Atikan Damai: Sataun dina Tinjauan & Refleksi (2021)

Dear Kampanye Global pikeun anggota Atikan Damai, babaturan, sareng pendukung,

Hatur nuhun pikeun aya di sisi kami di 2021. Ieu teu taun gampang pikeun salah sahiji urang. Janten di komunitas sareng jaringan pendidik perdamaian global urang parantos ngajantenkeun nganapigasi sababaraha krisis sareng trauma anu terus-terusan diperparah ku pandémik ngan rada gampang. Kami nganuhunkeun pikeun ngagaduhan sababaraha kasempetan pikeun ngabagi, nyambung, diajar, tumuwuh, sareng nyageurkeun babarengan. Sareng, kabeneran, sapanjang jalan urang ogé parantos seueur pisan! Ningali deui sareng ngeunteung kana prestasi 2021 masihan kuring harepan anu ageung pikeun terang yén urang tiasa, babarengan, bangkit pikeun nyanghareupan ancaman perdamaian sareng ngawangun dunya anu langkung damai babarengan ngaliwatan pendidikan.

Di handap ieu laporan ringkes sababaraha usaha koléktif urang pikeun ngamajukeun atikan karapihan ogé tinjauan sababaraha kagiatan penting anu Kampanye Global pikeun Atikan Damai dilakukeun atanapi nyumbangkeun dina 2021.

- Tony Jenkins, PhD
Koordinator, Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian

Statistik Gancang: Tumuwuh Partisipasi sareng Akad Nikah

Komunitas GCPE parantos langkung ageung sareng langkung kuat dina taun 2021.  Ampir 200,000 urang, ti unggal nagara di dunya, ngadatangan halaman wéb Kampanye Global pikeun Atikan Damai (GCPE) taun ieu.  Éta ampir dua kali jumlah sémah ti 2020. Rébuan langkung berinteraksi sareng GCPE ngalangkungan média sosial sareng platform sanés. Urang ogé dikirim leuwih ti 184,945 surelek leuwih 12 bulan kaliwat! Saterusna, GCPE dipasang ampir 200 artikel ngeunaan warta, panalungtikan, analisa, sareng acara anu aya hubunganana sareng karapihan ti kira-kira 50 nagara di 2021. (Upami warta ti nagara anjeun henteu kalebet, kami salawasna ngabagéakeun kiriman via portal online kami.) Anggota koalisi organisasi & institusional urang ayeuna jumlahna 270, pertumbuhan anu signifikan ti 2021 (upami organisasi anjeun teu acan janten anggota, mangga mertimbangkeun gabung di dieu).

Kabijakan & Kamajuan Legislatif

Dina bulan Nopémber, Konperénsi Umum UNESCO sacara resmi disatujuan proposal pikeun ngarévisi éta 1974 Rekomendasi ngeunaan Atikan pikeun Pamahaman Internasional, Kerjasama sareng Damai sareng Atikan anu aya hubunganana sareng Hak Asasi Manusa sareng Kabébasan Dasar. (disebut Rekomendasi 1974). Rekomendasi mangrupikeun alat penting pikeun ngawas kamajuan Agenda 2030 pikeun Pangwangunan Lestari. Rekomendasi anu dirévisi bakal ngeunteung pamahaman anu mekar ngeunaan pendidikan, ogé alamat ancaman anyar pikeun katengtreman, pikeun nyayogikeun standar internasional pikeun promosi perdamaian ngaliwatan pendidikan. Tony Jenkins, Koordinator GCPE, ngadukung prosés révisi ku nyumbang kana pamekaran catetan téknis anu bakal dimangpaatkeun salaku dasar konsultasi sareng para ahli sareng wawakil Nagara Anggota.s.  Diajar langkung seueur ngeunaan usaha penting ieu di dieu.

Dina manah Kampanye Global nyaéta misi urang pikeun ngawangun kasadaran masarakat sareng dukungan politik pikeun ngenalkeun pendidikan perdamaian kana sadaya bidang pendidikan, kalebet pendidikan non-formal, di sadaya sakola di sakumna dunya. Dina 2021 kami parantos nyaksian sababaraha usaha kawijakan tingkat nagara anu penting pikeun nguatkeun, ngadukung, sareng ngalaksanakeun pendidikan perdamaian di sakola, kaasup usaha di Ethiopia, Malawi, nu Filipina, Spanyol, Sudan Kidul, sarta Uganda. Sajaba ti éta, dina bulan Agustus, Jepang Teachers Union (JTU), Komite Nasional Cina ngeunaan Atikan, Ilmiah, Budaya, Kaséhatan jeung Olahraga Serikat Pagawe ', sarta Korea Guru jeung Atikan Pagawe Uni (KTU). sapuk kana pentingna atikan karapihan salaku vital pikeun pamahaman jeung gawé babarengan internasional di wewengkon ngaronjat tegangan.

Sumberdaya Atikan Damai Anyar Dimekarkeun

The Peace Education Global Knowledge Clearinghouse.  Diluncurkeun dina awal 2021, Clearinghouse mangrupikeun pangkalan data anu tiasa dipilarian (kalayan langkung ti 2000 éntri) kurikulum pendidikan perdamaian, warta, panalungtikan, laporan, sareng analisa ti sakumna dunya anu dikurasi ku GCPE. Ieu gancang janten sumber pikeun pangaweruh dina pendidikan perdamaian.

Pemetaan Pendidikan Perdamaian. Inisiatif panalungtikan global tina GCPE dilakukeun dina gawé bareng sababaraha organisasi ngarah dina aktipitas panalungtikan pendidikan perdamaian sareng prakték, sumber daya online dinamis ieu nyayogikeun dokuméntasi tingkat nagara sareng analisa usaha pendidikan perdamaian di sakumna dunya. Proyék ieu diluncurkeun ku forum virtual dina 9 Oktober, nampilkeun dialog antara Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global, sareng Cecilia Barbieri, Kapala Bagian UNESCO ngeunaan Pendidikan Kewarganegaraan Global sareng Perdamaian (anjeun tiasa nempo video ti forum dieu). Salian kreasi alat panalungtikan anyar, proyék geus mantuan pikeun ngadegkeun koalisi panalungtikan anyar vital.

Jalma Pendidikan Damai. Proyék gabungan The Association for Historical Dialogue and Research (AHDR) sareng International Institute on Peace Education (IIPE), kalayan dukungan Kampanye Global, People of Peace Education mangrupikeun publikasi sareng halaman wéb anu ngangkat karya pendidikan perdamaian pikeun masarakat umum ku cara masihan sawangan ngeunaan kahirupan sareng karya para pendidik perdamaian ti sakumna dunya. Dimodelkeun saatos proyék Humans of New York anu diaku sacara lega, proyék éta ngagaduhan profil anu ngajalajah motivasi, tantangan, kasuksésan, sareng wawasan para pendidik perdamaian anu damel dina kontéks anu béda.

Konéksi Corona: Diajar pikeun Dunya Anu AnyarSaprak awal pandémik, Kampanye Global narékahan pikeun ngadeukeutan krisis salaku kasempetan pikeun ngajalajah bentuk diajar anyar sareng ngajukeun visi sareng rencana pikeun dunya anu dipikaresep. Kalawan visi ieu dina pikiran, kami geus curated runtuyan leuwih ti 40, lolobana artikel aslina nawiskeun analisis jeung learning ngarojong réspon transformative kana ketidakadilan anu diungkabkeun ku pandémik ogé sauntuyan ancaman pikeun planét urang.

di Memoriam

Komunitas global urang kaleungitan sababaraha pendidik perintis, aktivis sareng pendukung dina 2021, diantarana: Abdul Aziz Said (AS/Syria), Fr. Eliseo Mercado Jr (Mindanao, Filipina), Shulamith Koenig (AS), Phyllis Kotite (Libanon/AS/Perancis); bel uli (Amérika Serikat), jeung Olga Vorkunova (Rusia).

Highlights Bulanan

Di handap ieu sababaraha kagiatan sorotan sareng usaha GCPE sareng komunitas mitra na di 2021.

Januari

Dina Januari, Tony Jenkins, Koordinator GCPE, milu dina webinar "Atikan perdamaian di sakola formal: Naha éta penting sareng kumaha éta tiasa dilakukeun?” Diayakeun ku International Alert, British Council, sareng Cambridge Peace and Education Research Group, acara ieu ngajalajah papanggihan laporan panalungtikan anyar kalayan nami anu sami. Laporan éta ngabahas kumaha atikan karapihan di sakola, dampak poténsialna, sareng kumaha éta tiasa diwujudkeun dina prakna. Laporan jeung rékaman éta acara téh aya di dieu.

Pebruari

Kampanye Global dicalonkeun pikeun Hadiah Perdamaian Nobel 2021.  Nominasi ngakuan kampanye éta salaku "proyék anu paling dinamis, pangaruh, sareng jauh di dunya dina pendidikan perdamaian, sine qua non pikeun pangarampasan pakarang sareng ngaleungitkeun perang." GCPE ieu babarengan diakuan ku tilu nominator: The Honorable Marilou McPhedran, Sénator, Kanada; Prof Anita Yudkin, Universitas Puerto Rico; jeung Prof Kozue Akibayashi, Doshisha University, Jepang. Bari urang teu meunang hadiah, urang ningali nominasi salaku mercusuar harepan, nyadiakeun pangakuan tireless jeung wani usaha anggota kampanye sakuliah dunya anu ngudag mindeng halimunan, karya transformative atikan karapihan.

Jalur pikeun Peacebuilding ngaliwatan Atikan Damai di Afghanistan. Tony Jenkins, Koordinator GCPE, moderator acara husus ieu hosted ku MA Georgetown Universitas di program Resolusi Konflik. Panel fokus kana usaha ngawangun perdamaian anu parantos dilaksanakeun ti saprak Republik Islam diciptakeun di 2001 ngalangkungan pendidikan perdamaian dina bentuk sistem pendidikan formal, téknologi, sareng seni. Rékam tina webinar sayogi di dieu.

Dialog sareng Dr. Betty Reardon ngeunaan Pendidikan Damai anu diayakeun ku UNESCO APCEIU. The Asia-Pasifik Center of Education for International Understanding (APCEIU), dina gawé bareng jeung Korean Society of Education for International Understanding (KOSEIU), ngayakeun Dialog jeung GCPE co-founder Dr. Betty Reardon dina 26 Pebruari. kasempetan publikasi versi Korea tina buku Dr. Reardon, Pendidikan Perdamaian Komprehensif. A synopsis sarta video tina acara bisa kapanggih di dieu.

April

Dina April 2021, GCPE ngalaksanakeun survey anu difokuskeun nonoman pikeun langkung ngartos kasadaran sareng minat kana katengtreman sareng pendidikan kaadilan sosial diantara nonoman SMA jeung kuliah-umur. Survei ieu dilakukeun ku Tim Pemuda GCPE, anu diwangun utamina ku mahasiswa Program Studi Kaadilan sareng Damai di Universitas Georgetown. Laporan anu nganalisis hasil survey bakal diterbitkeun dina awal taun 2022. GCPE badé ngagunakeun hasil survey ieu pikeun ngabantosan pemrograman berorientasi nonoman, pamekaran sumber daya, sareng kamungkinan nyiptakeun jaringan nonoman. Laporan éta ogé dimaksudkeun pikeun ngadukung pendidik sareng panitia dina usaha pemrograman nonoman sorangan.

Mei

Nalika ditarikna pasukan AS ti Apganistan diumumkeun, GCPE sprang ngarojong hiji lumangsung usaha global pikeun ngajamin kaamanan manusa awéwé Afghan, salah sahiji populasi paling rentan impacted ku ditarikna. Ngamangpaatkeun Resolusi Déwan Kaamanan PBB 1325 ngeunaan Awéwé, Damai, sareng Kaamanan salaku alat sareng norma hukum internasional, koalisi global mimiti ngalobi pejabat AS sareng Déwan Kaamanan PBB pikeun ngabantosan gencatan senjata sareng nyebarkeun penjaga perdamaian pikeun ngajagaan awéwé. GCPE ngamajukeun sababaraha petisi pikeun ngadukung usaha ieu sareng terus ngadorong solidaritas sareng awéwé Afghan sareng pendidik anu dipangaruhan ku kakosongan kaamanan.  Diajar langkung seueur ngeunaan usaha solidaritas Afghan di dieu.

Ogé dina Méi, GCPE milu dina konperénsi anu diayakeun ku The Quaker Council for European Affairs (QCEA) sareng Quakers di Inggris dina téma "Kamungkinan Pendidikan Damai: Bukti sareng Kasempetan.” Konférénsi diwangun dina "Pendidikan Damai: Ngadamel Kasus," laporan anu diterbitkeun dina 2020 ku QCEA. Panitia ngahasilkeun runtuyan tilu video pikeun ngarojong konférénsi (1. Nyieun Kasus pikeun Atikan Damai, 2. Naon anu kudu dipigawé sangkan Atikan Peace Prioritas? 3. Naon Atikan Peace?).  Anjeun tiasa ningali pidéo anu saé ieu di dieu.

Juli

Dina bulan Juli, GCPE gawé bareng sareng International Institute on Peace Education (inisiatif adina) dina ngayakeun kagiatan diajar virtual.  "IIPE Mexico PrepCom - Nganyam Babarengan Perdamaian Antar Budaya dina Jaman Pandemi.” Acara ngajalajah seueur tantangan anu dialaman ku pendidik perdamaian salami pandémik sareng kumaha urang ngaréspon sacara pribadi sareng profésional. Sesi éta ogé ngajak eksplorasi kumaha urang tiasa ngawangun komunitas perawatan sareng solidaritas anu dipikabutuh pikeun nyageurkeun tina sababaraha trauma anu disababkeun ku COVID-19. Acara ieu dilaksanakeun pikeun nyiapkeun IIPE Mexico (Institut Internasional ngeunaan Pendidikan Damai anu bakal lumangsung di Mexico dina usum panas 2022 - mimitina direncanakeun pikeun 2021, tapi ditunda kusabab pandémik).  Diajar langkung seueur ngeunaan IIPE Mexico di dieu, dimana anjeun ogé tiasa nonton video ringkesan tina acara virtual.

GCPE ogé ngamimitian gawé bareng anyar sareng Center for Peace Education Manipur (India) pikeun ngadamel kampanye pikeun melak langkung ti 10,000 tangkal kelor di Asia Tenggara sareng nyebarkeun visi pendidikan perdamaian. Leban Serto, convenor kampanye, geus jadi anggota GCPE saprak eta diawalan dina 1999. Anjeunna dedicated usaha ka GCPE. Kusabab kasuksésan usaha awal ieu, kampanye susulan diluncurkeun dina Oktober pikeun melak tangkal Moringa sareng ngamajukeun kasadaran pendidikan perdamaian di Afrika.  Kampanye Shine Africa, dikoordinir ku Mariana Price, kalebet rencana pikeun ngadukung pamekaran Pusat Pendidikan Damai di unggal nagara di Afrika.

Juli éta bulan sibuk. Mitra kami di Nigeria, The Center for Social Transformation and Human Development (CHDST) kolaborasi sareng Jaringan Nigeria sareng Kampanye pikeun Atikan Damai, ngadegkeun rencana pikeun ngatur anu munggaran Acara Independent Talking Across Generations on Education (iTAGe) di Afrika. Fokus kana dialogna, anu lumangsung dina bulan Séptémber, nyaéta "Pendalaman Budaya Damai sareng Démokrasi ngalangkungan Atikan." Mitra kami di Kolombia, Fundación Escuelas de Paz, ogé ngayakeun acara iTAGe anu fokus kana peran atikan dina ngamajukeun partisipasi nonoman sareng budaya perdamaian di Kolombia, ogé ngalaksanakeun Resolusi Déwan Kaamanan PBB 2250 ngeunaan Pemuda, Damai sareng Kaamanan. Inisiatif Talking Across Generations on Education (TAGe) mangrupikeun usaha UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP).

September

Dina Séptémber, GCPE ilubiung dina Konférénsi Virtual Day Education Peace. Salah sahiji tujuan konferensi éta pikeun ngadegkeun Poé Pendidikan Damai PBB.

Oktober

Dina Oktober, GCPE milu dina Kongrés Damai Dunya ka-2 Biro Damai Internasional. GCPE ngadukung program anu aya hubunganana sareng atikan perdamaian sareng milu dina sési panel pendidikan perdamaian. Anjeun tiasa nonton Koordinator GCPE Tony Jenkins dirékam presentasi di dieu.

Nopember

Dina bulan Nopémber kami ngarilis édisi 2021 karya mani pendiri GCPE Betty Reardon. Atikan Damai Komprehensif: Ngadidik pikeun Tanggung Jawab Global (Edisi 2021). Buku ieu diterbitkeun ku Pencét Pangetahuan Damai, usaha penerbitan anyar GCPE jeung International Institute on Peace Education (IIPE). Sadaya hasil bersih tina Peace Knowledge Press nguntungkeun IIPE & GCPE.

GCPE ogé ilubiung dina panel husus Nopémber ngajajah panel virtual "Pangaweruh pikeun dunya kompléks: Rethinking kalungguhan panalungtikan karapihan jeung atikan perdamaian. " Diayakeun ku Yayasan Berghof sareng Institut Panaliti Damai sareng Kabijakan Kaamanan di Universitas Hamburg (IFSH), acara ngahijikeun para ahli pendidikan perdamaian sareng peneliti perdamaian pikeun dialog kumaha duanana disiplin tiasa mendakan cara babarengan pikeun ngatasi 21st tantangan abad. A video tina panel bisa kapanggih di dieu.

 

nutup

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...