Quakers ngayakeun konperénsi ngeunaan pendidikan perdamaian pikeun sakola (Inggris)

Quakers ngayakeun konperénsi ngeunaan pendidikan perdamaian pikeun sakola (Inggris)

(Tulisan aslina: Ekklesia. 24 Juni 2016)

Dina hiji dinten nalika Inggris hudang, dibagi sareng kuciwa ku Referendum UÉ sareng rusak ku kampanyeu anu pikasieuneun, Quakers di Inggris bakal ngayakeun konperénsi nasional anu lemah pikeun guru pikeun diajar kumaha ngalengkepan murid pikeun ngatasi konflik dina cara anu konstruktif sareng ngembangkeun kritis kaparigelan mikir.

Pendidik ti langkung ti 80 sakola di Inggris bakal ngiringan Diajar Ngalangkungan Perdamaian di Friends House di London. Quakers bakal tiasa dianggo sareng anu sanés - Spiritual England, Peacemakers, The University of Winchester - kanggo ngawangun jasa jangka panjang pendidikan perdamaian.

Pendidikan perdamaian ngajarkeun alternatif pikeun kekerasan. Salila langkung ti 350 taun, Quaker damel pikeun perdamaian, sanés kakuatan, pikeun gawé bareng, sanés agresi. Karya ieu kalebet perdamaian dina konflik anu telenges, pikeun nangtang militérisasi di sakola sareng ngamajukeun mediasi tara di buruan. Konperénsi éta murag dina wengi Poé Angkatan Bersenjata sareng dina abad ka satengahna anu nolak konsési anu wani nyanghareupan bela diri pangadilan sareng hukuman mati kusabab nolak perang dina Perang Dunya I.

Isabel Cartwright, manajer program pendidikan Perdamaian pikeun Quakers di Inggris, nyatakeun "Gerakan Sekolah Damai penting pisan. Éta cara masarakat sipil pikeun ngabantosan guru, gubernur, kolot / pangasuh, murid sareng anu sanés, pikeun silih inspirasi pikeun nyandak léngkah-léngkah anyar ngawangun budaya perdamaian, dimimitian di sakola urang.

"Komite PBB ngeunaan Hak-hak Anak, awal bulan ieu, nyauran pamaréntah Inggris pikeun 'nguatkeun upaya na pikeun nungkulan premanisme sareng kekerasan di sakola, kalebet ngalangkungan ngajar hak-hak asasi manusa sareng ningkatkeun kamampuan résolusi konflik murid'," dipedar.

Diajar sanaos Damai mangrupikeun konperénsi nasional pikeun sakola dasar. Éta bakal ngahijikeun guru besar, wakil sareng asistén guru besar, staf sakola sareng gubernur sakola. Barudak sakola bakal ngabantosan ngabantosan lokakarya, nyandak bagian dina diskusi panel sareng bertindak salaku wartawan anu ngageleger sadidinten.

Bakal aya bengkel sareng sési. Organisasi anu ngiringan ngiringan staf pendidikan perdamaian Quakers, sareng Anna Lubelska, pangadeg Gerakan Sekolah Perdamaian 'Go Givers', Peace Jam UK, anu aya hubunganana sareng juara Hadiah Nobel Perdamaian, Amnésti Internasional sareng Spaces for Spiritual Living. Sumberdaya bakal dibagikeun kalebet Quaker Peacemakers 'Learning for Peace.

* Langkung seueur ngeunaan Diajar Ngalangkungan Perdamaian Ieuh

* Quakers dipikanyaho sacara resmi salaku Religious Society of Friends. Sakitar 23,000 jalma ngiringan 480 rapat Quaker di Inggris. Komitmenna kana kasetaraan, kaadilan, perdamaian, kesederhanaan sareng bebeneran nangtang aranjeunna pikeun milari parobihan sosial sareng législatif anu positip.

* Quakers di Inggris http://www.quaker.org.uk/

(Buka tulisan aslina)

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur