lokal langkung mendesak sareng nyorot tanggung jawab sareng poténsi masarakat sipil pikeun mingpin jalan ka a Anyar Biasa.

- BAR, 7/20/2020

Biarawati India ngabantosan kuli migran terdampal di jalan salami lockdown

Loreto Srs., Ti kénca, Nirmala Toppo, Sawanti Lakra, Jiwanti Tete, Rajini Lugun sareng Gloria Lakra ngantosan dina panas ngepak ku bungkus tuangeun pikeun kuli TKI anu nuju di jalan raya nasional. (Poto: disayogikeun ka GSR)

By Jessy Joseph

(Diulang deui ti: Laporan Suster Global. 13 Juli 2020.)

BARU DELHI - Sr. Sujata Jena henteu tiasa bobo saatos ningali gambar budak awéwé anu beurat dina sirahna dina pesen WhatsApp. "Beungeutna patri, baseuh ku cimata, angker kuring," anggota éta Sacred Heart of Jesus and Mary ngawartoskeun Global Sisters Report.

Poto ieu disebarkeun pikeun ngagambarkeun nasib ratusan rébu jalma anu ngalanggar jalan tol India saatos lokakarsa nasional anu ngandung pandemi virus corona.

Nalika Jena ningali dina platform média sosial gambar sareng pidéo ti sakitar India, pengacara umur 38 taun sareng biarawati badé ngabantosan migran dugi ka bumi. Hiji klip pidéo nempokeun 10 pagawé ramé ka kamar di Kerala, nagara bagian kidul-kulon India. Éta lalaki nyarios yén dununganana parantos ngonci aranjeunna sareng yén aranjeunna peryogi pisan bantosan pikeun ngahontal désa-désa na di Odisha, langkung ti 1,000 mil kalér-kalér.

Nalika lockdown ngurung anjeunna ka biara di ibukota Odisha Bhubaneswar, Jena tanggal 17 Méi ngagabung kana jaringan média sosial anu ngabantosan migran anu terdampar.

Dugi ka 24 Juni, langkung ti 300 migran, kalebet 10 urang, terdampar di nagara bagian kidul India dugi ka kampung halaman na di nagara bagian sapertos Bihar, Chhattisgarh, Odisha sareng Benggala Kulon di wétan India, berkat Usaha Jena.

Jena aya diantara ratusan biarawati Katolik anu aya di garis payun nalika garéja ngahontal kuli migran anu kapangaruhan ku Perdana Menteri lockdown 21 dinten mimiti Narendra Modi ditumpukeun ka 1.3 milyar jalma India ti tengah wengi 25 Maret kalayan bewara ngan opat jam ' .

Lockdown, dianggap salaku usaha pangageungna sareng paling hese di dunya ngandung pandemi, parantos diperpanjang lima kali kalayan tingkat régulasi régulasi dugi ka 31 Juli.

Kuncén ujug-ujug ngahasilkeun jutaan padamelan TKI di kota.

"Nalika aranjeunna kaleungitan padamelan, aranjeunna henteu ngagaduhan tempat cicing, teu gaduh pendapatan sareng teu aya kaamanan," saur Salesian Fr. Joe Mannath, sekretaris nasional di Konperénsi India Agama, asosiasi lalaki sareng awéwé atasan utama agama di nagara éta.

Nalika lockdown ngeureunkeun sistem angkutan umum India, kuli migran di kota ngagempur jalan raya sareng jalan dina sababaraha dinten. Seuseueurna jalan-jalan sareng sababaraha aya anu angkat ka kampung-kampung asli na, ratusan mil jauhna.

Mannath nyarios yén sieun kalaparan sareng kaserang coronavirus nyababkeun "kacau Budalan”Pagawé ti kota.

Grup garéja aya diantara anu nyobian ngabantosan padamel ieu.

Tanggal 6 Juni, Caritas India, agénsi bantuan uskup India, ngawartosan a webinar yén gareja ngahontal langkung ti 11 juta jalma salami masa lockdown, kalebet seueur padamel nagri.

Mannath, anu koordinasi langkung ti 130,000 kaagamaan di India, kalebet ampir 100,000 awéwé, nyatakeun sabagéan ageung jasa éta dilakukeun ku agama.

Awéwé sareng lalaki agama patepung sareng padamel anu terdampar di jalan, di bumi panyumputan sareng gugus kumuh di sagala rupa penjuru nagara. Kalayan sumbangan diocésan, jamaah sareng lembaga bantuan, aranjeunna nyayogikeun padamel éta, tuangeun sareng artos kanggo ngahontal imahna.

Mannath nyatakeun yén agama Katolik parantos ngalakukeun "padamelan anu paling saé pikeun anu paling meryogikeun nalika dikunci." Pendeta Salesian ogé nyebatkeun naon anu dilakukeun ku agama "jauh langkung" tibatan anu aya dina laporan naon waé.

"Nalika kuring naros ka atasan utama pikeun laporan gancang ngeunaan naon anu dilakukeun, kami nampi langkung ti 750 laporan. Éta nunjukkeun jasa éksténsif anu dilakukeun ku agama, "saur anjeunna ka GSR dina akhir Juni.

Mannath ngajelaskeun yén agama Katolik India mutuskeun pikeun henteu ngagaduhan rencana anu terkoordinasi sasarengan pikeun ngabantosan para padamel, tapi ngabiayaan individu sareng jamaah anu ngalayanan aranjeunna.

Salah sahiji agama sapertos kitu Loreto Sr. Punitha Visuvasam di Doranda caket Ranchi, ibukota nagara bagian wétan India Jharkhand sareng tempat rébuan pendatang.

Nalika para padamel mimiti sumping kana treuk sareng beus, biarawati Loreto tanggal 23 Méi angkat ka jalan raya di Jharkhand sareng bungkus dahareun. Para biarawati mendakan seueur anu jalan jauh ka bumi. "Kami ngabantosan aranjeunna naék beus ka kampung-kampungna," Visuvasam nyarios ka GSR ku telepon. *

Anjeunna nyarios yén aranjeunna mendakan padamelna kalaparan, haus sareng capé sareng ngariung sapertos sato dina treuk. Salami mangtaun-taun, adi-adina tuangeun 400 dugi ka 500 jalma dina transit unggal dinten.

Aranjeunna ogé kolaborasi sareng jamaah anu sanés, sapertos Misionaris ti Amal, sareng nonoman Katolik pikeun ngadistribusikaeun katuangan dina arahan Archdiocese Ranchi.

Jamaah anu sanés di Ranchi, éta Suster Ursuline Tildonk, ngahontal ka pendatang ti 3 April. Para biarawati nyumput sababaraha diantarana di sakola na di Muri, sakitar 40 mil wétaneun Ranchi.

"Kami nyayogikeun aranjeunna sadayana kabutuhan poko sapertos tuangeun, pakéan sareng pakakas kaamanan," Sr. Suchita Shalini Xalxo, propinsi Ranchi jamaah, nyarios ka GSR 17 Juni.

Xalxo nyatakeun yén migran éta dina "kaayaan anu pathetic" nalika aranjeunna sumping ka pusatna. "Seueur anu parantos leumpang dua atanapi tilu dinten teu nganggo tuang. Sababaraha keok ku pulisi nalika aranjeunna nyebrang ti hiji nagara ka nagara anu sanés, "saur Xalxo.

Nyusun transportasi pikeun pendatang mangrupikeun hariwang utama pikeun jalma sapertos Sr. Tessy Paul Kalapparambath. Nya Suster Misionaris tina Immaculate** di Hyderabad, ibukota nagara Telangana di kidul-wétan India, nyayogikeun tuangeun sareng ubar pikeun pendatang anu ngalih.

Imah novisiatina, tempatna caket jalan raya, nyebarkeun tuangeun sareng cai minum ka sakitar 2,000 pendatang. Timna ogé ngadistribusikaeun bungkus dahareun di stasiun karéta.

"Éta matak nyeri haté ningali rébuan lapar sareng haus dina usum panas ieu," Kalapparambath, sekretaris Komisi Buruh Majelis Uskup Katolik Telugu, ngawartoskeun GSR.

Di Hyderabad, Sr. Lissy Joseph ti Suster Maria Bombina angkat ka stasiun beus sareng karéta di awal April nalika média nyaritakeun kaayaan pendatang. Anjeunna pendak sareng padamel ti Assam, Jharkhand, Odisha, Uttar Pradesh sareng Benggala Kulon - ngariung dina rompok tanpa tuang, artos atanapi tempat berlindung.

"Éta mangrupikeun adegan anu ngaganggu," saur Joseph ka GSR.

Sakelompok nyarios ka Yusup yén dununganana ngaleungit saatos nyetir aranjeunna dina treuk ka Karimnagar di Telangana tatangga. Aranjeunna berhasil mendakan treuk anu sanés pikeun angkat ka Hyderabad, langkung ti 100 mil kidul. Yusup pendak sareng aranjeunna saatos pulisi maréntahkeun aranjeunna balik ka mana waé asalna. "Hal anu munggaran anu kami lakukeun nyaéta nyusun tuangeun kanggo aranjeunna," saur Yusup.

Nun éta teras ka pulisi, anu nolak ngabantosan padamelna, nyatakeun yén aranjeunna sanés milik daulatna.

Sapertos Jena, Joseph nganggo jaringan aktivis sosial pikeun milari bantosan pikeun para migran. Joseph medar poto para pagawé dina média sosial sareng pengacara awéwé ngajukeun kasus ngalawan pulisi sareng ngirimkeun gambar ka kolektor distrik.

"Bagikeun kaayaan tina imigran miskin ieu dina média sosial ngabantosan pisan. Barang-barang ngalih sareng kantor tenaga kerja negara ngahubungi kuring, "saur Joseph. A perwira SMP nyandak padamelna ka tempat panyumputan samentawis sareng nyusun dua beus kanggo nyandak aranjeunna ka Odisha.

Sababaraha biarawati di Kerala siap pikeun nungkulan masalah TKI. Kongregasi Indung Carmel parantos dimimitian di 2008 di CMC Gerakan Pagawé Migran pikeun ngabantosan aranjeunna anu kabur kekerasan anti-Kristen di Odisha taun éta. Teras diperpanjang pikeun ngabantosan padamel ti nagara-nagara sanés.

Sr. Merin Chirackal Ayrookaran, anu koordinat gerakan éta, nyatakeun aranjeunna nyiapkeun kamp-kamp médis, telecounseling sareng pas kanggo padamel anu terdampar mulih.

Di Cirebon, Haté Suci Sr. Celine George Kanattu aya diantara anu ngabantosan migran anu terdampar. Anjeunna ngamimitian ngabantosan kuli saatos sababaraha padamel rumah tangga sumping ka anjeunna pikeun tuangeun. Kalayan dukungan ti para dermawan sareng jamaahna, timna parantos nyayogikeun katuangan, pakean, masker sareng pembersih ka sakitar 600 pendatang.

Salah sahiji waris Kanattu nyaéta Jameel Ahmed, muslim anu nyetir taksi beca. Bapa anu ka opat urang nyarioskeun kulawargana bakal maot kalaparan upami biarawati Katolik henteu nyayogikeun aranjeunna kadaharan.

Sentimen anu sami dicarioskeun ka Adina Anne Jesus Mary, diréktur pusat pamekaran di Jashpur, kota nagara Chhattisgarh di India tengah.

Cenah mah sakapeung para migran bakal ngarebut bungkus dahareun tina pananganna sareng tuangeun langsung. "Aranjeunna teras bakal nyarios, 'Ny, urang ayeuna tiasa ngalih. Kami arepkeun mendakan langkung seueur jalmi sapertos anjeun dina perjalanan payun, '"saur Franciscan Missionaries of Mary nun ka GSR.

Seueur padamelan parantos ngajaga hubunganana sareng biarawati saatos dugi ka bumi.

Jena parantos nyiptakeun grup WhatsApp kalayan anu anjeunna ngabantosan. "Aranjeunna nganggo nomer kuring salaku bantosan. Abdi nampi seueur telepon. Kadang-kadang, kuring ngan ukur tiasa bobo saatos jam 2:30. Kuring mastikeun yén aman saha waé anu badé angkat ka bumi. "

Anjeunna ogé parantos ngeposkeun poto mojang anu nangis sakumaha gambar tampilan WhatsApp na. "Kuring bakal tetep dugi ka kuli TKI anu terakhir dugi ka bumi," saurna.

[Jessy Joseph mangrupikeun panulis lepas di New Delhi. Carita ieu mangrupikeun bagian tina kolaborasi antara GSR sareng Perkara India, portal berita anu aya di New Delhi anu fokus kana berita sosial sareng agama.]

 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...