Pelepasan resmi séri Panungtun Aksi Peacebuilding Agama

(Diulang deui ti: Institut Peace Malaysia)

Runtuyan pituduh aksi USIP ngeunaan agama jeung analisis konflik, mediasi, rekonsiliasi jeung gedong perdamaian agama inklusif génder nyadiakeun gambaran praktis widang peacebuilding agama jeung peran agama muterkeun dina nyetir duanana konflik jeung perdamaian. Aranjeunna nyadiakeun conto kumaha aktor agama jeung lembaga geus nyumbang kana pencegahan sarta resolusi konflik sarta nawiskeun tinimbangan kumaha pangalusna pikeun kalibet jalma agama, komunitas sarta lembaga dina peacebuilding. Panungtun aksi ieu dikembangkeun ku kolaborasi sareng Jaringan pikeun Peacemakers Agama sareng Tradisional jeung Institut Salam pikeun Damai sareng Kaadilan.

Saatos dalapan taun sareng survey global praktisi, dua konsultasi internasional, simposium ahli sareng kolaborasi éksténsif antara Institut Salam, program USIP Religion & Inclusive Societies, Network for Religious and Traditional Peacemakers, sareng pangarang 11 urang sadaya-bintang. / tim redaktur, runtuyan lengkep tina opat pituduh aksi perdamaian agama ayeuna parantos lengkep, diterbitkeun, sareng sayogi dina situs wéb USIP.

Kami nganuhunkeun ka sadayana anu ngabantosan ieu mungkin, yakin yén produk ahir bakal janten sumber daya anu teu ternilai pikeun aktor agama sareng anu narékahan pikeun ngalibetkeun aranjeunna dina padamelan perdamaian. Dina situs wéb, anjeun bakal mendakan anu di handap ieu pikeun anjeun unduh, dianggo, sareng bagikeun sacara lega.

  • Agama dina Konflik sareng Pitunjuk Analisis Damai anu ditulis ku Owen Frazer sareng Mark Owen, munggaran diterbitkeun dina 2018
  • Agama dina Konflik jeung Peacebuilding Analisis Guide Ringkesan
  • Pituduh Analisis dina basa Arab
  • Panungtun Analisis dina basa Perancis
  • Religion and Mediation Action Guide ditulis ku S. Ayse Kadayifci-Orellana sareng Tarek Maassarani, munggaran diterbitkeun taun 2021
  • Agama jeung Panungtun Mediasi dina basa Arab
  • Agama sareng Pituduh Mediasi dina basa Perancis
  • Religion and Reconciliation Action Guide ditulis ku David Steele, James Patton, sareng Tarek Maassarani, diterbitkeun taun 2023
  • Religion and Gender Action Guide ditulis ku Sheherazade Jafari, diterbitkeun taun 2023

Hiji atawa leuwih tina Panungtun ieu geus dipaké pikeun kursus di Eastern Mennonite University jeung Georgetown University; diulas dina Parlemén Dunya Agama sareng Con Peace; sarta ngarojong palatihan para pendeta militér sareng pamimpin nonoman. Entong ragu pikeun ngahontal maassarani@salaminstitute.org upami anjeun hoyong kolaborasi dina kursus, pelatihan, sareng bengkel, atanapi gaduh petunjuk pikeun nampi dana tarjamahan salajengna.

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Leave a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Ngagulung ka luhur