Dina ulang taun Nagasaki, waktuna pikeun mikirkeun deui strategi nuklir sareng ngeureunkeun perang di Ukraina

Sanajan 70 taun tanpa perang utama, teu mungkin pikeun deterrence nuklir bisa lepas salawasna. Éta ngan ukur tiasa dianggo salami manusa ngadamel pilihan anu leres. Tapi urang terang yén manusa cacad, sareng urang sadayana ngalakukeun kasalahan.

Bubuka Editor

Dina ulang taun ka AS ngalungkeun bom atom di Nagasaki (Agustus 9, 1945) penting pisan yén urang nalungtik kagagalan deterrence nuklir salaku kawijakan kaamanan. Dina OpEd reposted handap, Oscar Arias jeung Jonathan Granoff nyarankeun pakarang nuklir maénkeun peran deterrence minimal di NATO dibere kakuatan militér konvensional na. Rooted dina premis yén "éta waktuna pikeun usaha bolder nyieun karapihan di Ukraina," aranjeunna salajengna ngajajah kemungkinan NATO nyieun olahan pikeun ditarikna sadaya huluna nuklir AS ti Éropa jeung Turki salaku hambalan awal pikeun muka hungkul. Aksi sapertos kitu tiasa muka panto pikeun kamungkinan dialog anu didasarkeun kana ngadegkeun dasar pikeun poténsi kahareup tina susunan kaamanan umum antara NATO sareng Rusia. (TJ, 8/8/2022)

Strategi nuklir sareng ngeureunkeun perang di Ukraina

Ku Oscar Arias sareng Jonathan Granoff

(Diulang deui ti: The Hill. 19 Juli 2022)

Geus waktuna pikeun usaha bolder nyieun karapihan di Ukraina.

Perang, kawas seuneu, bisa nyebarkeun kaluar kontrol, sarta salaku Presiden Putin terus ngingetkeun urang, conflagration husus ieu boga potensi pikeun ngamimitian perang nuklir.

Dina konferensi warta gabungan panganyarna jeung Présidén Bélarus, Putin ngumumkeun yén Rusia bakal mindahkeun misil Iskander M ka Bélarus. Rudal-misil éta tiasa mawa hulu ledak nuklir, sareng pamindhahan éta tétéla dimaksudkeun pikeun ngeunteung pangaturan babagi nuklir Amérika Serikat sareng lima sekutu NATO - Bélgia, Walanda, Jerman, Italia, sareng Turki.

Pakarang nuklir AS diwanohkeun ka Éropa dina 1950s salaku ukuran stopgap pikeun membela démokrasi NATO anu kakuatan konvensionalna lemah. Jumlah pakarang nuklir di éta lima nagara puncakna sakitar 7,300 hulu ledak dina 1960-an, lajeng dwindled ka ngeunaan 150 kiwari, ngagambarkeun kakuatan konvensional NATO tumuwuh sarta estimasi diminishing na tina usefulness militér pakarang nuklir. Tapi sanajan 150 pakarang nuklir bisa jadi leuwih ti cukup pikeun noél konfrontasi bahaya jeung Rusia.

dunya téh caket kana jurang nuklir ayeuna sapertos nalika Krisis Rudal Kuba. Nyatana, résiko nuklir kontemporer tiasa langkung parah. Padahal Krisis Rudal Kuba ngan ukur 13 dinten, pajoang di Ukraina sigana bakal diteruskeun sareng ngagoda nasib salami sababaraha bulan ka hareup.

Ku alatan éta, rundingan penting pikeun meredakan tegangan nuklir. Sanaos henteu ngagaduhan peran langsung dina perang Ukraina, éta pantes pikeun NATO gaduh peran dina nyorong hungkul pikeun ngeureunkeunana.

Kusabab NATO mangrupikeun kakuatan militer anu kuat pisan - langkung kuat tibatan Rusia Putin - sareng ti saprak Présidén Putin nyarios yén perang di Ukraina sabagian mangrupikeun réspon kana tindakan NATO, NATO nyauran rundingan perdamaian bakal pas sareng beurat.

Éta ogé bakal saluyu sareng kawajiban nagara anggota NATO dina Perjangjian Non-Proliferasi Nuklir. Pamimpin NATO rapat di Madrid nembe mastikeun deui yén "Perjangjian Non-Proliferasi Nuklir mangrupikeun benteng penting ngalawan panyebaran senjata nuklir sareng kami tetep komitmen kuat kana palaksanaan lengkepna, kalebet Pasal VI [artikel anu ngalaksanakeun nagara-nagara bersenjata nuklir pikeun ngudag pangarampasan pakarang nuklir]." komitmen ieu ngawengku, nurutkeun kana Laporan Konférénsi Review 2000 Perjangjian Non-Proliferasi, "Peran anu ngirangan pikeun pakarang nuklir dina kawijakan kaamanan pikeun ngaminimalkeun résiko yén pakarang ieu kantos dianggo sareng pikeun ngagampangkeun prosés ngaleungitkeun totalna."

NATO sacara tradisional ngajaga deterrence sareng pertahanan anu kuat, samentawis éta ogé nuju jalan ka arah detente sareng dialog. Komitmen NATO ayeuna pikeun ngahalangan sareng pertahanan jelas. Tapi pikeun ngamimitian deui paguneman, NATO ayeuna ogé kedah milarian cara pikeun ngadorong détente sareng dialog.

Mawa dua sisi deui kana dialog ngabutuhkeun sikep dramatis. Ku alatan éta, urang ngajukeun rencana NATO jeung nyiapkeun ditarikna sadaya hulu ledak nuklir AS ti Éropa jeung Turki, awal pikeun hungkul. Ditarikna bakal dilaksanakeun sawaktos istilah karapihan sapuk antara Ukraina sareng Rusia. Usul sapertos kitu bakal narik perhatian Putin sareng tiasa nyandak anjeunna ka méja rundingan.

Nyoplokkeun pakarang nuklir AS ti Éropa jeung Turki moal ngaleuleuskeun NATO militarily, saprak pakarang nuklir boga saeutik atawa euweuh usefulness sabenerna dina medan perang. Upami aranjeunna leres-leres pakarang anu terakhir, henteu kedah nyebarkeun aranjeunna caket kana wates Rusia. Dina proposal ieu, Perancis, Britania Raya, jeung Amérika Serikat bakal nahan arsenals nuklir nasional maranéhanana, sarta lamun kajadian awon, aranjeunna masih bisa ngagunakeun eta pikeun NATO urang.

Sanajan 70 taun tanpa perang utama, teu mungkin pikeun deterrence nuklir bisa lepas salawasna. Éta ngan ukur tiasa dianggo salami manusa ngadamel pilihan anu leres. Tapi urang terang yén manusa cacad, sareng urang sadayana ngalakukeun kasalahan.

Pakarang ieu nawiskeun janji palsu ngeunaan kaamanan sareng ngahalangan - bari ngan ukur ngajamin karusakan, maot, sareng brinksmanship sajajalan.

Ku sabab kitu urang satuju sareng Sekretaris Jenderal PBB Guterres, anu ceuk, "Senjata ieu nawiskeun janji palsu ngeunaan kaamanan sareng ngahalangan - bari ngan ukur ngajamin karusakan, maot, sareng brinksmanship sajajalan," sareng sareng Paus Francis, anu ceuk, "[Senjata nuklir] aya dina jasa tina méntalitas kasieun anu mangaruhan henteu ngan ukur pihak-pihak anu konflik, tapi sadayana umat manusa.," Kitu ogé sareng almarhum Sénator AS Alan Cranston anu ngan saukur ngomong, "Senjata nuklir henteu pantes pikeun peradaban."

Arsenal nuklir NATO gagal ngahalangan invasi Rusia ka Ukraina sareng ampir teu aya gunana salaku senjata perang. Tapi pakarang nuklir NATO masih tiasa dianggo saé, sanés ngancam pikeun ngaluncurkeunana sareng ngagedekeun perang, tapi ku ditarikna pikeun masihan rohangan pikeun rundingan énggal sareng perdamaian ahirna.

Pemenang Nobel Perdamaian Oscar Arias mangrupikeun Présidén Kosta Rika ti 1986 dugi ka 1990 sareng 2006 dugi ka 2010. 

Jonathan Granoff nyaéta Présidén Institut Kaamanan Global, sareng nominasi Hadiah Perdamaian Nobel.

nutup
Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur