Resolusi PBB Anyar ngeunaan Hak pikeun Atikan diadopsi

(Diulang deui ti: UNESCO. 23 Juni 2017)

Majelis Hak Asasi Manusa Perserikatan Bangsa-Bangsa nampi Resolusi anyar ngeunaan hak atikan dina kerangka sési 35 na, anu nekenkeun kalungguhan UNESCO pikeun Sustainable Development Goal 4 (SDG4).

Resolusi ieu negeskeun pentingna mastikeun HAM kana pendidikan sakumaha anu ditetepkeun ku konvénsi internasional, kalebet kasohor Konvénsi UNESCO Ngalawan Diskriminasi dina Pendidikan.

Resolusi nyauran Amérika Serikat pikeun masihan pangaruh pinuh kana hak pendidikan, utamina ku "nempatkeun kerangka pangaturan pikeun panyadia pendidikan anu dipandu ku kawajiban HAM internasional", sareng ngamajukeun pendidikan sareng pelatihan kejuruan téknis salaku cara mastikeun réalisasi tina hak atikan. Resolusi ieu ogé ngadorong Amérika Serikat pikeun ngukur kamajuan dina ngawujudkeun hak pendidikan, sapertos ku ngembangkeun indikator nasional, sareng nganggap kaadilan nalika nangtoskeun cara anu pangsaéna pikeun masihan pangaruh hukum domestik kana hak pendidikan.

Mangtaun-taun, Déwan Hak Asasi Manusa parantos nyatakeun masalah anu serius ngeunaan kaayaan jutaan barudak sareng déwasa anu henteu tiasa pinuh nampi hakna pikeun pendidikan sareng parantos ngaluarkeun sajumlah résolusi penting negeskeun komitmen pikeun ngajantenkeun hak pendidikan janten kanyataan anu konkrit pikeun sadayana.

[ikon ikon = "glyphicon glyphicon-share-alt" warna = "# dd3333 ″] Diajar langkung seueur ngeunaan naon anu dilakukeun UNESCO dina hak atikan
[ikon ikon = "glyphicon glyphicon-share-alt" warna = "# dd3333 ″] Pilarian terang langkung seueur ngeunaan Déwan Hak Asasi Manusa

(Buka tulisan aslina)

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...