Pedagogy of Nonviolence: Siswa Tingali kana Pangajaran Perdamaian (Nagaland, India)

Dr Paul Berinteraksi sareng pamilon salami program NEISSAR.

Pedagogy of Nonviolence: Siswa Tingali kana Pangajaran Perdamaian (Nagaland, India)

(Tulisan aslina: Eunteung Wétan, 28 Januari 2016)

Non-kekerasan nyaéta prakték pribadi anu henteu ngabahayakeun diri sareng batur dina unggal kaayaan. Éta mangrupikeun kapercayaan yén nganyenyeri jalma, sato atanapi lingkungan henteu perlu pikeun ngahontal hasil sareng ngarujuk kana filsafat umum tina pantang tina kekerasan dumasar kana prinsip moral, agama atanapi spiritual. 

Pelajaran non-kekerasan mangrupikeun fokus tina dua wacana atikan anu misah di Kohima sareng Dimapur nembé. 

Dua profésor ti Amérika Serikat aya di St. Joseph College of Kohima nembé tanggal 25 Januari pikeun ngalaksanakeun palatihan bubuka dina Kingian Nonviolence Conflict Reconsiliation. Dr. Paul Bueno de Mesquita, Sutradara Pusat Studi Non-Kekerasan sareng Perdamaian di Universitas Rhode Island, ngagabung sareng pamajikanana sareng batur sapagawean sanésna non-kekerasan, Professor Kay Johnson-Bueno de Mesquita, maréntahkeun langkung ti 500 murid dina filsafat. sareng prinsip Dr King, anu dipangaruhan pisan ku Mahatma Gandhi.

Nginget-nginget biantara Dr. King anu kawéntar taun 1963 "Kuring Ngimpi", dua profésor non-kekerasan ieu nyatakeun kumaha sadaya jelema tiasa ngawujudkeun impianana upami nuturkeun prinsip-prinsip kekerasan pikeun ngatasi konflik anu teu tiasa dielakkan sareng ningkatkeun kaayaan sosial anu nyababkeun kekerasan.

Sabalikna tina salah paham umum yén non-kekerasan pikeun jalma pasip sareng isinan, Dr. Bueno de Mesquita ngajelaskeun yén non-kekerasan saéstuna mangrupikeun cara hirup anu aktif pikeun jalma anu wani. Visi King ngeunaan "komunitas anu dipikacinta" diwangun dumasar kana kasetaraan sareng kaadilan pikeun sadayana.

Nekenkeun yén cornerstone tina parobahan sosial non-kekerasan luar nyaéta non-kekerasan internal sumanget, katelah Agape tanpa syarat, manéhna ngomong "Nonviolence hartosna henteu ngan ukur nolak némbak anu sanés, tapi ogé nolak hate anu sanés."

Ngutip panilitian anyar ku élmuwan sosial, Prof Paul ngajelaskeun yén analisis ratusan gerakan parobihan sosial anu teu telenges dina saratus taun ka pengker nunjukkeun aranjeunna dua kali suksés tibatan pemberontakan politik anu nganggo kekerasan.

Sesi nawiskeun kasempetan pikeun interaksi antara mahasiswa sareng profesor perdamaian anu ngadatangan. Salaku pamimpin kahareup sareng impian sorangan, murid St. Joseph panasaran intelektual pikeun diajar langkung seueur. Ngarujuk kana status hubungan lomba sareng kekerasan senjata api ayeuna di Amérika Serikat, murid naros "Upami impian Dr King parantos sadar sepenuhnya?" sareng "Naha mungkin pikeun ngawangun Pusat Non-Kekerasan urang sorangan di dieu di St. Joseph's College?"

Nalika programna dimimitian ku lagu perdamaian, éta disimpulkeun ku cara ngagirikeun "We Should Overcome" lagu hak sipil Amérika ngeunaan kekerasan. Ngonci panangan, murid anu terinspirasi ngagumbirakeun 500 sora aranjeunna anu indah ngagalindeng dina harmoni sareng nyanyi kalayan yakin yén nahan, "Jero haté kuring, kuring yakin, yén urang bakal ngungkulan sababaraha dinten."

Bengkel ngeunaan non-kekerasan di NEISSR

Institut Élmu Sosial sareng Panilitian Wétan Kalér (North East Institute of Social Science and Research) (NEISSR) ngayakeun lokakarya dua dinten ngeunaan Non-Violence gawé babarengan sareng University of Rhode Island, USA salaku ngawangun Konvensi Kadua Nasional.

Bengkel ieu diideuan ku Dr. Paul. B. Mesquita sareng Kathryn Johnson - Bueno de Mesquita, Sakola Pendidikan sareng Pusat Studi Non-Kekerasan & Perdamaian, Universitas Rhode Island, Amérika Serikat dina 27 Januari sareng 28th.

Pendeta Dr. CP Anto, Kepala Sekolah NEISSR ngabagéakeun para pamilon sareng nekenkeun perluna ngawangun masarakat anu ngahargaan prinsip-prinsip non kekerasan sareng ngalaksanakeunana dina kahirupan sadidinten. Anjeunna nyatakeun yén pantes pikeun Konvensi Perdamaian Nasional diluuhan ku lokakarya non kekerasan. Lokakarya ieu bakal nyiptakeun suasana sareng lingkungan anu kondusif pikeun para pamilon nalika ilubiung dina Konvensi Perdamaian Nasional Kadua, saurna.

Kekerasan parantos dipuji salaku solusi anu pangluhurna sareng sacara konsistén parantos dimaafkeun salaku kabiasaan anu tiasa ditarima pikeun manusa. Tentakel kekerasan dugi ka ampir sadaya aspek kahirupan urang. Dina kontéks ieu, prinsip jalma anu henteu telenges sapertos Martin Luther King, Jr, saur Dr. Paul.

Dua dinten ieu dikaitkeun kana topik sapertos definisi & mitos non kekerasan, prinsip Kingian Non Violence, Dinamika konflik sosial sareng pamikiran Hegelian. Para pamilon ogé terangeun ngeunaan kahirupan, karya-karya sareng sumbangan Martin Luther King, Jr.

Lokakarya ieu bakal dituturkeun ku Konvénsi Damai Nasional Kadua ku Gerakan Perdamaian Nasional kerjasama sareng Rotary International, North East Institute of Social Science and Research, Peace Channel, Universal Solidarity Gerakan sareng organisasi-organisasi nonpamaréntahan sanés. Sesi éta bakal aya ti 30 Januari sareng puncakna mimiti Pébruari di Hotel Acacia di Dimapur.

Sorotan utama konvénsi éta nyaéta ceramah anu ngajentrekeun ku para ahli, sési pidana ngeunaan sababaraha masalah, persiapan rencana aksi pikeun perdamaian sareng pencegahan konflik, penghargaan perdamaian sareng deklarasi perdamaian, saur panitia.

Narasumberna nyaéta Dr. Paul B. Mesquita, Niketu Iralu, PV Rajgopal, Anuradha Shankar, Dr. Jill Carr-Harris, Prof A. Lanunungsang Ao, KJ ​​Alphons, diantara kapribadian nasional sareng internasional anu sanés.

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan Konvensi Perdamaian Nasional, urang tiasa ngahubungi kantor panitia pengorganisasian lokal. Alamatna nyaéta Peace Channel PB no.3, Dimapur – Nagaland, Telepon: 094362-60435; 098565-42215. E-mailna nyaéta [email dijaga], [email dijaga], [email dijaga]

(Buka tulisan aslina)

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...