Manual Pelatihan Pendidikan Perdamaian pikeun GPPAC Asia Tenggara

Manual Pelatihan Pendidikan Damai pikeun GPPAC (Mitra Global pikeun Pencegahan Konflik Bersenjata) Asia Tenggara

Ku Loreta Castro

[ikon ikon = "glyphicon glyphicon-download-alt" warna = "# dd3333 ″] Unduh Pedoman Pelatihan Pendidikan Damai pikeun GPPAC Asia Tenggara

Catetan Perkenalan

"Kanggo ngahontal karapihan, ajarkeun perdamaian." Pendidikan Damai mangrupikeun jalur penting pikeun ngahontal budaya perdamaian sareng strategi penting pikeun nyegah konflik anu telenges. Maka, aya kabutuhan pikeun ngadidik para pendidik, boh anu aya dina sistem sakola resmi sareng anu ngalayanan program pendidikan berbasis komunitas, ngeunaan dasar-dasar pendidikan perdamaian, supados aranjeunna tiasa dijantenkeun agén parobihan anu tiasa ngabantosan transformasi pola pikir, haté sareng wasiat. Pendidik mangrupikeun inti tina prosés diajar sareng ngagaduhan peran penting dina ngawangun massa jalma anu kritis anu bakal nolak kekerasan salaku cara ngarengsekeun konflik sareng anu bakal ngajunjung nilai ngahargaan martabat manusa, kaadilan, kasabaran, antaragama sareng pamahaman antar budaya sareng kerjasama.

Tujuan utama manual latihan ieu nyaéta pikeun ngenalkeun pamilon latihan (PS) kana dasar-dasar Pendidikan Perdamaian- dasar dasar dasarna ogé kamampuan sareng nilai-nilai anu kedah dibudidayakan. Kusabab ieu ngan ukur buku petunjuk bubuka, éta moal tiasa ngagali jero kana sagala rupa aspék anu aya hubunganana sareng lapangan. Sabalikna, tujuan sareng tujuan khusus tina manual ieu nyaéta pikeun ngenalkeun hal-hal ieu:

  • pamahaman anu holistik ngeunaan perdamaian sareng kekerasan,
  • tujuan penting sareng téma konci pendidikan perdamaian
  • atribut pendidik perdamaian, sareng
  • panunjuk pikeun advokasi perdamaian

Dina Méi 1999, konperénsi masarakat sipil anu penting pisan, Hague Appeal for Peace dibuka panto penting pikeun ngabantosan kami dina tantangan ngawangun budaya perdamaian global. Diantara inisiatif konci konperénsi ieu nyaéta Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian (GCPE) anu tujuan utamina nyaéta mempermudah ngenalkeun pendidikan perdamaian di sadaya lembaga pendidikan. GCPE yakin yén "Budaya perdamaian bakal dihontal nalika warga dunya ngartos masalah global, ngagaduhan katerampilan pikeun méréskeun konflik sareng perjoangan pikeun kaadilan sacara henteu telenges, hirup ku standar internasional ngeunaan hak asasi manusa sareng kaadilan, ngahargaan keragaman budaya, hormat Bumi sareng silih. Diajar sapertos kitu ngan ukur tiasa kahontal kalayan pendidikan anu sistematis pikeun perdamaian. ”

Pentingna sareng kabutuhan pendidikan perdamaian ogé diakui ku nagara-nagara anggota UNESCO di 1974 sareng negeskeun deui di UNESCO Déklarasi sareng Kerangka Kerja Terpadu dina Pendidikan pikeun Perdamaian, Hak Asasi Manusa sareng Démokrasi dina 1995. Boh UNESCO sareng Hague Appeal for Peace parantos nyatakeun yén generasi anu bakal datang ngagaduhan pendidikan anu béda-béda, anu nolak kekerasan dina sagala rupa sareng anu ngadidik pikeun perdamaian.

Kamekaran anu signifikan dina taun 2005 nyaéta peluncuran Agenda Aksi Global ku Mitra Global pikeun Pencegahan Konflik Bersenjata (GPPAC). Dina agenda anu disebatkeun, Pendidikan Perdamaian diaku salaku cara "pikeun ngahasilkeun budaya perdamaian anu lestari ... penting pikeun ditaroskeun sareng lemah sumber sumber kekerasan."

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...