Prakarsa pendidikan perdamaian di Nepal: Ngurangan nilai 'ngarayakeun kaanekaragaman'

(Diulang deui ti: JCIE. 24 Méi 2021)

Ku Raj Kumar Dhungana

Dhungana, RK (2021). Prakarsa pendidikan perdamaian di Nepal: Ngepaskeun nilai 'ngarayakeun keragaman'. Jurnal Édisi Kontémporér dina Pendidikan, 2021, 16 (1), hal.3-22. DOI: https://doi.org/10.20355/jcie29434

abstrak

Dina masarakat multikultural, atikan tiasa ngadukung nilai 'ngarayakeun kaanekaragaman' sareng kukituna harmoni sosial tapi ogé tiasa ngamajukeun ketegangan sosial sareng suluh suluh ku ngamajukeun homogenisasi budaya. Ngagunakeun analisis kontén ngeunaan kawijakan pendidikan, kurikulum sareng buku téks panilitian ieu nalungtik cara sistem pendidikan sajarah Nepal dirobih tina pendidikan monokultur kana pendekatan pendidikan perdamaian multikultural. Panilitian ieu ngungkabkeun yén, ku kalebet eusi anu ngamajukeun nilai-nilai multikultural, prakarsa pendidikan perdamaian kritis nyumbang kana réparasi ketegangan sosial politik anu sistem pendidikan monokultur didorong ku sajarah. Nanging, kapamilikan lokal, komitmen jangka panjang para pamangku kapentingan, sareng konsultasi rutin sareng wawakil kelompok budaya anu béda dina réformasi kurikuler penting pisan pikeun prakarsa pendidikan perdamaian anu suksés.

Pencét di dieu pikeun ngakses tulisan lengkep
nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur