Publikasi anyar - "Ngiringan Parobihan Iklim: Diajar ti Asia Kidul"

Ngiringan Parobihan Iklim: Diajar ti Asia Kidul (Edisi ka-1)

Diédit ku Asha Hans, Nitya Rao, Anjal Prakash, & Amrita Patel
Diterbitkeun 3 Maret 2021 ku RoutXNUMX India

Pencét di dieu pikeun aksés kabuka pikeun "Ngiringan Parobihan Iklim"

Buku ieu fokus kana pangalaman génder ngeunaan parobihan lingkungan di béda-béda géografi sareng kontéks sosial di Asia Kidul sareng kana strategi anu beragam adaptasi kana keragaman iklim.

Buku ieu nganalisis kumaha parobihan pola hujan, banjir, usum garing, gelombang panas sareng longsor mangaruhan jalma-jalma anu sacara langsung gumantung kana ékonomi agraria. Éta nalungtik tekenan sosial ékonomi, kaasup kanaékan beban padamelan awéwé boh dina produksi sareng réproduksi hubungan gender. Ogé nalungtik mékanisme coping sapertos migrasi lalaki sareng pembentukan koléktif awéwé anu nyiptakeun rohangan pikeun agénsi sareng parobihan hubungan sosial anu kaku. Volume na ningali sudut pandang ti India, Pakistan, Bangladesh sareng Nepal pikeun nampilkeun nuansa hubungan gender ngalangkungan wates sareng kamiripan sareng bédana di kontéks géografis, sosial budaya sareng kabijakan.

Buku ieu bakal dipikaresep ku panaliti sareng mahasiswa sosiologi, pamekaran, jenis kelamin, ékonomi, studi lingkungan sareng studi Asia Kidul. Éta ogé bakal aya gunana pikeun pembuat kebijakan, LSM sareng tank mikir anu damel di bidang gender, perubahan iklim sareng pamekaran.

Daptar eusi

Daptar tabel. Daptar inohong. Daptar kontributor. Maju. Ngahaturkeun 1. Parobihan Iklim Génder sareng Politik Kerawanan: Perkenalan Bagéan I: Kerentanan 2. Kerentanan Awéwé Désa Pikeun Ékstrim Daérah: Kasus Kacamatan Semi Gersang Di Pakistan 3. Kerentanan Génderasi di Diaras: Perjoangan Banjir di Cekungan Sungai Gandak di Bihar, India 4. Ngeunaan Borewells Sareng Sapédah: Sipat Gendered Of Water Access sareng implikasinya pikeun Kerentanan Lokal 5. Kerentanan Sareng Ketahanan Awéwé Daérah Kana Parobihan Iklim Dina Cekungan Indus 6. Parobihan Iklim, Kerentanan Gender sareng Ketahanan di Komunitas Gunung Tinggi- Kasus Rasuwa Luhur di Cekungan Walungan Gandaki, Hindu Kush Himalaya Bagéan II: Adaptasi sareng Kesejahteraan 7. Sumur sareng Kesejahteraan di India Kidul: Diménsi Génder Ketergantungan Cai Lahan 8. Génder, migrasi sareng parobihan lingkungan di délta Ganges-Brahmaputra-Meghna di Bangladesh 9. Rumah tangga anu Dipimpin Wanita, Migrasi sareng Adaptasi di Delta Mahanadi, India 10. Parobihan Iklim sareng Dinamika Génder: Mapa Hubungan dina Cekungan Ganga Luhur di Uttarakhand, India 11. Kacindekan: Jalan kana Kasadaran Génder. Indéks.

Éditor

Asha Hans nyaéta mantan Diréktur Sakola Studi Awéwé sareng profésor Élmu Politik, Universitas Utkal, India.

Nitya Rao nyaéta Professor of Gender and Development di School of International Development, University of East Anglia, Inggris.

Anjal Prakash nyaéta Diréktur Panilitian sareng Profesor Mitra Adjunct, Bharti Institute of Public Policy, India School of Business, Hyderabad, India.

Amrita Patel parantos janten panaséhat di Jurusan Pengetahuan Awéwé sareng Pangembangan Anak, Pamaréntah Odisha, India.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...