Mobilizing komunitas global pikeun maju katengtreman ngaliwatan atikan

Catetan Editor urang: Kampanye Global pikeun Atikan Damai nyumbang kana prosés révisi Rrekomendasi ngeunaan atikan pikeun pamahaman internasional, gawé babarengan jeung perdamaian jeung atikan pikeun HAM jeung kabebasan dasar (Rekomendasi 1974) ku ngamekarkeun catetan téknis anu digunakeun ku International Expert Group anu mamatahan UNESCO ngaliwatan prosés révisi. Catetan teknis, Pamahaman anyar ngeunaan kontribusi atikan pikeun perdamaian: tinjauan naon anu urang terang efektif, tiasa diundeur di dieu. Klik di dieu pikeun leuwih jéntré ngeunaan prosés révisi.  

Mastikeun pendidikan leres-leres nyiapkeun peserta didik pikeun aktip sareng kalibet dina promosi masarakat anu damai sareng adil merlukeun perhatian anu langkung sustained. Éta ogé ngabutuhkeun guru sareng pendidik anu siap sareng ngamotivasi, kabijakan sakola inklusif, partisipasi nonoman sareng pedagogi inovatif, diantara ukuran sanésna.

(Diulang deui ti: UNESCO. 6 Désémber 2022)

Atikan mangrupikeun hak asasi manusa anu dasar sareng cara anu kuat pikeun nguatkeun jalma sareng masarakat nalika dirancang pikeun ngalakukeunana.

Nurutkeun hiji ulikan panganyarna dilakukeun ku UNESCO, hiji di opat guru teu ngarasa siap ngajarkeun HAM jeung kesetaraan gender. Sareng ngan sakitar saparapat guru tiasa ngajelaskeun kumaha cara ngajaga sareng ngadukung hak asasi manusa.

Mastikeun pendidikan leres-leres nyiapkeun peserta didik pikeun aktip sareng kalibet dina promosi masarakat anu damai sareng adil merlukeun perhatian anu langkung sustained. Éta ogé ngabutuhkeun guru sareng pendidik anu siap sareng ngamotivasi, kabijakan sakola inklusif, partisipasi nonoman sareng pedagogi inovatif, diantara ukuran sanésna.

Pikeun ngabantosan nagara-nagara ngarobih sistem pendidikanna kalayan tujuan ieu, UNESCO ngarévisi salah sahiji instrumen normatif landmark na anu judulna Rekomendasi ngeunaan pendidikan pikeun pamahaman internasional, kerjasama sareng perdamaian sareng pendidikan pikeun hak asasi manusa sareng kabébasan dasar, ogé katelah 1974 Rekomendasi.

Dina Séptémber 2022, draf munggaran tina Rekomendasi anu dirévisi dikirim ka Amérika Anggota UNESCO, narik perhatian kana alat sareng poténsi dampakna.

Korsi UNESCO anu fokus kana Atikan Kewarganegaraan Global sareng daérah anu aya hubunganana, patepung di Paris dina margin perayaan ulang taun ka-30 Program Kursi UNITWIN / UNESCO (Nopémber 2022) pikeun ngabahas daérah anu dipikaresep sareng Rekomendasi 1974. Aranjeunna nyatakeun dukungan anu kuat pikeun ngarévisi instrumen sareng ngalaksanakeun dialog anu suksés pikeun ngaidentipikasi kagiatan strategis anu bakal ngabantosan operasionalisasi pendidikan kawarganagaraan global, kalebet nguatkeun hubungan antara pendidikan sareng budaya sareng pendidikan basa indung dina kurikulum, ngalatih guru ngeunaan masa lalu kekerasan, konsultasi sareng ngalibetkeun. langkung murid.

A sési dedicated ka révisi tina 1974 Rekomendasi ogé lumangsung dina kerangka Konferensi Internasional ka-7 ngeunaan Pendidikan Kewarganegaraan Global: Platform on Pedagogy sareng Praktek; GCED dina Nyanghareupan Transformasi Digital anu Nyambung sareng Ngabagi, diayakeun ku Asia-Pasifik Center of Education for International Understanding (APCEIU) dina 4 Nopémber 2022. Acara éta mantuan pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan relevansi instrumen anu dirévisi sareng kontribusina pikeun ngawangun perdamaian di sakumna dunya, janten alat pikeun mere ilham. , nungtun sareng ngamotivasi pamangku kapentingan anu béda-béda damel dina domain pendidikan.

Di antara panelis, HH Khondker Mohammad Talha, Duta Besar, Delegasi Permanén Bangladesh ka UNESCO sareng Ama Serwah Nerquaye Tetteh, Sekretaris Jenderal, Komisi Nasional Ghana pikeun UNESCO negeskeun deui komitmenna pikeun neraskeun Rekomendasi anu dirévisi, kalebet ngalangkungan pembaruan kurikulum nasional. jeung strengthening kerangka monitoring pikeun ngarojong rarancang jeung palaksanaan kawijakan atikan éféktif.

HH Khondker Mohammad Talha utamana negeskeun pentingna hak jeung kawajiban, nu mangrupakeun prinsip inti pendekatan dumasar-hak asasi manusa nu underpins téks nu dirévisi tur kudu dikuatkeun.

Profesor Daehoon Jho, Departemen Pendidikan Studi Sosial, College of Education, Sungshin Women's University, Républik Korea, negeskeun yén prinsip sareng konsép Rekomendasi 1974 diintegrasikeun dina kurikulum nasional, sareng nyoko kana rekomendasi anu dirévisi bakal nyayogikeun unik. kasempetan pikeun leuwih nguatkeun usaha ieu.

Para panelis ogé negeskeun pentingna konsultasi sareng ngalibetkeun masarakat sipil dina prosés révisi sareng palaksanaan. Rilli Lappalainen, Ngadegkeun sareng Ketua Sasak 47, Présidén CONCORD Éropa negeskeun kabutuhan pikeun ngerjakeun kauangan ogé sumber daya manusa dina taneuh pikeun nerapkeun sacara konkrit prinsip-prinsip rekomendasi anu dirévisi.

Rekomendasi 1974 anu dirévisi tetep "dokumen anu inspiratif sareng aspirasi", sakumaha anu disarioskeun ku Ibu Nerquaye, sareng kedah teras-terasan maju pikeun mastikeun pendidikan leres-leres napelkeun pangaweruh sareng pamahaman kana masalah lokal, nasional, sareng global sareng rasa. tina milik hiji manusa umum.

UNESCO bakal terus ngamajukeun karya penting ieu ngaliwatan kagiatan teureuh jeung acara sarta mobilisasi Amérika Anggota pikeun mastikeun yén instrumen leuwih dipikawanoh, dipikaharti sarta dipaké.

sumberdaya:

Miluan Kampanye & bantosan kami #SpreadPeaceEd!
Punten kirimkeun email ka abdi:

Gabung sawala ...

Ngagulung ka luhur