Laporan Damai Positip 2015

(Tulisan aslina: Visi Kamanusaan, 10-22-2015)

Peace Positive mangrupikeun pendekatan transformasional pikeun ngahontal pangwangunan, katahanan sareng perdamaian. Éta nawiskeun sudut pandang alternatif pikeun ngaidentipikasi sareng ngukur investasi jangka panjang anu nyiptakeun lingkungan anu optimal pikeun poténsi manusa pikeun mekar. 

ngundeur laporan

Damai Positip mangrupikeun pendekatan anyar pikeun ngaidentipikasi sareng ngukur investasi jangka panjang anu nyiptakeun perdamaian berkelanjutan sareng ketahanan di tingkat nagara. Ieu kontras sareng kaseueuran panilitian di lapangan anu museur kana naon anu henteu jalan sareng naha sistem gagal.

Perdamaian Positip anu dikembangkeun kalayan hadé ngagambarkeun kapasitas pikeun masarakat pikeun nyumponan kabutuhan warga nagara, ngirangan jumlah keluhan anu timbul sareng ngabéréskeun sésana anu teu disatujuan tanpa nganggo kekerasan.

Éta mangrupikeun pendekatan global, kuantitatif anu pangpayunna pikeun nangtoskeun sareng ngukur Damai Positip sareng didasarkeun kana faktor anu ngagaduhan hubungan anu signifikan sacara statistik anu paling kuat kalayan henteuna kekerasan.

Dalapan Faktor Damai Positip

Dalapan Faktor Damai Positip

Hasil

Indéks Damai Positip

Indéks Damai Positip ngukur Damai Positip di 162 nagara, kalebet 99.6 persén penduduk sadunya. Jelajah Indéks Damai Positip 162 nagara dina kaca 24 di laporan.

Hasil konci

  • Damai Positip parantos ningkat sacara teras-terasan ti saprak 2005. Tina 162 nagara anu peringkat dina Indéks, 118, atanapi 73 per cent, parantos ningkat.

  • Faktor Perdamaian Positip anu paling buruk nyaéta tingkat korupsi anu handap, kalayan 99 nagara nyatet kaburuk, dibandingkeun sareng 62 anu ningkat.

  • Damai Positip buruk di Amérika Serikat sareng di langkung ti 50 persén nagara-nagara di Éropa kusabab ningkatna korupsi sareng watesan pikeun kabebasan pers.

  • Hungaria, Yunani, Amérika Serikat sareng Islandia nyatet kagoréngan pangageungna dina Positive Peace. Sadayana langkung ti lima per cent.

  • Polandia, Arab Saudi, Uruguay, Nepal sareng Uni Émirat Arab nyatakeun paningkatan pangageungna. Masing ningkat sahenteuna tujuh persén.

  • Démokrasi sacara konsistén ngagaduhan tingkat paling kuat pikeun Damai Positip, tapi ngagambarkeun minoritas nagara. Nya kitu, nagara-nagara berpenghasilan tinggi ngadominasi 30 nagara luhur dina Indéks Positive Peace.

Tren dina Damai Positip

Damai Positip nyiptakeun katahanan

  • Nagara anu tingkat luhur Damai Positip gaduh langkung seueur kampanye résistansi sipil, kampanye éta condong kirang telenges, langkung pondok sareng kamungkinan ngahontal tujuanana.

  • 91 persén sadaya gerakan telenges kajantenan di nagara-nagara anu tingkat Perdamaian Positip anu handap.

  • Seueur nagara anu berpenghasilan rendah gaduh skor Perdamaian Positip langkung handap tina tingkat Perdamaian Negatip na nunjukkeun poténsial kekerasan pikeun ningkat. Kaseueuran nagara ieu aya di sub-Sahara Afrika.

  • Damai Positip nyiptakeun ketahanan anu diperyogikeun pikeun masarakat pikeun langkung adaptasi sareng parobihan, naha direncanakeun atanapi henteu direncanakeun. Nagara-nagara anu ngalakukeun kalayan saé pikeun ukuran Damai Positip pulih langkung saé tina guncangan, sakumaha anu ditunjukkeun ku réspon Islandia nalika sareng saatos Krisis Keuangan Global, atanapi pulih Jepang saatos tsunami 2011.

Gerakan Lalawanan

Naha Damai Positip mangrupikeun transformasional

Tanpa pamahaman anu langkung saé kumaha konsép sareng ngukur faktor-faktor anu ngadukung perdamaian, sesah pikeun ngembangkeun program anu sacara holistik ngabahas perdamaian. Program anu pangsaéna dimimitian ti basa anu konsép konsép sareng nganggo seueur bukti sakumaha mungkin.

Damai Positip ogé nyayogikeun kerangka pikeun analisa résiko, sabab panilitian sajarah nunjukkeun yén nagara-nagara anu tingkat kekerasanna handap tapi Damai Positip anu lemah condong ngalaman ragrag dina katenangan dina waktosna. Dina 2008, IEP ngaidéntifikasi 30 nagara anu cocog sareng profil ieu aya résiko parah sareng janten langkung telenges. Ku 2015, 22 nagara parantos murag dina Global Peace Index, opat parantos tetep sami sareng opat parantos ningali tingkat perdamaian na ningkat.

ngajajah

Kahiji kalina ti saprak diadegkeun, IEP ayeuna tiasa nyebarkeun séri lengkep waktos skor Positif Damai pikeun 162 nagara ti taun 2005 dugi ka 2015. 

ngundeur Peta Indéks Perdamaian Positip sareng sorotan konci.

(Buka tulisan aslina

 

 

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur