Guru nuju jalan ka Perdamaian di Kelas sareng Komunitas na di Rakhine State (Myanmar)

Guru nuju jalan ka Perdamaian di Kelas sareng Komunitas na di Rakhine State (Myanmar)

Ku UNESCO Bangkok

(Tulisan aslina: UNESCO Bangkok. 23 Juni 2016)

Yangon: Kamentrian Atikan di Myanmar sareng UNESCO sami-sami ngalaksanakeun proyék "Pendidikan pikeun Perdamaian sareng Pangwangunan di Propinsi Rakhine Kalér" ngalangkungan dukungan dana ti pamaréntah Bélgia. Guru, kepala sekolah sareng perwira pendidikan ti Nagara Rakhine parantos dilatih kana kamampuan hirup pikeun perdamaian sareng transformasi konflik dina kerjasama sareng Center for Diversity and National Harmony. Ieu negeskeun komitmen Kementrian Pendidikan pikeun ngamajukeun pendidikan perdamaian salaku sarana pikeun silih asuh silih ragam budaya dina tingkat sakola. Tujuan umum tina proyék pendidikan perdamaian nyaéta pikeun ningkatkeun kapasitas kepala sekolah, guru sakola, murid sareng kolotna pikeun mempermudah prosés pemecahan masalah inklusif sareng ngawangun konsensus sakitar prioritas masarakat sareng nguatkeun komitmen kana idéntitas nasional sipil inklusif.

UNESCO parantos ngembangkeun sumber latihan pendidikan perdamaian berbasis sakola ngagaduhan opat komponén: latihan palatih, latihan guru, guru sareng panduan murid pikeun kelas sareng damel sareng kolot. Sumberdaya dumasar kana kagiatan sareng kombinasi hasil diajar / pamekaran kompeténsi anu ditepikeun ngalangkungan campuran konsép, latihan diajar terstruktur, diajar pangalaman, poster, drama, seni sareng carita anu nyababkeun budaya perdamaian sareng ngawangun sakola anu aman sareng komunitas. Dina Méi taun ieu, 41 pamilon ti 17 kacamatan di nagara Rakhine ngiringan latihan palatih di Yangon sareng salajengna 250 staf ti 98 sakola di Buthidaung, Maungdaw, Rathedaung, Minbya sareng Mrauk-U nampi latihan guru di kota masing-masing.

Ngaliwatan pendekatan anu peka konflik kana pendidikan, latihan pilot palatih sareng latihan guru tujuanna pikeun ngamajukeun kasadaran antar budaya sareng ko-ayana damai. Kegiatan proyék ngamajukeun tujuan jangka panjang pendidikan pikeun ngungkulan diskriminasi sareng pangaluaran ngalangkungan pendidikan hak asasi manusa dumasar kualitas. Kamentrian Atikan hoyong pisan ningali modul pelatihan anu dikembangkeun pikeun proyék ieu diluncurkeun di sakumna nagara Rakhine ogé di daérah gencatan senjata séjén.

(Buka tulisan aslina)

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur