Surat kabuka ka Anthony Blinken nyauran prosés visa anu adil sareng éfisién pikeun akademisi Afghan anu résiko

perkenalan

Kusabab pamitan ahir pesawat anu mawa warga AS sareng sekutu Afghan ti Kabul Agustus kamari, sababaraha kelompok sareng warga Amérika individu teraskeun perjuangan pikeun ngévakuasi sadaya sekutu anu résiko anu tinggaleun. Sababaraha nampi panempatan pikeun sarjana sareng mahasiswa di paguron luhur AS. Nanging, seueur sarjana masih ngantosan visa AS anu diperyogikeun pikeun aranjeunna nyandak pasini ieu.

Surat anu dipasang di dieu mangrupikeun banding ti akademisi Amérika ka Sekretaris Nagara pikeun nyandak tindakan pikeun ngaleungitkeun halangan anu ngahalangan prosés visa anu efisien sareng adil. Ayeuna dikirim ayeuna kalayan daptar panandatanganan dugi ka ayeuna. Langkung seueur diperkirakeun ngesahkeun banding anu bakal dikirim deui dina waktos anu caket. Salinan dikirim ka lembaga pamaréntahan sareng pendidikan anu relevan. Pamiarsa dipénta pikeun medar éta surat ngaliwatan jaringan masing-masing. Urang Amerika dipénta pikeun ngirimkeunana ka Sénator sareng Perwakilanna, naroskeun yén aranjeunna ogé nyandak tindakan pikeun ngaleungitkeun halangan visa anu nyegah para sarjana anu résiko datang ka paguron luhur AS anu ngondang aranjeunna. (BAR, 6/21/22)

Muka Surat

Anu Terhormat Anthony Blinken
Sekretaris Nagara Amérika Serikat

Juli 21, 2022

Re: Visa pikeun sarjana sareng mahasiswa Afghan anu résiko

Dear Bapak Sekretaris,

Kami, akademisi Amérika anu ditandatanganan di handap ieu, muji sareng ngucapkeun salamet ka Departemen Luar Negeri sareng Departemen Kaamanan Dalam Negeri pikeun dukunganana kana UU Penyesuaian Afghan pikeun ngagampangkeun suaka pikeun pendukung Afghan Amérika Serikat salami dua puluh taun urang di Afghanistan. Éta mangrupikeun léngkah anu penting pikeun kabijakan anu langkung adil ka sekutu Afghan urang.

Surat ieu dimaksudkeun pikeun ngadesek léngkah-léngkah salajengna dina arah kabijakan anu adil ka Afghans, anu ogé ngalayanan kapentingan Amérika Serikat anu langkung ageung. Salaku akademisi sareng sarjana, kami prihatin pisan yén visa J1 sareng F1 pikeun akademisi Afghan anu résiko ampir teu mungkin diaksés.

Kami prihatin pisan ngeunaan kahirupan sareng karaharjaan akademisi Afghan ieu, khususna awéwé. Éta sadayana résiko sareng seueur anu kaancam maot. Salajengna, kagagalan pikeun mawa aranjeunna ka kaamanan dina kaayaan dimana aranjeunna tiasa latihan sareng ngembangkeun kamampuan profésionalna mangrupikeun halangan anu serius pikeun masa depanna. AS ngadaptarkeun bantosan para akademisi Afghan ieu sareng sasama wargana sahingga ngagaduhan tanggung jawab pikeun mastikeun martabat sareng kesejahteraanana.. Kahirupan akademisi ieu sareng seueur pembela hak asasi manusa teu aya hubunganana sareng masa depan nagarana. Aranjeunna ngawakilan harepan pangsaéna pikeun parobihan positip di Afghanistan anu sigana henteu tiasa dicapai nalika aranjeunna nyanghareupan kaayaan ayeuna dina prosés visa.

Biaya visa J1 pikeun akademisi sareng F1 pikeun mahasiswa mangrupikeun biaya anu teu tiasa dibalikeun deui $ 160, tangtangan anu lumayan pikeun sabagéan ageung pelamar, kalayan biaya langkung seueur pikeun anu gaduh kulawarga, anu masing-masing mayar biaya anu sami. Outlay ieu ngaronjat ku waragad tambahan lianna kayaning rides beus wajib pondok ka lawang konsulat. Saeutik saeutik tina aplikasi J1 sareng F1 ieu parantos disatujuan, kusabab aplikasi standar imigran presumptive - sanaos stipend sareng beasiswa anu dibiayaan pinuh ku universitas anu ngondang. Telat sareng panolakan visa ieu umum.

Sajumlah akademisi Amérika anu nandatanganan surat ieu ngusahakeun mawa sarjana anu résiko ka paguron luhur Amérika, nyobian ngagampangkeun perjalanan sareng prosés visa. Batur ngawakilan paguron luhur anu ngondang akademisi sareng mahasiswa Afghan ka kampusna pikeun ngalaksanakeun panalungtikan, ngajar sareng ngudag gelar sarjana sareng sarjana. Sadayana urang kuciwa sareng sering teu percaya kana telat sareng panolakan, anu kadang sigana sawenang-wenang. Ngalamar anu mumpuni ogé, sarta teu boga niat tetep di Amérika Serikat, sanggeus nyieun arrangements neruskeun latihan profésional maranéhanana di nagara séjén.

Integritas Amérika Serikat, klaim kami ngeunaan komitmen pinuh kana hak asasi manusa, sareng tanggung jawab kami ka masarakat Afghan sareng komunitas dunya nungtut urang nyandak tindakan langsung pikeun ngalereskeun kaayaan ieu tina reureuh disfungsi sareng teu adil sareng panolakan visa J1 sareng F1.

Surat ieu dipasang dina Kampanye Global pikeun situs Pendidikan Damai. Salinan dikirim ka Présidén Biden, Kantor Urusan Gender White House, Ngabela pikeun Ulama sareng Profesional Awéwé Afghan, Anggota Kongrés anu Dipilih, CARE di Dinas Propinsi, Asosiasi Kolej sareng Universitas Amérika, Asosiasi Pendidikan Nasional, Asosiasi Présidén Universitas Amérika, Institute of International Education, Peace and Justice Studies Association, Évakuasi Sekutu Kami, CSOs relevan séjén.

Pak Sekretaris, kami nyuhunkeun campur tangan pribadi anjeun pikeun ngabenerkeun kaayaan anu éra ieu.

tulus,

Betty A. Reardon
Diréktur Pendiri Emeritus, International Institute on Peace Education, pensiunan pangadeg pendidikan perdamaian di Teachers College Columbia University

David Reilly
Présidén Uni Fakultas
Pangadeg sarta Diréktur Kaadilan House
Universitas Niagara

Marcella Johanna Deproto
Diréktur Senior, Sarjana Internasional sareng Jasa Siswa
Universitas San Fransisco

Tony Jenkins
Koordinator, Kampanye Global pikeun Pendidikan Perdamaian
Dosen, Studi Kaadilan & Damai, Universitas Georgetown

Stephan Marks
Francois Xavier Bagnoud Profesor Kaséhatan sareng Hak Asasi Manusa
Universitas Harvard

Dale Snauwaert
Profesor Studi Damai sareng Atikan
Universitas Toledo

George Kent
Professor Emeritus (Élmu Pulitik)
Universitas Hawaii

Effie P. Cochran
Professor Emerita, Jurusan Basa Inggris
John Jay College of Kaadilan Pidana, CUNY

Jill Strauss
Asistén profésor
Borough of Manhattan Community College, CUNY

Kathleen Modrowski
Profesor jeung Dekan
Jindal Sakola Seni Liberal sareng Kamanusaan
IP Jindal Universitas Global

Maria Hanzanopolis
Guru Besar Atikan
Vassar College

Damon Lynch, Ph.D.
Universitas Minnesota

Russell Musa
Dosen Senior, Filsafat
Universitas Texas

John J. Kanet
Professor Emeritus
Universitas Dayton

Catia Cecilia Confortini
Profesor Madya, Program Studi Damai sareng Kaadilan
Wellesley College

Dr Ronald Pagnucco
College of St Benedict / St. Universitas Johns

Barbara Wien
Anggota Fakultas
Universitas Amérika, Washington DC

Jeremy A. Rinken, Ph.D.
Profesor Madya, Departemen Studi Damai sareng Konflik
Universitas Karolina Kalér Greensboro

Laura Finley, Ph.D.
Profesor Sosiologi sareng Kriminologi
Universitas Barry

Jonathan W. Pamaca
Baker Professor Sosiologi
Universitas Drew

Felisa Tibbets
Guru College Columbia Universitas
Universitas Utrecht

John MacDougall
Profesor Sosiologi Emeritus
Ngadegkeun Co-Diréktur, Peace and Conflict Studies Institute
Universitas Massachusetts Lowell

Daptar endorser nuju prosés. Institusi disadiakeun pikeun idéntifikasi wungkul.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur