Usul pikeun ngadegkeun program atikan perdamaian SMA baccalaureate Los Angeles

Bubuka Editor

Urang bagikeun proposal ieu ku Greg Foisie pikeun ngadegkeun program atikan karapihan SMA baccalaureate Los Angeles di harepan yén dmana jeung rencana na bisa mere ilham batur pikeun ngalakukeun aksi sarupa. Seueur usaha pendidikan perdamaian, khususna di sakola AS, henteu formal sareng dipimpin ku organisasi luar. Telepon Greg pikeun ngadegkeun program baccalaureate anu langkung formal sareng komprehensif didasarkeun kana alesan yén pendekatan sapertos kitu diperyogikeun pikeun nyiapkeun peserta didik salaku agén perdamaian sareng nyumbang kana parobahan struktural pendidikan jangka panjang dimana perdamaian janten pusat kana kurikulum sareng pedagogi. Punten mertimbangkeun masihan tanggapan Greg ngeunaan usulanna, sareng upami anjeun aya di daérah Los Angeles pertimbangkeun nginjeumkeun dukungan anjeun. Naha anjeun parantos ngembangkeun usulan anu sami pikeun pendidikan perdamaian anu dilaksanakeun di komunitas anjeun? Upami kitu, mangga taros Kami

Pendahuluan Pangarang: Robah Kasadaran Dibutuhkeun

Nami abdi Greg Foisie. Salila sakabéh kahirupan sawawa kuring geus endeavored jadi ngajengkeun perdamaian. Ti taun 1960-an kuring geus ilubiung dina leuwih 40 gerakan jeung usaha séjén pikeun alamat kekerasan dina ngarojong nyieun perdamaian di AS jeung sakuliah dunya. Hiji-hijina kagiatan anu kuring paling perhatian, papacangan, sareng énergi dina hal ieu nyaéta Arlington West Peringatan di Santa Monica, California - proyék Veterans for Peace Los Angeles. Sukarelawan veterans militér AS jeung associates maranéhna (nu ieu mah salah) dipasang peringatan ieu hiji acre tambah dina ukuranana, lajeng dipiceun eta & disimpen dina tungtung unggal Minggu. Hal ieu dilakukeun unggal sabtu minggu salila genep belas taun tanpa pernah leungit hiji Minggu. Sababaraha kali unggal taun peringatan éta pikeun sakabéh weekends. (Pikeun latar tukang langkung seueur, tingali pilem 2006 ngeunaan peringatan ku Sally Marr & Peter Dudar na HAiR Nganjang ka ARLINGTON WEST.)

Peringatan ieu disimpen di tepi Samudra Pasifik anu caket sareng Santa Monica Pier - tujuan wisata di dunya. Ieu mangrupikeun salah sahiji tina puluhan pamasangan anu sami di sapanjang Basisir Pasifik sareng di Amérika Serikat, sareng dimaksudkeun pikeun ngajentrekeun tapi sacara épéktip ngagambarkeun biaya perang manusa ka masarakat anu parantos turun-tumurun satuju kana kacenderungan perang najan perang pikareueuseun. Tol. Seuseueurna perang ieu didasarkeun kana kabohongan anu nyababkeun urang kana konflik sajumlah kajahatan perang sareng genocide. Dina taun-taun awalna, teu aya hiji dinten Minggu anu bakal ngaliwat nalika sajumlah jalma bakal nangis nalika ningali peringatan éta, nunjukkeun pangaruh émosionalna.

The Santa Monica Pier boga kira 10,000 datang unggal Minggu. Leuwih 16 taun dalapan juta jalma nempo peringatan ieu. Nya dina kalungguhanana, kuring sadar yén peringatan éta - sakumaha pangaruhna - henteu tiasa sacara signifikan ngalaksanakeun parobihan dina masarakat kuring anu ngamungkinkeun éta nyebatkeun sareng nolak kekerasan. Sanajan pronouncements jeung karya rébuan aktivis perdamaian leuwih 500 ratus taun kaliwat, masarakat urang tetep pinuh addicted kana perang.

Anu di handap ieu mangrupikeun produk anu dilahirkeun ku frustasi. Dina umur kira-kira 65 taun, abdi ninggalkeun dedikasi pinuh waktu ka peringatan jeung balik ka sakola. Ahirna kuring nampi gelar master dina pendidikan perdamaian ngaliwatan Studi Interdisipliner Pascasarjana di California State University Los Angeles. Ieu dina manggihan atikan karapihan disiplin akademik anu kuring yakin urang boga cara salaku masarakat pikeun ngarobah eling urang, relinquish kecanduan urang perang, sareng ngawitan ngadegkeun karapihan positif. Kalawan awak atikan karapihan pangaweruh, kaahlian, nilai - kalawan sikep jeung paripolah anyar nurtured ku sarjana atikan perdamaian - urang bisa ngarobah. Kalawan cerminan jero kana identitas manusa urang, memori, hirup, moral, jeung nyoko kana sudut pandang anyar, urang bisa jadi damai tur mungkas peacelessness sakumaha urang terang eta.

Unggal usum panas, siswa SMA régional Los Angeles datang ka sukarelawan di Peringatan Arlington West. Siswa ieu dibawa ka ditu ku klub perdamaian sareng guru SMA pikeun ngabantosan aranjeunna nyumponan sks jasa masarakat anu diperyogikeun pikeun lulus. Kuring ampir sok naroskeun ka murid-murid ieu upami aranjeunna bakal nyandak kursus SMA kalayan damai upami ditawarkeun ka aranjeunna. Sok aya sababaraha mahasiswa anu nyarios enya, aranjeunna bakal nyandak kursus sapertos kitu upami disayogikeun.

Usul pikeun ngadegkeun program atikan perdamaian SMA Los Angeles baccalaureate (BHSPEP)

Ku Greg Foisie

perkenalan

Di sakuliah dunya, nalika masarakat serius pikeun ngahontal tujuan anu tangtu, aranjeunna milarian kamampuan pikeun unggul dina usaha manusa anu khusus. Dina waktos sapertos kitu, masarakat ngajarkeun pangaweruh & katerampilan anu dipikabutuh pikeun ngahontal tujuan éta ku nyiptakeun program akademik anu fokus kana mata pelajaran éta. Ieu mangrupikeun insentif pikeun ngadegkeun pendidikan umum AS pikeun ngudag literasi padamel.

Anyar-anyar ieu dina sajarah AS, usaha-usaha parantos dilakukeun anu nyababkeun mata pelajaran "anyar" diajarkeun di SMA: Chicano(Latinos)/Mexican American, African American, Asian American & Pacific Islander, & Native American Studies -  sering encapsulated kana Studi Etnis - Mata pelajaran ayeuna sacara resmi diwanohkeun di SMA umum Amérika anu henteu aya di aranjeunna satengah abad ka tukang. Numutkeun hukum nagara datang 2030, siswa SMA California kedah nyandak sahenteuna hiji semester studi étnis pikeun lulus.

Damai mangrupikeun tujuan anu dipilarian ku jalma & masarakat. Disiplin akademik anu kuat pikeun pendidikan perdamaian nawiskeun pangaweruh komprehensif ngeunaan perdamaian. Program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate parantos direncanakeun pikeun palaksanaan di Wewengkon Los Angeles anu langkung ageung dumasar kana modél pendidikan perdamaian formal komprehensif anu dijelaskeun di dieu. Diusulkeun yén pendidik perdamaian ngabentuk organisasi nirlaba, sukarelawan pikeun ngabéréskeun kurikulum pendidikan perdamaian SMA ieu, anu judulna Program Pendidikan Damai SMA Baccalaureate, atanapi BHSPEP.

Pondasi program nyaéta panalungtikan sareng téori akademisi sapertos Elise M. Boulding, David Cortright, Betty Reardon, Johan Galtung, the Bouldings, Tony Jenkins, Ian M. Harris, George Lakey, Mary Lee Morrison, James Page, Gene Sharp, Toh Swee-Hin, Dale T. Snauwaert, Vandana Siwa, Colman McCarthy - pikeun sawatara ngaran. Program éta ogé ngulik advokasi perdamaian para pembina perdamaian sapertos Emily Greene Balch, Albert Einstein, Jeanette Rankin, Dr Martin Luther King Jr sareng Pendeta James Lawson, Dorothy Day sareng Peter Morin, Dr Albert Schweitzer, J. D. Krishnamurti, Peace Pilgrim, Blase & Teresa Bonpane, Mahatma Gandhi, jeung inohong kasohor lianna.

Siswa dina program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate ieu bakal diajar sadayana ngeunaan individu ieu sareng padamelan hirupna. Dina ngalakukeun kitu, program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate ieu ngahubungkeun pendekatan téori beasiswa karapihan sareng aksi advokasi perdamaian, sareng masihan pamahaman anu lengkep ngeunaan kumaha katengtreman tiasa dihontal, ngabantosan "perdamaian positif" janten ayana.

Program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate ieu ngahubungkeun pendekatan téori beasiswa karapihan sareng aksi advokasi perdamaian sareng masihan pamahaman anu lengkep ngeunaan kumaha katengtreman tiasa dihontal, ngabantosan "perdamaian positif" janten ayana.

Ngadegkeun Minat Umum & Pembiayaan pikeun Atikan Damai

Aya gerakan mahasiswa anu terus-terusan di Amérika Serikat anu fokus kana masalah perdamaian sapertos kekerasan bedil, pemanasan global, bullying, rasisme, jsb. Bukti anekdot sareng survey sosial panganyarna nunjukkeun yén aya minat umum anu penting pikeun nyayogikeun pendidikan perdamaian di luhur umum. sakola di daérah Los Angeles langkung ageung di California.

Bukti anekdotal sareng survéy sosial panganyarna nunjukkeun yén aya minat umum anu penting pikeun nyayogikeun pendidikan karapihan di SMA umum di daérah Los Angeles California anu langkung ageung.

Dana sayogi pikeun ngadegkeun déwan nirlaba pikeun ngembangkeun program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate di LA. Sambungan parantos aya antara pendidik perdamaian anu kabetot sareng pamangku kapentingan di Distrik Sakola Unified Los Angeles sareng sistem sakola umum sareng swasta di Southern California pikeun neraskeun pamekaran program pendidikan perdamaian.

Pedaran BHSPEP

Program Pendidikan Damai Sekolah Menengah Baccalaureate (BHSPEP) anu diusulkeun janten program sertipikat sakola sekundér-kiridit. Kurikulumna bakal diwangun ku séri kursus-kursus pendidikan perdamaian tingkat baccalaureate anu diajarkeun ku guru-guru pendidikan perdamaian parantos réngsé pelatihan pasca-sekundér dina pendidikan perdamaian.

Salaku baccalaureate, program kiridit, BHSPEP bakal ngalayanan dua tujuan utama: 1) sacara resmi "ngajarkeun karapihan" di sakola luhur dumasar kana perkenalan anu ditingkatkeun, komprehensif kana disiplin akademik anu bona fide pendidikan perdamaian, sareng 2) ngabantosan nyiapkeun. siswa anu nyandak kursus-kursus ieu pikeun kahirupan kuliah sareng universitas. Sangkan ngagampangkeun nyieun program, papacangan jeung éféktivitas, disarankeun yén mimitina BHSPEP: 1) ditaksir salaku kagiatan elektif pikeun kiridit; 2) ditawarkeun salaku program sertipikat akademik ogé masihan sks pos-sekundér, sareng; 3) yén kursus-kursusna ditawarkeun sateuacan sareng saatos (henteu salami) jam sakola biasa.

Diusulkeun yén program éta dijaga ku nirlaba, sadaya déwan sukarelawan, anu sukarelawan bakal teras-terasan ngembangkeun sareng hak cipta kurikulumna salaku déwan sareng ngadukung penyediaan program di sakola. Salaku tambahan, para pendidik perdamaian anu ngadegkeun BHSPEP bakal milarian akreditasi program dina sababaraha cara. Parantosan kursus-kursusna bakal diitung pikeun sks pos-sekundér ku akademi sareng universitas satuju pikeun mikawanoh sks anu didamel sapertos kitu.

Usulan Format BHSPEP

Parantosan program bakal ngabutuhkeun lulusan SMA suksés ngalangkungan genep atanapi tujuh atanapi langkung kursus BHSPEP dina taun-taun kadua, SMP sareng senior. (Kursus awal, anu diperyogikeun tiasa dicandak ku mahasiswa anyar anu kualifikasi dina kuartal ka-3 atanapi ka-4.)  Hiji kursus tunggal bakal réngsé dina hiji kuartal SMA/semester sakitar 10-15 minggu. Kursus-kursus program tiasa dikelompokkeun dina opat kategori anu nyumponan tujuan ganda program pendidikan Damai sareng persiapan sakola pasca-sekundér:  Téori & Praktek Pendidikan Damai, Tinjauan Sastra, Analisis Historis/Komparatif, sareng Panaliti Diri. Salian ngajar aspék-aspék atikan Damai ieu, unggal kursus bakal gaduh komponén marios sareng ngembangkeun kamampuan skolastik sareng kaahlian hirup anu ngahasilkeun kasuksésan dina usaha kuliah.

Program éta bakal ngagunakeun pedagogi anu ngalegaan kontribusi interdisipliner, aktip ngalibatkeun minat murid, ngahirupkeun partisipasi murid dina kagiatan kelas sareng tugas, sareng ngadidik pikeun tujuan pemberdayaan. 

Presentasi pendidikan perdamaian komprehensif BHSPEP kedah "ditingkatkeun" ku pendekatan anu lega pikeun diajar pendidikan perdamaian. Program éta bakal ngagunakeun pedagogi anu ngalegaan kontribusi interdisipliner, aktip ngalibatkeun minat murid, ngahirupkeun partisipasi murid dina kagiatan kelas sareng tugas, sareng ngadidik pikeun tujuan pemberdayaan. Perjalanan lapangan sadinten salami sabtu minggu per kursus bakal ngenalkeun mahasiswa kana lingkungan sekundér atanapi kagiatan jasa perdamaian.

Ngabantosan Siswa Sukses dina Studi Pasca-Sekundér

"Peningkatan" salajengna sareng banding tambahan pikeun eusi BHSPEP bakal janten panyadiaan sks pos-sekundér sareng persiapan murid SMA pikeun pangalaman kuliah sareng universitas. Ieu bakal ngasupkeun rojongan pikeun review sarta ngaronjatkeun pamakéan éféktif siswa tina grammar jeung kosakata; ngamangpaatkeun latihan latihan maca jeung nulis éséy; ngaronjatkeun ulikan & kamampuhan persiapan test; napelkeun proyék tim sareng presentasi kelas lisan; sareng ngenalkeun siswa kana pamikiran kritis, debat ilmiah, sareng kaahlian téknis anu dilarapkeun sacara akademis.

Fokus program ieu mangrupikeun anu ngalibatkeun murid sareng nyiapkeun aranjeunna pikeun suksés dina kahirupan akademik.

Salaku tambahan, BHSPEP ningkatkeun agenda baccalaureate pendidikan perdamaian bakal ngenalkeun mahasiswa kana ekspektasi & sumber lingkungan pasca-sekundér. Éta bakal nyarioskeun dasar-dasar "Hidup Hirup" anu ngasuh kasuksésan dina padamelan sakola sareng kamampuan pikeun hirup tanggung jawab jauh ti bumi & nyalira. Insentif pendidikan perdamaian, sumanget bimbingan, sareng minuhan sarat Inti Umum bakal dilebetkeun kana unggal rencana pelajaran kursus BHSPEP ogé.

Fokus program ieu mangrupikeun anu ngalibatkeun murid sareng nyiapkeun aranjeunna pikeun suksés dina kahirupan akademik.

Disarankeun Kurikulum sareng Penjadwalan BHSPEP

Diusulkeun yén aya 5 kursus anu diperyogikeun pikeun parantosan sertipikat BHSPEP. Salaku tambahan, unggal murid bakal milih 1-2 atanapi langkung electives sareng lulus aranjeunna pikeun nyumponan syarat kalulusan sertipikat program tina 6-7 atanapi langkung kursus réngsé dina kalénder saparapat taun. Unggal kursus bakal réngsé dina jangka waktu saparapat / semester hiji sakola.

Program éta bakal dioperasikeun dina kaayaan anu ditetepkeun ku déwan nirlaba anu nyiptakeun program pendidikan perdamaian SMA baccalaureate ieu. Relawan pendidik perdamaian nirlaba bakal netepkeun eusi kursus BHSPEP anu teras bakal disatujuan sacara resmi ku administrasi unggal sakola sateuacan dilaksanakeun.

Sadaya kursus BHSPEP kedah diajarkeun ku staf pengajar unggal sakola anu parantos nampi pelatihan pasca-sekundér dina disiplin akademik pendidikan perdamaian. Kursus-kursus BHSPEP bakal ditawarkeun ku administrasi SMA ngaliwatan guru pendidikan Peace na padamelan salaku kagiatan ekstrakurikuler, credited, duanana langsung saméméh jeung sanggeus poé sakola biasa.

Kusabab unggal kursus bakal meryogikeun partisipasi mahasiswa dina wisata 1 sabtu minggu pikeun ngadukung karapihan atanapi pangalaman sakola sekundér, perjalanan lapangan ieu bakal dijadwalkeun sateuacan awal unggal istilah sakola ogé. Siswa sareng kulawarga bakal diinpokeun ngeunaan tanggal anu ditugaskeun perjalanan sareng sarat wajib, sareng aranjeunna bakal satuju dina tulisan yén murid bakal milu dina kagiatan ieu.

Diusulkeun Déwan BHSPEP Los Angeles (CBHSPEP-LACA)

The Council for the Baccalaureate High School Peace Education Program in Los Angeles California (CBHSPEP-LACA) nyaéta janten organisasi sadaya-sukarelawan ngadeukeutan 501 (c) (3) status nirlaba di California ngaliwatan dukungan anu ditangguhkeun ti Mitra Komunitas (https: //communitypartners.org). Déwan bakal ngajaga hak cipta tina kontén anu dikarang ku BHSPEP. Sakali kurikulum dijieun ku CBHSPEP-LACA, usaha nirlaba bakal diarahkeun ka ngamutahirkeun sareng akreditasi kurikulum & ngamungkinkeun para siswa sareng administrasi sakola pikeun ngadegkeun pendidikan perdamaian di sakolana.

Tujuan déwan anu sanés nyaéta yén mahasiswa sareng kulawarga anu kalibet BHSPEP henteu nampi biaya skolastik kauangan tambahan anu langsung aya hubunganana sareng partisipasi BHSPEP. Salian ti nyieun jeung ngamajukeun BHSPEP jeung nyadiakeun silabus kursus tanpa biaya, CBHSPEP-LACA urang boga maksud pikeun nginjeum teks BHSPEP (iwal siswa hayang meuli sorangan) jeung nyadiakeun bahan sumberdaya BHSPEP husus (handouts, suplai, jsb) ka unggal sakola. ' Peserta BHSPEP. Déwan ieu bakal narékahan pikeun nyumponan waragadna ngaliwatan sumbangan, hibah, sareng kagiatan penggalangan dana sapertos penjualan karajinan/panggang, raffles, konsér benefit, bacaan sareng penandatanganan buku, presentasi sesepuh, paméran pilem, jsb.  No/ruang kantor murah geus sadia pikeun pamakéan CBHSPEP-LACA di LA County.

Pasatujuan CBHSPEP-LACA sareng Administrasi Sakola sareng Distrik

Unggal guru & administrasi sakola bakal ngawasan palaksanaan BHSPEP di sakola masing-masing sareng injeuman anu diperyogikeun sareng pamulangan teks kursus BHSPEP-LACA anu disayogikeun ku dewan sareng bahan rujukan anu sanés. 

Sakola sakola bakal tanggung jawab kontrak pikeun sadaya biaya operasional BHSPEP, kalebet: nyewa pendidik perdamaian anu dilatih dina disiplin akademik pendidikan perdamaian, ngokolakeun BHSPEP, nyumponan sadaya biaya perjalanan lapangan, nyayogikeun sertipikat parantosan pikeun program, sareng ngadegkeun sareng ngajaga sadaya catetan akademik prestasi siswa BHSPEP.

Rincian ngeunaan BHSPEP sareng partisipasi program bakal disayogikeun ka unggal murid sareng kulawargana sateuacan ngadaptar dina program, kalayan ditandatanganan perjanjian sareng persetujuan ti aranjeunna ngaku 1) mulangkeun sadaya naskah dewan anu diinjeum; 2) idin pikeun murid pikeun ngalaksanakeun perjalanan sadinten, sabtu minggu anu diperyogikeun salami unggal kursus BHSPEP anu bakal aya hubunganana sareng pangalaman karapihan atanapi pasca-sekundér; jeung 3) partisipasi dina kursus BHSPEP non-identifying evaluasi program jeung ngumpulkeun data.

Dukungan BHSPEP sareng Sponsor

Individu sareng organisasi diondang pikeun ngesahkeun atanapi sponsor BHSPEP. Dukungan nunjukkeun kasapukan sareng prinsip sareng tujuan program sapertos anu digariskeun di dieu. Sponsor ngagabungkeun dukungan pikeun BHSPEP sareng papacangan aktip dina usaha déwan pikeun ngamajukeun sareng ngadukung BHSPEP dina cara naon waé anu ditetepkeun ku déwan, anu tiasa kalebet sukarelawan pikeun padamelan déwan, nyaéta tabling atanapi bantosan dina acara khusus sapertos pendampingan perjalanan lapangan; ngumpulkeun dana; konsultasi; rojongan finansial; nulis proposal hibah; jsb.

Dupi anjeun Kabetot?

Punten pertimbangkeun ilubiung dina ngadegna déwan Los Angeles ieu pikeun ngabéréskeun program pendidikan perdamaian SMA anu formal, baccalaureate ieu anu bakal ngajarkeun katengtreman salaku subjek akademik. BHSPEP bakal ngarahkeun siswa pikeun ngarengsekeun masalah sosial-lingkungan anu serius & ngadegkeun karapihan positip dina pangalaman individu sareng koléktif urang. Upami anjeun hoyong inpormasi anu langkung lengkep, mangga ngahubungi kuring.

Hatur nuhun. Greg Foisie - pendidik Peace   gfoisie@yahoo.com

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur