Malawi: Menteri Pendidikan Ngajukeun Perkenalan Pendidikan Perdamaian di Sakola

Menteri Pendidikan Sipil sareng Perpaduan Nasional, Timothy Pagincihi Mtambo. (Poto: Nyasa Times)

(Diulang deui ti: Nyasa Times. 6 Agustus 2021)

Ku Watipaso Mzungu

Menteri Pendidikan Sipil sareng Perpaduan Nasional Timothy Pagincihi Mtambo parantos naroskeun pamekar kurikulum sakola menengah sareng menengah pikeun ngajajah deui ngalarapkeun Pendidikan Damai di tingkat dasar sareng menengah.

Mtambo nyatakeun yén ngenalkeun Pendidikan Damai di sakola dasar sareng sakola menengah tiasa ngabantosan konflik anu timbul tina kerumitan lahan, perselisihan panerusna, penganut agama sareng sababaraha jinis propaganda politik.

Menteri éta nyarios di Blantyre dinten Kemis nalika anjeunna muka lokakarya kolaborasi akademi PBB Malawi (UN Malawi).

Kolaborasi PBB Malawi / Akademisi nandaan mimiti hubungan stratégis sareng operasional antara PBB Malawi sareng intéléktual anu paling alus sareng paling terang di Malawi.

Mtambo ngaku yén Malawi nyanghareupan perang nanjak dina ngahindaran konflik anu, kadang-kadang, nambahan jadi kekerasan anu ngancam katengtreman anu diraoskeun Malawi ti saprak kamerdékaan.

Cenah, éta bertentangan sareng latar ieu yén Pamaréntah Malawi, kalayan dukungan ti PBB Malawi, ngamimitian prosés ngawangun kerangka institusional anu bakal mastikeun yén ketegangan ditangani sateuacan ningkat kana kekerasan.

"Proses ieu teras-terasan ti saprak 2012 sapertos RUU pikeun netepkeun kerangka na ayeuna parantos siap dilebetkeun di Parlemén. Di tengah sadaya padamelan ieu ngawangun kerangka lembaga nasional pikeun ngawangun perdamaian nyaéta perluna ngawangun kapasitas masarakat pikeun méréskeun konflik dina cara kolaborasi, "saur Mtambo.

Anjeunna ngagungkeun PBB Malawi salaku sekutu terikat ka pamaréntah dina ngawangun kapasitas nasional pikeun perdamaian berkelanjutan di Malawi.

Anjeunna ogé ngungkabkeun yén akademi parantos ngagaduhan peran penting dina ngawartosan panerapan nagara, kabijakan sareng wacana umum.

"Kemitraan strategis antara UN Malawi sareng akadémis éta, janten sanés ngan ukur nguntungkeun pikeun anu hadir di dieu dinten ayeuna, tapi, pangpangna, pikeun manpaat ka indung urang Malawi.

"Pamaréntah Alliance Tonse parantos sacara terbuka sareng aktip ngutamakeun promosi koalitas damai sareng persatuan nasional di kalangan masarakat Malawi," nekenkeun Mtambo.

Perwakilan Warga PBB Malawi Maria Jose Torres Macho ngajanjikeun komitmen organisasina pikeun ngadukung usaha nasional ngamajukeun perdamaian sareng katenangan di Malawi.

Macho nekenkeun yén perdamaian sareng persatuan penting pisan dina ngudag transformasi sosial sareng ékonomi.

Janten kahiji komen

Gabung sawala ...