Pakarang Nuklir sareng COVID-19

(Diulang deui ti: Pendidikan Damai Skotlandia)

Pandemi COVID-19 parantos ngangkat patarosan kauangan, moral, sareng étika ngeunaan nyéépkeun senjata nuklir dibandingkeun nyéépkeun jasa kaséhatan urang.

Lembar inpormasi ieu, disiapkeun ku Peace Peace Skotlandia, tujuanna pikeun nyimpulkeun sababaraha masalah ieu, dibarengan ku sababaraha tinimbangan praktis sapertos "jarak sosial" dina kapal selam nuklir. Dimana tiasa, conto patarosan sareng rujukan dirumuskeun pikeun ngabantosan guru sareng sepuh, sareng ngarangsang diskusi sareng analisa ku murid.

unduh lambar inpormasi ngeunaan senjata nuklir sareng COVID-19

Daptar eusi

Masalah moral / Étika anu dikedalkeun ku COVID-19

1. Pangeluaran senjata nuklir vs pengeluaran Pelayanan Kaséhatan
2. Kapasitas 'Gagal-aman' disayogikeun pikeun senjata nuklir
3. 'Utilitaryism' sareng milih anu hirup atanapi maot
4. 'Pedang kana Plowshares' salami COVID-19
5. Kerjasama Internasional - nagara-nagara anu damel sasarengan

Masalah logistik / Kaamanan

6. COVID-19 dina awak kapal selam
7. Kasalametan markas nuklir, konvoi sareng pabrik senjata
8. Konci peluncuran nuklir sareng COVID-19

Masalah lingkungan

9. Pandemi salaku akibat tina karuksakan lingkungan
10. Parobihan iklim sareng réspon kana COVID-19
11. Kaséhatan Lingkungan sareng Komunitas Anu Goréng

Tautan Kurikulum

Jejer anu dibahas ku Sumberdaya Pendidikan urang

 

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...