Menteri Federal Pakistan Negeskeun Pentingna Atikan pikeun Damai

Ahsan Iqbal Negeskeun Pentingna Atikan pikeun Damai

(Diulang deui ti: Islamabad Post. 21 Séptémber 2022)

Islamabad, Sep 21: Menteri Féderal pikeun Perencanaan, Pangwangunan sareng Inisiatif Husus Ahsan Iqbal negeskeun kabutuhan anu penting pikeun ngalaksanakeun parobihan paripolah di Institusi Pendidikan Tinggi (HEIs) pikeun ngalawan kurangna toleransi di masarakat.

Menteri nyatakeun yén langkung ti 3 juta mahasiswa ayeuna didaptarkeun di HEI di Pakistan anu poténsina kedah dianggo pikeun ngabasmi polarisasi ekstrim sareng radikalisasi di masarakat.

Anjeunna nyarioskeun upacara anu diayakeun pikeun nandaan Poé Damai Internasional di Sekretariat Komisi Atikan Tinggi (HEC) Rebo. Acara ieu dihadiran ku Pupuhu HEC Dr Mukhtar Ahmad, Diréktur Eksekutif HEC Dr Shaista Sohail, wakil rektor, mahasiswa jeung dosen.

Ngabagikeun kajadian pribadi, Pak Iqbal nyarios, "Dina 6 Mei 2018, kuring nyanghareupan usaha pembunuhan sareng pélor tina serangan éta masih aya di jero awak kuring. Éta ngingetkeun kuring unggal dinten ngeunaan pentingna nyandak parobihan positip pikeun nonoman urang pikeun ngagunakeun poténsina sacara produktif.

Dina 6 Méi 2018, kuring nyanghareupan usaha pembunuhan sareng pélor tina serangan éta masih aya di jero awak kuring. Ieu reminds kuring unggal poé pentingna bringing parobahan positif di nonoman urang sangkan bisa ngagunakeun poténsi maranéhanana sacara produktif.

Menteri nyebatkeun pendirian Young Peace and Development Corps di paguron luhur salami jabatanna sateuacana sareng nyarios yén masarakat éta janten platform pikeun ngamajukeun perdamaian sareng pangwangunan di tingkat akar rumput. Anjeunna nyuhunkeun Pupuhu HEC pikeun nyegerkeun deui masarakat ieu supados Pakistan tiasa maju ka arah kamakmuran. Anjeunna negeskeun yén éta ogé tanggung jawab kaagamaan urang pikeun digawé nuju katengtreman.

Anjeunna ogé ngagunakeun kasempetan pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan banjir di Pakistan sareng naroskeun dukungan HEC pikeun ngaktifkeun sahenteuna 2 juta tina total 3 juta mahasiswa urang sareng ngadesek aranjeunna pikeun ngumpulkeun sumbangan sareng ngirimkeun hiji kantong dahareun masing-masing pikeun mastikeun yén teu aya. tina korban caah saré lapar.

Pupuhu HEC mencerahkan murid-murid ngeunaan sajarah Poé Damai Internasional. Anjeunna nyarios, "Poé Perdamaian Internasional diadegkeun dina 1981 ku Majelis Umum PBB. Dua dekade saterusna, dina 2001, Majelis Umum unanimously milih pikeun nunjuk Poé salaku periode non-kekerasan jeung gencatan senjata.

Anjeunna ogé ngadugikeun Nelson Mandela pikeun nyorot pentingna pendidikan dina ngadegkeun perdamaian. "Atikan mangrupikeun senjata anu paling kuat anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngarobih dunya, saur Mandela sareng kuring satuju sareng anjeunna."

Dr Mukhtar Ahmad ngadesek para mahasiswa sangkan jadi duta karapihan dina kahirupan sapopoe sarta narékahan pikeun ngadegkeun karapihan dimana wae aranjeunna tiasa.

Dr Zia ul Haq, Diréktur Jéndral, Institut Riset Islam, Universitas Islam Internasional nunjukkeun yén "Al-Salam mangrupikeun salah sahiji nami Allah sareng agama urang Islam ogé dingaranan. Kadua kecap ieu nunjukkeun katengtreman, tapi hariwang yén masarakat urang henteu ngagambarkeunana.

Dr Saima Ashraf Kayani, Asisten Professor, Fatima Jinnah Awewe Universitas enlightened panongton kalawan harti Martin Luther King Jr ngeunaan karapihan. "Perdamaian sanés ngan ukur henteuna perang tapi ayana kaadilan, hukum, katertiban," saur anjeunna, nambahan yén "Sedih yén Pakistan rengking di 159 ti 163 kabupaten di Global Peace Index sareng urang kedah ngalakukeun hiji hal pikeun ningkatkeun deui.”

Siswa ngahargaan usaha HEC pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan Poé Damai Internasional.

 

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur